Nárok na vrácení peněz v půjčovně šatů?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nárok na vrácení peněz?
Ahoj holky, před měsícem jsem si půjčila pro syna na školní akci oblek v půjčovně svatebních šatů. Šaty si vyzkoušel, půjčka proběhla v pořádku, šaty jsme v pořádku vrátili. Včera měli další akci, kdy potřebovali oblek, tak jsem už sama došla do půjčovny, stejné šaty zamluvila a předevčírem půjčila. Večer jsem na ně mrkla, jestli nejsou zválené, ale vzhledem k tomu, že syn jel do divadla autobusem, zdálo se mi to v normě a radši jsem je nežehlila, abych je ještě náhodou nepřipekla. Syn se doma sám ustrojil a prvně jsem ho viděla až když jsem seděla v hledišti a on stál na jevišti. No já byla na mrtvici. Syn je hodně vysoký a už při zkoušení šatů před měsícem mu byly jen tak tak, teď měl kalhoty ani ne po kotníky a rukávy nad zápěstí. On je flegmouš, ale já bych se propadla. Doma jsem zjistila, že šaty byly upravené a asi o pět centimetrů založené. Přitom ve smlouvě máme jasně napsáno, že nechceme žádnou úpravu. Dnes je jdu vrátit a mám vztek. Co myslíte, na co mám nárok? Rozhodně mi nestačí, když se mi někdo omluví. Navíc vzhledem k tomu, že po někom zapomněli odstranit úpravu, mám podezření, že šaty nebyly ani čištěné. Myslím, že to by mělo být samozřejmé, je po každé půjčce vyčistit. Navíc jsou hici, každý se potí…
Co si o tom myslíte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Obávám se, že nárok nebudeš mít na nic. Ve smlouvě sice je, že žádnou úpravu nechcete, ale v půjčovně budou argumentovat, že by se jednalo o úpravu stávajícího stavu (tedy momentálně založené rukávy a nohavice). Jestli je oblek vyčištěný nebo ne, to rozhodně nedokážeš, i když zřejmě vyčištěný nebyl, byli by asi blbí, kdyby ho čistili založený, ale to jim nedokážeš.
Můžeš si tak maximálně zanadávat, ale nárok na vrácení peněz podle mě mít nebudeš, když si syn oblek nevyzkoušel před druhým půjčením.
- Citovat
- Upravit
Také bych se přikláněla k tomu co říká kolegyně nade mnou - jediná šance by byla pokud je v té smlouvě ten oblek jasně specifikován i v oblasti délky nohavic a rukávů a ta úprava délky se váže k tomu. Pak bys měla obecně nárok na na plnění vyplývající z porušení smlouvy - například slevu, popřípadě bys mohla uplatňovat náhradu nemateriální újmy, která ti vznikla, ale to už se spíš z říše fantazie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za reakce. Přiznám se, nepotěšily jste mě
, ale asi máte pravdu
. Z logiky věci vyplývá, že jde o neúpravu původního střihu, ale nikde to napsané nemám…Pán před synem měl šaty půjčené přes víkend a vracel je v pondělí, takže celá údržba obleku spočívala v tom, že na něj slečna přede mnou foukla žehličkou a bylo…rychlý prachy
No, minimálně je zprdnu, nejsem konfliktní typ, ale tohle je i na mě moc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem dostala 200,–Kč odškodné. Paní byla vstřícná, což oceňuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit