Klíště, přenos

Anonymní
7.6.24 06:22

Kliste, přenos

Ahoj, jsem se ráno probudila s klíštětem za krkem tak jsme ho vydali, a je mi nějak divně unavená cítím že mě vše začíná bolet, mám strach aby to nebyla nějaká nemoc z toho klíštěte očkovaná sice jsem ale v dětství takže to mi je asi k ničemu no mám bobky prostě

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65118
7.6.24 06:39

No nevim, tak rychle. Jestli sis to nevsugerovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.24 06:41

@vokishka no je to dost možné mě to vzbudilo v noci ze mam kloste nahmatala jsem ho ale zase jsem usnula před půl hodinou jsem ho vytáhla včera jsem jezdila na čtyřkolce v lese tak jsem si ho asi přinesla z lesa domu

• Citovat
  • Upravit
14698
7.6.24 06:45
@Anonymní píše: Více

Tak rychle se nemoci z klistete neprojevi. Mas nejspis chripku nebo nejakou jinou virozu.

Ja taky jednou takhle panikarila. V 10 letech jsem chytla kliste, zustal po nem tak 5cm cerveny flek, ale to nejspis proto, ze neslo vyndat, takze to jeho okoli bylo mnohymi dlouhymi pokusy pekne rozdrazdene. A hned druhy den tak priserne bolesti. Kazdy pohyb jakoukoliv casti tela mi zpusobil prisernou bolest hlavy. Jestli jsem mela teplotu, uz nevim. Tak jsem vyrazila k pediatricce. Ta rekla, ze to je chripka, protoze z klistete to nemuze mit tak rychly projev, ale pro jistotu mi dala ATB :nevim:

Příspěvek upraven 07.06.24 v 06:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.24 06:48

Aha, tak moc děkuji za uklidnění já jsem hrozná na to, :hug:

• Citovat
  • Upravit
35723
7.6.24 06:50

Tak rychle to fakt neni. Já jsem měla takové příznaky cca 4 měsíce od nákazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.24 07:00

@JancaS84 ty jo tak dlouho? Můžu se zeptat co ti pak bylo?

• Citovat
  • Upravit
35723
7.6.24 08:13
@Anonymní píše: Více

Borelióza. Ale od klíštěte to nejspíš nebylo. Žádný jsem neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.24 08:18

@JancaS84 aha, no tu měl můj táta taky no

• Citovat
  • Upravit
117
7.6.24 08:28

Doporučuju si vygooglit příznaky boreliózy a encefalitidy. Obě nemoci mají několik fází a projevují se nejdříve po týdnu.
Zapiš si do kalendáře, kdy jsi to klíště měla a pak se sleduj ;)
Mimochodem, klíště se dá na vlastní náklady odeslat do laboratoře na otestování, zda je nakažené. Ale moc se to nedoporučuje, protože i když je klíště nakažené, neznamená to, že se od něj nakazíš ty a akorát se tím pak stresuješ… To píšu jen tak pro info, nepředpokládám, že bys ho ještě měla doma schované :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.24 08:51

@Lentilka135 ne to nemam :lol:, jinak děkuji za informace, spíš jsem se vyděsila no

• Citovat
  • Upravit
3506
7.6.24 08:55

Nemáš neboj.
To mě jednou v práci v noci na svačině kousnul pavouk do břicha, ale to byla bolest že sem skoro šel z praxe domu, ještě tři týdny sem tam měl taky 5cm flek, myslel sem ze to je sklipkan, ale neviděl sem nic. Jak mě to kouslo vyskočil sem od stolu a nic neviděl jen ten štípanec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.24 10:39

Ty kraso, to bych se po… já se pavouků hrozně bojim natož aby mě kousnutí ufffff

• Citovat
  • Upravit
9733
7.6.24 10:46

Žádná choroba přenášená klíšťaty se takto neprojevuje. Ale možná by to chtělo vyzkoušet Chocholouška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí