Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kamča.dalmatinka píše:eviliska píše:
nevím na kolik je to pro novu senzace a kolik bulvár, ale pokud měl čisté svědomí, tak proč se oběsil???ev ono umírat na tohle není žádná prd-l
tak tak + deprese + ten pocit jsem jiný - jsou lidi co spáchají sebevraždu když se dozví,že mají rakovinu a to určitě nikoho nenakazil ![]()
Takže jsem měla čest mít v práci AIDS, měli jsme nařízení používat asi troje rukavice na jednu ruku a pod. pak bylo řečeno ,že i slinami se může nekdy přenést pokud je tam příměs krve a pod. Takže pokud jsem této osobě něco dělala tak jsem si vzala pět rukavic na jednu ruku protože levné se trhají a extra vše při odběru krve a vše zvlášť. Jediné co bylo nejhorší ,že tato osoba dělala naschváli a nedodržovala dané doporučení.Také je důležité zda ten lékař používal aspoň roušku či ne.
Anonymní píše:
Takže jsem měla čest mít v práci AIDS, měli jsme nařízení používat asi troje rukavice na jednu ruku a pod. pak bylo řečeno ,že i slinami se může nekdy přenést pokud je tam příměs krve a pod. Takže pokud jsem této osobě něco dělala tak jsem si vzala pět rukavic na jednu ruku protože levné se trhají a extra vše při odběru krve a vše zvlášť. Jediné co bylo nejhorší ,že tato osoba dělala naschváli a nedodržovala dané doporučení.Také je důležité zda ten lékař používal aspoň roušku či ne.
![]()
A roušku na co? Aby neplival krvavé sliny?
když bereš krev člověku o kterým víš,že má HIV tak jsou doporučovány 2 a víc,protože kdyby si se píchla do prstu,tak je větší pravděpodobnost,že se krev o rukavice otře a nedostane se do tebe - i když moc tomuhle doporučení nevěřím - je lepší než drátem do oka
Jiank já byla na testech na HIV ,můj bývalý partner je HIV pozitivní a ten tejden co jsem čekala na výsledky bych nikomu nepřála
děs … když jsem ho viděla naposledy dostala jsem od něj pusu já jsem už věděla že jsme redy a o něm ,že má HIV a ničeho se teda nebojím
ani mě nenapdlo jít znova na testy
Ester13 píše:Anonymní píše:
Takže jsem měla čest mít v práci AIDS, měli jsme nařízení používat asi troje rukavice na jednu ruku a pod. pak bylo řečeno ,že i slinami se může nekdy přenést pokud je tam příměs krve a pod. Takže pokud jsem této osobě něco dělala tak jsem si vzala pět rukavic na jednu ruku protože levné se trhají a extra vše při odběru krve a vše zvlášť. Jediné co bylo nejhorší ,že tato osoba dělala naschváli a nedodržovala dané doporučení.Také je důležité zda ten lékař používal aspoň roušku či ne.![]()
![]()
![]()
![]()
muj zubař má vždy roušku,co je na tom jako divného? ![]()
Kamča.dalmatinka píše:Ester13 píše:muj zubař má vždy roušku,co je na tom jako divného?Anonymní píše:
Takže jsem měla čest mít v práci AIDS, měli jsme nařízení používat asi troje rukavice na jednu ruku a pod. pak bylo řečeno ,že i slinami se může nekdy přenést pokud je tam příměs krve a pod. Takže pokud jsem této osobě něco dělala tak jsem si vzala pět rukavic na jednu ruku protože levné se trhají a extra vše při odběru krve a vše zvlášť. Jediné co bylo nejhorší ,že tato osoba dělala naschváli a nedodržovala dané doporučení.Také je důležité zda ten lékař používal aspoň roušku či ne.![]()
![]()
![]()
![]()
No, samozřejmě, ale v kontextu příspěvku to zní jinak.
Ester13 píše:Kamča.dalmatinka píše:No, samozřejmě, ale v kontextu příspěvku to zní jinak.Ester13 píše:muj zubař má vždy roušku,co je na tom jako divného?Anonymní píše:
![]()
![]()
![]()
Jak jinak ?
Tak buď roušku „samozřejmě“ nebo „a roušku na co“ ![]()
Kallkapa píše:Ester13 píše:Jak jinak ?Kamča.dalmatinka píše:No, samozřejmě, ale v kontextu příspěvku to zní jinak.Ester13 píše:muj zubař má vždy roušku,co je na tom jako divného?Anonymní píše:
![]()
![]()
![]()
A roušku na co? Aby neplival krvavé sliny?Tak buď roušku „samozřejmě“ nebo „a roušku na co“
Samozřejmě, že zubař při zákroku používá roušku. Pokud ale vysvětluje, vypisuje a spousty dalších věcí, roušku sundavá. V kontextu anonymní, kde píše, jak se virus dá přenést i slinami, a větou, že záleží, jestli dentista roušku používal cítím, e se od toho odvíjí riziko přenosu HIV.
AIDS slinama?
Měli by sme si na ty testy zajít všichni, co když na nás AIDS přenesl nějakej komár
Zbytečná hysterie
Ester13 píše:
To je paráda… Nehledě na to, že omluva už nikoho nezajímá. Na rozdíl od úderných a citově a hudbou podkreslených reportáží alá NOVA.
No idealne by se toho mela chopit konkurencni tepelkvize a natocit desetiminutový spot o tom, jak Nova nekomu zkazila povest ![]()
hele ja bych to asi radej nechtela vedet. Myslim si, ze riziko prenosu na pacienta je minimalni, nicmene urcite je lepsi mit zubare bez HIV, stejne tak jako nemit ucitele pedofila a podobne...... Je lepsi zit v idealnim svete.
Pudloslava píše:
hele ja bych to asi radej nechtela vedet. Myslim si, ze riziko prenosu na pacienta je minimalni, nicmene urcite je lepsi mit zubare bez HIV, stejne tak jako nemit ucitele pedofila a podobne...... Je lepsi zit v idealnim svete.
A kdo byste zůstal u zubaře s HIV? Jako rozumově si odůvodním, že se to jen tak lehce nepřenese, ale přestože mám zubařku se zlatýma rukama, mazala bych od ní.
A nedělám si iluze o tom, že zrovna zubař si nechá takovýho pacienta. Vymluví se na plný stavy apod.
když to jen trochu půjde, tak ho vyrazí. ![]()
Gina108 píše:Pudloslava píše:A kdo byste zůstal u zubaře s HIV? Jako rozumově si odůvodním, že se to jen tak lehce nepřenese, ale přestože mám zubařku se zlatýma rukama, mazala bych od ní.
hele ja bych to asi radej nechtela vedet. Myslim si, ze riziko prenosu na pacienta je minimalni, nicmene urcite je lepsi mit zubare bez HIV, stejne tak jako nemit ucitele pedofila a podobne...... Je lepsi zit v idealnim svete.A nedělám si iluze o tom, že zrovna zubař si nechá takovýho pacienta. Vymluví se na plný stavy apod.
když to jen trochu půjde, tak ho vyrazí.
No praveze asi jako ty - proto jsem psala, ze lepsi nevedet.
Ahoj všem,
k tomuto dr. jsme chodili celá rodina…Byl to mamčin spolužák ze zš, průser je to že NIKDY nepoužíval rukavice, o roušce nemluvě. Nebyl to špatný chlap, byl s ním sranda..Že byl gay jsme si mysleli ale nijak jsme to neřešili…až do doby kdy mi zazvonil tel a dozvěděla jsem se co se stalo. Celá rodina jsme pro zichr šli na testy, červík hlodal přestože možnost nákazy je malá ale…může být oslabená imunita, krvácení nebylo ojedinělé(nás pacientů) a co já vím co mohl mít na prstu-řeznou ranku,atd atd…Je mi jej líto jako každého, známého člověka…nicméně pro klid jsme testy podstoupili. Jsme HIV negativní, díky bohu.
Gabule píše:
Ahoj všem,k tomuto dr. jsme chodili celá rodina…Byl to mamčin spolužák ze zš, průser je to že NIKDY nepoužíval rukavice, o roušce nemluvě. Nebyl to špatný chlap, byl s ním sranda..Že byl gay jsme si mysleli ale nijak jsme to neřešili…až do doby kdy mi zazvonil tel a dozvěděla jsem se co se stalo. Celá rodina jsme pro zichr šli na testy, červík hlodal přestože možnost nákazy je malá ale…může být oslabená imunita, krvácení nebylo ojedinělé(nás pacientů) a co já vím co mohl mít na prstu-řeznou ranku,atd atd…Je mi jej líto jako každého, známého člověka…nicméně pro klid jsme testy podstoupili. Jsme HIV negativní, díky bohu.
Gabule, tak my jsme na tom s rodinou podobně, ale testy nás čekají. I když si myslím, že na tom budeme stejně jako vy … doufám