Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@vokishka no je to dost možné mě to vzbudilo v noci ze mam kloste nahmatala jsem ho ale zase jsem usnula před půl hodinou jsem ho vytáhla včera jsem jezdila na čtyřkolce v lese tak jsem si ho asi přinesla z lesa domu
@Anonymní píše: Více
Tak rychle se nemoci z klistete neprojevi. Mas nejspis chripku nebo nejakou jinou virozu.
Ja taky jednou takhle panikarila. V 10 letech jsem chytla kliste, zustal po nem tak 5cm cerveny flek, ale to nejspis proto, ze neslo vyndat, takze to jeho okoli bylo mnohymi dlouhymi pokusy pekne rozdrazdene. A hned druhy den tak priserne bolesti. Kazdy pohyb jakoukoliv casti tela mi zpusobil prisernou bolest hlavy. Jestli jsem mela teplotu, uz nevim. Tak jsem vyrazila k pediatricce. Ta rekla, ze to je chripka, protoze z klistete to nemuze mit tak rychly projev, ale pro jistotu mi dala ATB ![]()
Příspěvek upraven 07.06.24 v 06:49
Tak rychle to fakt neni. Já jsem měla takové příznaky cca 4 měsíce od nákazy.
@Anonymní píše: Více
Borelióza. Ale od klíštěte to nejspíš nebylo. Žádný jsem neměla.
Doporučuju si vygooglit příznaky boreliózy a encefalitidy. Obě nemoci mají několik fází a projevují se nejdříve po týdnu.
Zapiš si do kalendáře, kdy jsi to klíště měla a pak se sleduj ![]()
Mimochodem, klíště se dá na vlastní náklady odeslat do laboratoře na otestování, zda je nakažené. Ale moc se to nedoporučuje, protože i když je klíště nakažené, neznamená to, že se od něj nakazíš ty a akorát se tím pak stresuješ… To píšu jen tak pro info, nepředpokládám, že bys ho ještě měla doma schované ![]()
@Lentilka135 ne to nemam
, jinak děkuji za informace, spíš jsem se vyděsila no
Nemáš neboj.
To mě jednou v práci v noci na svačině kousnul pavouk do břicha, ale to byla bolest že sem skoro šel z praxe domu, ještě tři týdny sem tam měl taky 5cm flek, myslel sem ze to je sklipkan, ale neviděl sem nic. Jak mě to kouslo vyskočil sem od stolu a nic neviděl jen ten štípanec.
Ty kraso, to bych se po… já se pavouků hrozně bojim natož aby mě kousnutí ufffff
Žádná choroba přenášená klíšťaty se takto neprojevuje. Ale možná by to chtělo vyzkoušet Chocholouška.
Ahoj, jsem se ráno probudila s klíštětem za krkem tak jsme ho vydali, a je mi nějak divně unavená cítím že mě vše začíná bolet, mám strach aby to nebyla nějaká nemoc z toho klíštěte očkovaná sice jsem ale v dětství takže to mi je asi k ničemu no mám bobky prostě