Klinická logopedka - jaký titul?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5345
15.1.12 19:41

Klinická logopedka - jaký titul??

Ahojky všem, mám dotaz, k synovi do školky chodí logopedka, řekla mi že by bylo dobré se synem cvičit, a že tedy abychom k ní mohli chodit musím přinést doporučení od dětského praktika, v pátek jsem u dr. byla, ale upozornil mě na to, že teď je trend že ve školkách jsou rychlokvašky logopedky, které si udělali jen kurz a nejsou tedy řádně vystudované, néé samo ve všech, ale že o tom ví v Praze ve více školkách. Tak abych vybrala správně logopeda.
No a k dotazu: koukala jsem na tu školkovou logopedku na www.znamylekar.cz a nemá teda žádné hodnocení, ale u jména má jen Mgr…jiné logopedky mají taky mgr. ale i Phdr…tak se ptám…jaký titul má mít odborně klasicky vystudovaný dětský logoped???? Děkuji všem za postřehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9904
15.1.12 19:44

my máme klinickou s PhDr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
15.1.12 19:45

Na UP v Olomouci kamarádka studovala obor logopedie a získala titul Mgr. Rozhodně nešlo o rychlokvašku. Pak jde samozřejmě vzdělání prohlubovat dál, ale myslím, že titul Mgr. je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
15.1.12 19:45

může být i Mgr..... kdby nebyla klinická, nemí třeba doporučení.....

• Citovat
  • Upravit
24292
15.1.12 19:49

Sestra má pedák, učí na 1. stupni, po celou dobu studia se věnovala logopedii (měla to jako specializaci?) a i to dělá. Je Mgr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
15.1.12 19:57

Chodíme ke klinickému logopedovi, přímo na Foniatrickou kliniku Všeobecné fakultní nemocnice v Praze a má titul Mgr. To je titul za pět let studia a titul Phdr je ještě následným studiem. Ale Mgr určitě stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
15.1.12 20:01
kačka25 píše:
Chodíme ke klinickému logopedovi, přímo na Foniatrickou kliniku Všeobecné fakultní nemocnice v Praze a má titul Mgr. To je titul za pět let studia a titul Phdr je ještě následným studiem. Ale Mgr určitě stačí.

Kacka ma pravdu. Zakladatelko, dej na ni. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
15.1.12 20:18

holky děkuju mooooc, uklidnili jste mě.
ještě jednou díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
15.1.12 20:51

Titul Mgr. stačí; klinický logoped si musí ke studiu spec. pedagogiky a státnicím z logo a surdopedie dodělat odbornou praxi a „atestaci“.
Problém můžou být tzv. logopedické asistentky - měly pouze kurs - nemají vzdělání ani zkušenosti na diagnostiku ani na terapii složitějších vad řeči, teoreticky by měly dělat pouze depistáž a prevenci, max. reedukaci jednoduchých vad, zejm. patlavosti, pod dohledem logopeda. Potíž může nastat, pokud např. školka nabízí logopedickou péči, zajišťovanou jen učitelkou (která btw dnes může mít také Bc. nebo i Mgr., ale z předškolní výchovy či jak se ten obor jmenuje) s tímto kurzem, reedukace se nedaři nebo je prováděna nesprávně nebo je problém složitější, než si logop. asistentka myslela, a rodiče zatím žijou v představě, že udělali, co mohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TLucinkaT
17.6.13 16:45

Titul logopeda

Logoped studuje pedagogickou fakultu, speciální pedagogiku-obor logopedie, nebo poruchy komunikace či jinak nazvané a má státní závěr. zkoušku z logopedie a surdopedie. Užívá obvykle titul Mgr., a to i klinicky logoped (ma atestaci). I když je mozne setkat se i s logopedy s titulem napr. PaedDr. a podobne (muze mit absolvovanou i jinou školu a používá „vyšší“ titul.) :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty