Klobúčnický drot

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1.7.12 22:08

Klobucnicky drot

Da sa niekde v Cechach zohnat klobucnicky drot? Pletiem slecne azurovy klobucik proti slnku, ale neviem co so strieskou, uz som rozmyslala nad tuzidlom na palickovanu cipku, ked som v jednom anglickom navode nasla odkaz na „milinery wire“, co sa prelozilo ako klobucnicky drot… A zistila som, ze je to nieco co strasne surne nevyhnutne potrebujem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
1.7.12 22:15

Nedá se to nahradit třeba kytarovou strunou? Jinak pojem „kloboučnický drát“ už jsem taky slyšel… Pro tu strunu bych si zašel třeba do hudebnin v horní části Zelňáku, vedle Špalíčku… (a vedle Divadla Na provázku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.7.12 22:17

Asi bych se to pokusil nahradit silonovou strunou, kvůli možnosti rezavění při praní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
1.7.12 22:40

Taky mě napadlo že to může být pamětový drát…používá se při korálkování… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
2.7.12 00:33

Možná je to blbost, ale co zkusit napsat do nějaké kloboučnické firmy a poptat se na to? :think: Což mě napadá, funguje ještě vůbec TONAK? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.7.12 04:40

Nebo FEZKO Strakonice… Saracenka by třeba věděla…  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.12 06:56

Nad pamatovym drotom som rozmyslala, ale ten by myslim tiez zhrdzavel pranim. Juro, ta silonova struna by drzala tvar? Ja som gitarove struny videla len v klbku a na gitare, tak si neviem predstavit :oops:
To klobucnictvo ma v noci tiez napadlo, ale v noci nic nezistim :andel: a na netu ziaden dodavatel nie je :? alebo som aspon nenasla :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
2.7.12 07:10

@Bábi Zlopočasná já myslím, že struna by tvar nedržela :think:

• Citovat
  • Upravit
2.7.12 08:36

Este ma napadlo ze mam niekde v siti asi meter umelohmotnej kostice, ale za ten svet neviem prist na to, ako spojit konce do kruhu… tvar by drzala, obpliest by som ju obplietla, ze by snad ani nevadilo ze je hruba… ale moze fungovat na plastove kostice sekundove lepidlo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
2.7.12 08:38

Struna by tvar nedržela, paměťák by časem zrezavěl, to je jisté… ten kloboučnický drát mi přijde jako nějaký silnější lakovaný (v plastovém obalu), aby nerezl a držel tvar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
2.7.12 08:45
@Bábi Zlopočasná píše:
Este ma napadlo ze mam niekde v siti asi meter umelohmotnej kostice, ale za ten svet neviem prist na to, ako spojit konce do kruhu… tvar by drzala, obpliest by som ju obplietla, ze by snad ani nevadilo ze je hruba… ale moze fungovat na plastove kostice sekundove lepidlo? :think:

Když budeš mít správné lepidlo (které neleptá plasty), tak určitě ano, nebo se dá navléct oba dva konce do nějaké bužírky, ideálně do smršťovací a zatavit to opatrně horkovzdušnou pistolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat