Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj, prosím máte někdo nástěnnou klimatizaci v paneláku? Potřebovala bych nějaké info ![]()
Silvie
Ahoj,
co přesně bys chtěla vědět? Pracovala jsem 4 roky ve firmě, která klimatizaci prodávala/montovala/servisovala…
Kdyžtak písni SZ, budu-li vědět, zkusím poradit.
Ahoj Radka
ahoj Silvie, taky posílám jeden odkaz: www.fujiklimatizace.cz - jsou to velmi tiché japonské klimatizace, už ji doma mám 3 roky. Do paneláku bych ze zkušenosti doporučovala klimatizaci inverter, je tichonká a nezatěžuje el.síť. Problém je v paneláku nejvíc s umístěním venkovní jednotky. Pokud je balkón a nejsou závistiví sousedi, pak to jde, jako u nás. O těch sousedech vím o čem mluvím, protože kolegu donutil závistivý soused vyžádat si k instalaci klimatizace povolení družstva, které se právě kvůli tomu sousedovi vyjádřilo proti instalaci, kvůli obavě z hlučnosti. Jana
neřekl bych závistivý soused ale bezohledný kutil který si to namontuje bez konzultace se sousedy a vrtání skrz panel je možné jen se stavebním povolením , já nejsem závistivý ,ale koupit si byt za půl druhého miliónu a pak na balkóně poslouchat pištění jednotky děkuji nechci i když co člověk to názor můj v této věci je takový a vím o čem mluvím mám nad hlavou souseda „kutil“ 15 let v jednom kuse něco vrtá klepe ![]()
Vím, že tohle bude odpověď mimo, ale my jsme si letos pořídili mobilní klimu, Vím, není to tak dobré ani účinné jako nástěnná s venkovní jednotkou, ale kalkulace na jednu venkovní jednotku a dvě vnitřní (máme dvoupokoják) byla na 80000!!! Mobilní jsmre koupili za 9,5, takže za nějakou osminu ceny a chladíme z původních cca 31 stupňů na 26. Máme velké pokoje, podlahová plocha 30 a 40m2, vychladí to spolehlivě do 15 minut.
Tak jen podílám variantní řešení ![]()
@jessikka Ahoj
Chtěla jsem se zeptat, zda ještě klimatizaci používáte a jste stále spokojení?? Díky za reakci ![]()
@Alex Adrian píše:
@jessikka AhojChtěla jsem se zeptat, zda ještě klimatizaci používáte a jste stále spokojení?? Díky za reakci
Ahoj, my koupili mobilní klímu vetší loni v těch vedrech a dali jsme do okna karton krabice a do otvoru strčili tu rouru, takže horký vzduch šel ven a chladný do bytu. Byli jsme moc spokojeni a jak slyším, že letošní léto má být ještě horší, tak jsem za ni ráda…
@Alex Adrian Jo, za ty prachy bych do toho šla znova. Je fakt, že hlučné to je, ale prostě vychladíš a vypneš, zapneš podle potřeby. Používáme to hlavně malému v pokojíčku, kdy před spaním vychladíme zavřenou místnost a když jde do postýlky, vypínáme.
Ahoj, obnovuji diskuzi. Kdo máte montovanou klimatizaci v bytě - máte ji zapojenou v samostatně jištěné zásuvce? Nebo v běžném zásuvkovém okruhu? Děkuji ![]()
Zrovna dneska jsem na ty mobilní klimatizací Koukala, protože tohle se fakt nedá. Ale zase kam s tím přes zimu, byt neni nafukovací…
@hanz2005 píše:
neřekl bych závistivý soused ale bezohledný kutil který si to namontuje bez konzultace se sousedy a vrtání skrz panel je možné jen se stavebním povolením , já nejsem závistivý ,ale koupit si byt za půl druhého miliónu a pak na balkóně poslouchat pištění jednotky děkuji nechci i když co člověk to názor můj v této věci je takový a vím o čem mluvím mám nad hlavou souseda „kutil“ 15 let v jednom kuse něco vrtá klepe
Vrtání skrz panel a stavební povolení? No, v ČR není podle Stav. zák. nutné ani ohlášení.
@jessikka píše:
Vím, že tohle bude odpověď mimo, ale my jsme si letos pořídili mobilní klimu, Vím, není to tak dobré ani účinné jako nástěnná s venkovní jednotkou, ale kalkulace na jednu venkovní jednotku a dvě vnitřní (máme dvoupokoják) byla na 80000!!! Mobilní jsmre koupili za 9,5, takže za nějakou osminu ceny a chladíme z původních cca 31 stupňů na 26. Máme velké pokoje, podlahová plocha 30 a 40m2, vychladí to spolehlivě do 15 minut.
Tak jen podílám variantní řešení
Shodou okolností řeším klima půdních prostor, dostal jsem nabídku pro tři vnitřní a jednu venkovní klima určenou do obytných místností (málo fouká, nízká hlučnost apod) za 65tis vč. DPH a montáže.
@z-u-z-i mame ji doma zapojenou do normalniho okruhu. 4 jednotky
@TMana píše:
Shodou okolností řeším klima půdních prostor, dostal jsem nabídku pro tři vnitřní a jednu venkovní klima určenou do obytných místností (málo fouká, nízká hlučnost apod) za 65tis vč. DPH a montáže.
To je teda pálka. Nestačila by jednodílná mobilní klimatizace, kdy se jen vyvede ven hadice s teplým vzduchem? Ta stojí kolem 10 000 Kč. Nebo ta venkovní se dělá kvůli hlučnosti? Teď zrovna řešíme půdní prostory a jelikož je to malý objem, tak by to mobilní klimatizace měla v pohodě utáhnout.