Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kallkapa píše:
Tak jsem to nemyslela, že stříká po pacientech sperma či jim dává do pusy zakrvácené ruce. I když moje zubařka si né vždy rukavice nasadí!! A můj ortodont dokonce nikdy ! Článek už jsem si přečetla, netušila jsem, že se oběsil, myslela jsem, že někoho nakazil. I tak je to hrůza, jeho pacienti asi chvíli nebudou mít klidné spaní..
ja nezazila, ze by si zubar nevzal rukavice, bych mu tu hubu neotevrela
Kallkapa píše:Já bych si nenechala sáhnout do pusy rukou bez rukavic… Je to prase a blb…
Tak jsem to nemyslela, že stříká po pacientech sperma či jim dává do pusy zakrvácené ruce. I když moje zubařka si né vždy rukavice nasadí!! A můj ortodont dokonce nikdy ! Článek už jsem si přečetla, netušila jsem, že se oběsil, myslela jsem, že někoho nakazil. I tak je to hrůza, jeho pacienti asi chvíli nebudou mít klidné spaní..
Podle mě si dával sakra pozor, aby se něco nestalo. Ostatní doktoři se chrání, aby se oni nenakazili od pacientů, tak tenhle si dával pozor, aby on nenakazil pacienty.
Ale neměla bych z toho dobrý pocit, kdyby to byl můj ošetřující lékař.
Kallkapa píše:
To by mi teda vadilo, kdyby mě ošetřoval zubař bez rukavic. Chodím ke kamarádce a vždy si bere jak rukavice tak roušku.
eviliska píše:
no nevím, ale možnost přenosu je i slinami a stačí jeho ranka a vyrvaný zub a je jasné riziko. Co se toho týče hysterka jsem
Ee, nee, takto se HIV opravdu nepřenese. Muselo by dojít ke krvácení jeho a jeho čerstvá krev (tekoucí, nikoli zaschlá by musela natéct do otevřené rány pacienta. Nebo samozřejmě nechráněný pohlavní styk.
HIV pozitivní lidé smějí pracovat ve všech zaměstnáních, nikde to nemusí hlásit, výjimkou jsou sexuální služby a operační sály (ty z důvodu minimálního rizika, že by se dotyčný řízl a krev natekla do otevřené rány). Je to zbytečná senzacechtivost a hysterie, fakt.
byron píše:
Kdybych se dozvěděla, že moje zubařka je HIV pozitivní, tak nechápu, porč bych měla jít na test…Vždyt vím, že má rukavice a dodržuje předpisy. Navíc když krev, tak teče pouze moje…Nova prostě vytváří senzace a bulikuje lidi a je to ubohý vůči pozůstalým… Bulvár, nic jinýho
100% souhlasím
On se oběsil?
Omlouvám se, nečetla jsem článek, jen co je tady… Tak doufám, že to nebylo kvůli tomu, že to o něm někdo roznesl, ale že chtěl jen utéct pomalému umírání a bolestem ![]()
byron píše:eviliska píše:Slinama HIV? Děláš si srandu? Nějaký nový poznatek?
no nevím, ale možnost přenosu je i slinami a stačí jeho ranka a vyrvaný zub a je jasné riziko. Co se toho týče hysterka jsem
no nám na kurzu říkali, že stačí 3 litry slin a muže se stát
![]()
Ne, myslím, že riziko moc nebylo, určitě si dával pozor, jestli o tom věděl, nosil rukavice a poranění byli paienti, ne on ![]()
Gladys píše:
On se oběsil?Omlouvám se, nečetla jsem článek, jen co je tady… Tak doufám, že to nebylo kvůli tomu, že to o něm někdo roznesl, ale že chtěl jen utéct pomalému umírání a bolestem
Gladys našla jsem na netu jen toto :
Fakt blbej případ.
Ilustrační záběry s lanem a stoličkou natáčeli dneska u nás na půdě. ![]()
byron píše:Kallkapa píše:Já bych si nenechala sáhnout do pusy rukou bez rukavic… Je to prase a blb…
U zubařky si to uvědomím vždy v momentě když si „štourne“ do pár zubů a pak řekne : „sestři rukavice“. Ortodont si hňátá hmoty špachtlí (na otisky) a pak dává do takových dlátek, které umyje a normální rukou dá do pusy. Ruce si teda oba myjou i před „zákrokem“ i po.. Když se trhá a vrtá tak rukavice berou hned, ale když jen tak „pošťourávají“ tak ne. No už si na to budu dávat pozor..
Jinak si teda taky myslím, že riziko nákazy je minimální, a že když o nemoci věděl,tak dělal vše možná opatření. A hlavně tedy po přečtení článku mám spíš dojem šíření zbytečné paniky.
Nainuva píše:byron píše:eviliska píše:Slinama HIV? Děláš si srandu? Nějaký nový poznatek?
no nevím, ale možnost přenosu je i slinami a stačí jeho ranka a vyrvaný zub a je jasné riziko. Co se toho týče hysterka jsemno nám na kurzu říkali, že stačí 3 litry slin a muže se stát
Ne, myslím, že riziko moc nebylo, určitě si dával pozor, jestli o tom věděl, nosil rukavice a poranění byli paienti, ne on![]()
3 litry při obrovské virové náloži, při průměrné tak 6 ![]()
byron píše:eviliska píše:Ne, to tam takhle neříkali…Jen že pro svůj klid asi budou chtít…
bylo to na nově v hlavních zprávách. Jestli někoho nakazil neříkali, ale měli by si jeho pacienti zajít na vyšetření
No … a soud s Novou ještě nikdy nikdo nevyhrál.
eviliska píše:
Nešiř paniku. Virus HIV se slinami nepřenáší.