Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
eviliska píše:
nevím na kolik je to pro novu senzace a kolik bulvár, ale pokud měl čisté svědomí, tak proč se oběsil???
Proč se oběsil? To ví jen on. A není potřeba to rozmazávat, i člověk s čistým svědomím může spáchat sebevraždu.
Můj názor je ten, že je daleko větší pravděpodobnost se nakazt při krevní transfůzi než od HIV pozitivního zubaře…
eviliska píše:
nevím na kolik je to pro novu senzace a kolik bulvár, ale pokud měl čisté svědomí, tak proč se oběsil???
je to svinská nemoc a neléčitelná, ale věděl o tom dlouho, tak proč tak najednou? Jen mě to zarazilo.
Dívala jsem se nejednou na film Philadelphia- fakt humus nemoc
Ester13 píše:Nainuva píše:3 litry při obrovské virové náloži, při průměrné tak 6byron píše:eviliska píše:Slinama HIV? Děláš si srandu? Nějaký nový poznatek?
no nevím, ale možnost přenosu je i slinami a stačí jeho ranka a vyrvaný zub a je jasné riziko. Co se toho týče hysterka jsemno nám na kurzu říkali, že stačí 3 litry slin a muže se stát
Ne, myslím, že riziko moc nebylo, určitě si dával pozor, jestli o tom věděl, nosil rukavice a poranění byli paienti, ne on![]()
eviliska píše:
je to svinská nemoc a neléčitelná, ale věděl o tom dlouho, tak proč tak najednou? Jen mě to zarazilo.
Evi, oni psali (jestli to teda není zas blábol
), že teprve teď u něho HIV propuklo AIDS - a to už fakt není sranda.. ![]()
eviliska píše:
evis mám kamaráda s touto nemocí.Taky řekl že až se dostane do stádia že to začne napadat tělo tak že to raději ukončí.
Dřív sem nikoho s hiv neznala překvapilo mě i kolik je zde maminek s hiv..
eviliska píše:
Možná proto, že je to záběr na psychiku jak hrom.
Možná proto, že už mu docházely síly.
Možná proto, že se to dá dlouhou dobu držet pod kontrolou, ale jak se rozjede nemoc, tedy AIDS, už to není nic moc.
Možná že to s nemocí nemělo nic společného.
Těžko říct a pitvat to je zbytečné. Lidská psychika je nevypočitatelná a člověk snese a snáší takové dardy, že si druhý řekne, že by to nezvládl, pak přijde malý impuls a veškerá síla a chuť žít je vyčerpaná.
Ale jo holky, máte pravdu, kdyby to byl muj zubař a sáhl mi někdy do pusy bez rukavic- zvláště při nějakém větším ošetřování (trhání a pod), tak bych taky šla na test- pro jistotu. Vím, jak jsem byla nervozní při pitomých testech v těhotenství a to jsem skoro neměla proč (zdravotnice, přecijen kdo ví, že)
eviliska píše:
a ani to nemuselo bejt tak najednou. Třeba ho to dlouho užíralo a už to nevydržel
kdo ví, to je stejně jedno
Kallkapa píše:eviliska píše:Evi, oni psali (jestli to teda není zas blábol
Dívala jsem se nejednou na film Philadelphia- fakt humus nemoc), že teprve teď u něho HIV propuklo AIDS - a to už fakt není sranda..
tak to už ho chápu, taky bych si to šla hodit
eviliska píše:
Slyšela jsem, že se mu to rozjelo, měl nějakou plicní chorobu už, zdrhnul z nemocnice, kde byl na léčení, na chatu a tam se oběsil ![]()
eviliska píše:
Tak jsem ve zprávách zaregistrovala, že v Ostravě ordinoval zubař nakažený AIDS.
no a ? třeba ti někde v restouraci vaří člověk co má HIV
nebo tě operoval lékař co má HIV
když je dodržovano co má být byla bych úplně v klidu ![]()
eviliska píše:
no nevím, ale možnost přenosu je i slinami a stačí jeho ranka a vyrvaný zub a je jasné riziko. Co se toho týče hysterka jsem
HIV se nepřenáší slinama
googluj ![]()
Anonymní píše:
mám velmi kamarádku odsud z diskuse (proto jsem anonym, nevím, jestli chce, aby se to vědělo), která k němu chodila, vč. její rodimy a spousty známých … na testy HIV šli všichni, krátce jak se to doslechli, on ten zubař totiž ne vždy nosil rukavice a hlavně dělal i takové zákroky jako trhání zubů, kanálky aj., kde je krev a pak stačí, aby měl třeba záděru, ranku na prstě, a průs** je na světě
zaschlá krev je v poho