Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, chtěla bych od vás poradit/slyšet váš osobní názor ![]()
Asi 3-4 měsíce zpátky přítel přišel se jménem Robin pro našeho dalšího syna, nejdřív mi moc nesedělo, ale pak jsem si na něj zvykla, začali jsme mu tak říkat, už jsme si na to jméno všichni navykly a hlavně splňovalo můj požadavek: neobvyklé, málo používané.
No a včera přišla známá ještě s Mikulášem…no a hned nás to nakouslo…já osobně mám teď fakt dilema.
Koho jsme se ptali na názor, tak všichni, že obě jsem pěkné…to je názor na prd ![]()
Už máme syna Tobiáše a přítel říkal, že je pěkné říkat Tobi/Robi, Tobík/Robík, Tobuna/Robuna,…no ale mi to přijde spíš, že to pak bude akorát víc matoucí ![]()
Za týden jsme chtěli jít vyřešit prohlášení o jméně…tak akorát jsme zase nakousnutí jiným ![]()
Co myslíte, jaké by jste vybrali vy, čím by jste se u výběru řídili?
Příspěvek upraven 08.08.25 v 12:05
Křestní jméno můžete dát klidně až po porodu, podle toho co vám na něj bude sedět víc.
Tak záleží i na příjemní… osobně se mi trochu víc líbí Robin…
Neznám přímo Mikuláše, ale znám Mikolase, kterému říkají Miki… to se mi zoufale nelíbí.
S Tobiasem se mi vic libi Robin, aby to nebyl dalsi -áš. Ale jinak jsou fakt pekna obe ![]()
Asi ten Robin. Ale teda vlezla jsem tu ze zvědavosti, o co jde, když je takový název ![]()
Mi se líbí Robin, Tobiáš i Mikuláš. Mám je všechny v okolí (několik kočárkových, školčat, školní věk). Takže malé děti. A jeden mladý, dospělý Robin se nedávno ženil. Znám ho 10 let. Nedovedu si představit, že by měl jiné jméno. Dala bych Robina.
Jestli chcete neobvyklé jméno, tak určitě Robin. Mikulášů je hodně. Ale to i Tobiášů, v dnešní době ![]()
jo a Mikuláš bude s největší pravděpodobností pro všechny „Miky“
Robin je krásné jméno (to i Mikuláš). Nechala bych Robina. Moc jich není