Klinická deprese

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
733
6.2.14 13:53

klinická deprese

Ahojka, prosím Vás chtěla bych se zeptat jestli někdo nemá zkušenost s klinickou depresí nebo depresí třeba i jiného druhu. Už dlouho vím že jsem citlivý člověk, už dlouho se trápím s přítelem ale opustit ho nedokážu asi… už mně strašně moc se naublížil, a mám pocit že díky tomu už jsem něják narušená osoba… Do včerejška to bylo ještě v celku dobrý. Vždycky jsem se vybrečela kamarádce nebo si postěžovala, ale od včera jsem úplně mimo. Ráno jsem byla u očního a ani jsem nevydržela čekat v čekárně protože mně pořád je do pláče, pořád bych jenom brečela a brečela, a na nic nemám náladu, už fakt nevím co mám dělat. Přítelovi jsem úplně ukradená, a mám pocit že jsem na vše sama. Nemáte prosím Vás někdo takovou podobnou zkušenost???,už vážně nevím co si počít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3761
6.2.14 14:34

Já přímo ne, ale maminka měla/mívala deprese…podle mě měla vyloženě klinické příznaky, ale - bohužel - nikdy nevyhledala pomoc odborníka, ani nebrala žádné léky a nakonec to byl jeden z důvodů, proč v podstatě předčasně zemřela - neměla sílu bojovat, vzdala to. Kdyby vyhledala pomoc odborníka, mohla tu žít s námi ještě dlouhá léta…Z příznaků: stálý pláč, nemožnost „se nadechnout“, svírání v hrudi…měla asi dvě nebo tři ataky této deprese. Pokud opravdu máš pocit, že to sama nezvládneš - vyhledej nějakou odbornou pomoc - pokud rozumem přicházíš na to, že nevíš, co dělat…

Mě bude nadosmrti mrzet, že jsem svojí mamince nedokázala nijak pomoci - jenomže bohužel - takhle „od oka“ na tom druhém téměř nic nepoznáš nebo máš tendenci to bagatelizovat a tvářit se, „jako že se nic neděje“ - a to je to nejhorší. Ono se děje. A strašně moc. Právě v tom druhém člověku. Já se vše dozvěděla až po její smrti z jejích deníčků, které si celá léta psala - prostě se utrápila, nechtěla dál žít.

Opakuju znova - jestli opravdu cítíš, že to sama nezvládneš, chce to odbornou péči. Ta opravdová „klinická“ deprese má prý vznik v tom, že chybí nějaké hormony v mozku - a ty se prostě dodají zvenčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
6.2.14 14:37

Zajdi k psychologovi, nejlip do nejblizsiho krizoveho centra.Tam si o vsem popovidas a on taky zjisti co ti presne je a podle toho se dohodnete co dal. Tohle sama nebo s kamaradkou nevyresis

:nevim: t

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
6.2.14 14:41

Ahoj, je mi moc líto co se stalo mamince. Vyhledám si pomoc. Takhle to dál nejde. Jenže si stejně myslím že mě takhle sráží ke dnu můj přítel. Pořád mě podcenuje. Zítra zajdu k někam k něákýmu odborníkovi, a uvidíme. Také mám ty tlaky na hrudi a nemůžu dýchat. Je to hrozný. ale nechci pořád si stěžovat kamarádce a otravovat jí tím. Dnes jsem řekla přítelovi at mě zaveze k něákýmu psychologovi že už takhle dál nemůžu a vysmál se mi. a jel pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Safrane
6.2.14 14:42

Tak předně bys asi měla řešit svůj zdravotní stav a to tím, že si zajdeš k obvodnímu lékaři, který Tě zcela jistě odešle k psychiatrovi.On už si bude vědět rady. A až se Ti udělá lépe, vyřeš si vztah, pokud Ti přináší slzy a bolest, ukonči ho. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3761
6.2.14 14:42

@Bellinečka

ty tlaky na hrudi měla maminka taky - je to OPRAVDU jeden z příznaků klinické deprese…

Pokud je v tom ten přítel a myslíš, že je to všechno „od toho“ - tak jediná rada bude, s přítelem se rozejít - i když tě to bude bolet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
6.2.14 14:46

Děkuji moc holky :) ano bude mě to bolet, ale nejdřív se musím dát do kupy tak mi držte palečky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
6.2.14 15:01

@Bellinečka prvorade opust co nejrychleji pritele, sama uz ted vis ze to smysl nema. bude ti o 100% lip a budes mit energii resit sve deprese s odbornikem. preji hodne zdaru a brzky navrat do normalniho zivota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Safrane
6.2.14 15:01
@Bellinečka píše:
Děkuji moc holky:) ano bude mě to bolet, ale nejdřív se musím dát do kupy tak mi držte palečky :)

I kluci Ti budou držet pěsti. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
733
6.2.14 17:38

Nejhorší na tom všem je že ho hodně miluju, jsme spolu 6let… je to takový mamánek, jeho máma mě nemusí, nechce mě ani vidět, tak on si tam jezdí jako by nic, když jsem s tím to faktem byla sesznámena tak mně síbil že se za mě postaví a dá to do kupy… už to takhle trvá rok a půl..jsem skoto pořád sama doma, a ještě k tomu v takovém úplně malinkatém bytě, takže už na mě asi doléhají ty 4 stěny. rodinu mám na Moravě, a tam moc nejezdím, protože to je dost daleko a na víc naši jsou proti tomu abych s ním byla.Tak za ním stojím. Nejhorší na tom je že tam mám 2 mladší sourozence sestru 15,a bráchu 12,strašně se mi po nich stýská poslední době. Ale jeho to vůbec ale vůbec nezajímá… před asi třea týdny jsem začla chodit na seznamku, potřebovala jsem takový ten pocit že o mě někdo stojí, přítel je poslední době ke mně jak cizí a strašně vzdálen. No a nedávno na to přišel, a včera mně úplně nejvíc psychicky odrovnal. Nikomu tohle fakt nepřeju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
6.2.14 17:41

A ještě to vždycky když mu něco řeknu otočí proti mě…do konce mě zastírá před jeho přáteli, a to mě také dost bolí, mně někdy příjde že si myslí že jsem ze železa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
6.2.14 17:47

@Gerberka ten hormon se jmenuje serotonin ;)
Tve maminky je mi lito. A hlavne vas :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
6.2.14 17:53

@Bellinečka nez odejdes od pritele tak si s nim otevrene promluv.Nez udelas zasadi krok a rozejdes se snim je treba se ho narovinu zeptat co k tobe citi a jestli si s tebou po boku predstavuje budoucnost. A jestli si mysli, ze jeho chovani k tobe je v poradku.Ono kazda mince ma dve strany.Tim nerikam, ze jsi na vine, ale deprese dokazi vzniknout, ikdyz partner nic spatneho neudelal. A rozhodne clovek, ktery depresemi trpi za to nemuze, to bych jen rada zduraznila, Nemuzes za to, ze dostanes treba chripku a deprese je nemoc jaka kazda jina :hug: Takze zjisti proc se pritel chova jak se chova, zajdi si k lekari a res svuj stav.Dle pritelovi reakce se potom muzes rozhodnou co se vztahem ;) Rozhodne svuj stav nepodcenuj a jdi se lecit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
6.2.14 18:34

Já už jsem se s ním několikrát pokoušela promluvit, ale né jenom že je mamánek ale je také dost sebestředný…bejvávala jsem veselá holka, ale deprese mně začly až s ním…to není jenom to co jsem psala, ale před loni jsem byla třeba sama zavřená celý vánoční svátky sama na bytě, a to bylo docela dost deptající. Nebo mě mrzí že se za mě nepostaví. a nechci ze sebe dělat tu dobrou, ale já jsem se fakt hodně snažila. Ale on mně vždycky podkopl nohy a dal bodnou ránu do zad..A už několikrát mě i uhodil, nebo tahal za vlasy apd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
6.2.14 18:44
@Bellinečka píše:
Já už jsem se s ním několikrát pokoušela promluvit, ale né jenom že je mamánek ale je také dost sebestředný…bejvávala jsem veselá holka, ale deprese mně začly až s ním…to není jenom to co jsem psala, ale před loni jsem byla třeba sama zavřená celý vánoční svátky sama na bytě, a to bylo docela dost deptající. Nebo mě mrzí že se za mě nepostaví. a nechci ze sebe dělat tu dobrou, ale já jsem se fakt hodně snažila. Ale on mně vždycky podkopl nohy a dal bodnou ránu do zad..A už několikrát mě i uhodil, nebo tahal za vlasy apd…

No, tak v tom pripade nohy na ramena a pryc od nej! Co tam jeste delas 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast