Klíšťovka a chycené klíště

459
26.6.23 14:41

Klíšťovka a chycené klíště

Zdravím,
mám dotaz ohledně očkování proti klíšťové encefalitidě.
Dcera by měla jít na přeočkování po 3 letech a minulý týden měla dvě klíšťata.
Někde jsem četla, že očkování by nemělo proběhnout dřív jak 30 dní od přisátí klíštěte.
Ví někdo, jestli to platí jen při novém očkování nebo i u přeočkování? Říkám si, že jde jen vlastně o posílení dávky a udržení hladiny protilátek, tak by to snad u přeočkování vadit nemělo.
Má někdo zkušenosti?
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5165
26.6.23 14:51

Myslím, že i u přeočkování, ale neboj pokud budete ve skluzu 30 dní, vůbec to nevadí, protože když si vygooglis, tak dobrou hladinu máš i po 8 letech.

Já jsem myslela, že první přeočkování je po 5 letech, no je po 3, šli jsme po 4 a čtvrt a nikdo nic neříkal a hlavně jsem si to googlila. Takže v pohodě a klidně třeba můžete jít i v září a nic se nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
26.6.23 14:52

Teď už bude mít klíštata furt až do konce léta, pokud ji nebudeš držet doma nebo nad 2500 mnm. Navíc mnoho klíšžat je tak pidi, že o nich ani nevíš. zeptej se vaší dr, jak se k tomu postaví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7949
26.6.23 15:29

@Fircon já u přeočkování očkuji i po klíštěti, první a druhé dávky odkládám. Na druhou stranu, jestli se to přeočkování dá teď, nebo třeba za 3 měsíce je vcelku jedno, ochranu nyní má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68929
26.6.23 17:06

Já bych to asi nechala po sezóně, o těch pár měsíců se to nezblázní. Pokud vím, je to 3-5 let, ale já si to nechala dát i po 8 a muž si po 11 letech nechal nabrat protilátky a stále jich měl dost jen na přeočkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.6.23 03:01

Nech to na zimu.

Puvodne se tohle ockovani davalo pouze mimo sezonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek