Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak jsem ve zprávách zaregistrovala, že v Ostravě ordinoval zubař nakažený AIDS.
Kallkapa píše:
A to i někoho nakazil? Na netu odkaz asi nemáš co?
Najdeš to na tn.cz
No asi nenakazil, pracují v rukavicích, ale taky bych znervozněla, chodit k němu, to je jasný.
Jo a ještě to není oficiální.
Příspěvek upraven 14.01.12 v 20:04
bylo to na nově v hlavních zprávách. Jestli někoho nakazil neříkali, ale měli by si jeho pacienti zajít na vyšetření
Dámy, nehysterčit… Myslíte si, že zubař s každou pacientkou či pacientem provozoval sex?
Každej zubař má snad rukavice, ne?
Já si prostě myslím, že byl zodpovědný a normálně dodržoval předpisy jako každej lékař, kterej musí předpokládat, že se může něčím třeba nakazit od pacienta…např žloutenkou C, která také končí smrtí
eviliska píše:Ne, to tam takhle neříkali…Jen že pro svůj klid asi budou chtít…
bylo to na nově v hlavních zprávách. Jestli někoho nakazil neříkali, ale měli by si jeho pacienti zajít na vyšetření
jako on přece nikomu nesahá do poraněné pusy holou krvácející rukou, ne?? stejně tak asi nebude v ordinaci stříkat sperma nebo pacienty souložit
no nevím, ale možnost přenosu je i slinami a stačí jeho ranka a vyrvaný zub a je jasné riziko. Co se toho týče hysterka jsem
Ač hysterka nejsem a riziko přenosu je fakt téměř nulové, tak já bych na ten test šla.
eviliska píše:Slinama HIV? Děláš si srandu? Nějaký nový poznatek?
no nevím, ale možnost přenosu je i slinami a stačí jeho ranka a vyrvaný zub a je jasné riziko. Co se toho týče hysterka jsem
jizvíková píše:
jako on přece nikomu nesahá do poraněné pusy holou krvácející rukou, ne?? stejně tak asi nebude v ordinaci stříkat sperma nebo pacienty souložit
přesně tak. Akorát bych teda ty komplikovanější případy upozornila, že jsem hiv pozitivní a jestli mě kousnou, tak to chytnou, by všichni drželi jak beránci ![]()
Jinak mi něco takového přijde poškozující tu osobu, nakažení od něj je prakticky nemožné, akorát to teď budou vědět i vrabci na střeše ![]()
Tak jsem to nemyslela, že stříká po pacientech sperma či jim dává do pusy zakrvácené ruce. I když moje zubařka si né vždy rukavice nasadí!! A můj ortodont dokonce nikdy ! Článek už jsem si přečetla, netušila jsem, že se oběsil, myslela jsem, že někoho nakazil. I tak je to hrůza, jeho pacienti asi chvíli nebudou mít klidné spaní..
Kdybych se dozvěděla, že moje zubařka je HIV pozitivní, tak nechápu, porč bych měla jít na test…Vždyt vím, že má rukavice a dodržuje předpisy. Navíc když krev, tak teče pouze moje…
Nova prostě vytváří senzace a bulikuje lidi a je to ubohý vůči pozůstalým… Bulvár, nic jinýho