Tomáš nebo Matyáš?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56
22.7.25 13:03

@Lil Kitkatt jiná jména už hledat nebudeme…ale děkuji za názor :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.7.25 13:04

@terien Vaše komentáře mě fakt nepřestávají udivovat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
22.7.25 13:06
@Pipilota87 píše: Více

Tvůj údiv nic nemění na tom, že jste nevybrali dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
22.7.25 13:12
@a12 píše: Více

To určitě bude hodně záležet na lokalitě. A nebo mám prostě štěstí na to že jsem v poslední době potkala hned několik malých Davídků :lol:
V mém okolí jednoznačně vedou různí -ášové, Matýsci (Matyáš, Matěj, Mates, Mathias,…) pak Sebastiánové a Vojtíšci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61086
22.7.25 13:14
@Gracetheworld píše: Více

U nas sebastian moc nefrci, ale překvapivě znám dost Pavliku a to mě docela překvapilo, těch je teď v okolí dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
22.7.25 13:16

Tak zrovna tady s terien celkem souhlasím, ani jedno jméno se k příjmení moc nehodí. Je tam už moc té diakritiky. Ale je to vaše dítě, vaše volba a proti gustu…
I proto jsem psala toho Tomáše, protože Matyáš by kromě toho že se to moc nehodí k příjmení měl nádavkem ještě to že je jich teď fakt všude plno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
22.7.25 13:22

Ty jo, to je zajímavý, Pavlíka jsem nepotkala ani nepamatuju. Sebíky mám v okolí minimálně 3.

To je jako s dívčími jmény, když jsme ještě bydleli v Praze, tak to byla všude samá Elinka (Eliška, Ellen, Ela…), tady na severu zase víc potkávám Sofinky, Natálky a Adélky ale Elinek jsem tu tolik nezaznamenala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.7.25 13:23

@terien říká kdo? Ty? Ty nemáš právo soudit naše rozhodnutí…takže se prosím zdrž dalších komentářů…děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.7.25 13:24

@Gracetheworld no vidíš, asi to každý vidí jinak, co se hodí a co se nehodí, ale to je normální a v pořádku 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61086
22.7.25 13:28
@Gracetheworld píše: Více

Ale zas se nedá říct, že jsou to hrozný jména :nevim: jména to jsou normální. Tomáš se jmenuje táta, tak se s tou kombinací dá žít asi úplně normálně a nikdo se nad tím nikdy nepozastavil :nevim: mne to třeba tak hrozně nezní.
Matýsků je sice hodně, mně osobně úplně Matyáš k dospělýmu chlapovi nejde, potvrdila jsem si to teď tuším v jedny rodině, kde se mladej polívka, jestli se nepletu, jmenoval Matyáš a vůbec mi to nesedělo.
Ale stejně to mám i s Tobiáš, Tadeáš atd.
Ale porad by neřekla, že tocje hrozný jméno což napovídá i ta četnost, že se lidem asi líbí :nevim: jinak by jich tolik nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.7.25 13:36

@a12 děkuji za komentář! Úplně stejný pocit jsem měla já - když se v seriálu představil jako Matyáš - taky mi to vůbec nesedělo! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
22.7.25 13:36

Jako terien to mohla napsat ne tak ostře, to je pravda. Já to jen tak prolítla očima a nepostřehla jsem že za hrozná označila ta jména, za to se omlouvám. Teď jsem se k tomu jejímu komentu vrátila abych si ho přečetla znovu a pořádně. Mně přijde hrozná ta kombinace s tím příjmením. Je tam na mě fakt hodně té diakritiky. Ale i když se mi to až tak nelíbí, rozhodně to není žádná tragédie, to vůbec ne.

Jméno Matyáš se mi nikdy nelíbilo, ale vzhledem k jeho současné popularitě budu asi v menšině. Naopak Tomáš se mi líbí, jen tady mi to prostě nějak nešmakuje s tím příjmením. To ň si tam dle mého říká o tvrdší jméno. Hodně mi tam pasuje ten Martin třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.7.25 13:37

Ještě byl tedy ve hře Jakub, ale těch je taky strašně moc 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.25 13:42

Nesoudí tě, jen vyjadřuje svůj názor. A já stojím taky za ní, k příjmení Drobňák, kde už je háček a čárka, se nejvíc hodí jednoduché jméno. Ale vaše věc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
22.7.25 13:43

Ano, já. A soudit si můžu, co chci, stejně jako komentovat ve veřejné diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...
Odesílám data...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko