Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte,
asi za tyzden nam bude 7mes a pride mi, ze sme skutocne veliky /pri narodeni mal 3890g a 52cm/, mam 72cm a 7,8kg - chyba, mame 8,8kg, ako ste na tom vy, alebo ako ste na tom boli?
Holt asi nemame drobceka ![]()
Příspěvek upraven 05.03.10 v 11:13
Mě teda připadá spíš úplně akorát
. Oba synové měli v půl roce +/- 9,5 kg a +/-72 cm. Starší při narození bez pár gramů 4kg a mladší malinko přes 3,5 kg.
Takových diskuzí je tu víc, zkus pohledat a uvidíš víc údajů.
Tak my měli v sedmi měsících 7,5 kg a něco kolem 75cm. A v devíti měsících jsme měli 7,80 kg. Daneček moc nepřibírá na váze a několikrát se stalo, že zhubnul, když jsme šli na další vážení. Tak buď ráda, že přibíráte a je jedno kolik. Hlavně, že je mrňousek zdravej atd. ![]()
8.85 měl Matyáš ve 4 měsících ![]()
asi jsem měla místo mlíka smetanu
![]()
nevím kolik měl Kuba v 7m, ale v 8m má 9,22kg a 79cm… a to měl při narození 3kg a 49cm… holt jsou to chlapi, ne ![]()
myslím že tvůj chlapeček je v normě
a kdyby ne, tak okolo roku až roku a půl se to většinou u všech dětí srovná. ![]()
ahoj, my jsme taky byli při narozní velký 3990g a 52 cm teď je Tomovi 6m a má 7990g a 70cm. Doktorka se divila, že mám tak velké dítě (kupuju mu věci na 9m) já mám 160cm, ale když viděla mého dvoumetrového manžela tak už jí to bylo jasné
Prostě jak říkáš JAYJAY nemáme drobečka ![]()
jayjay píše:
Ahojte,
asi za tyzden nam bude 7mes a pride mi, ze sme skutocne veliky /pri narodeni mal 3890g a 52cm/, mam 72cm a 7,8kg - chyba, mame 8,8kg, ako ste na tom vy, alebo ako ste na tom boli?Holt asi nemame drobceka
Příspěvek upraven 05.03.10 v 11:13
Také máme obříka, ale u nás se to dalo čekat, jsme s manželem oba vysocí. Syn měl v 7 měsících 72cm a skoro 10kg. Pro sledování „normálnosti“ jeho růstu a váhy používám program Státního zdravotního ústavu (SZÚ), který se jmenuje RůstCZ. Stáhnout můžeš přímo na stránkách ústavu zde: http://www.szu.cz/…y-ke-stazeni?…
Když měl syn ve 3 měsících 7,5kg a skoro 65cm (čímž vybočil v grafech z normálu), trochu jsem panikařila a psala ještě do poradny http://www.rustovyhormon.cz/. Ale tam mají maminky většinou zcela opačný problém… U výšky dítěte je důležitá plynulost růstu a výška rodičů. Váha se pak posouzuje vzhledem k výšce (BMI), ten software to umí vyhodnotit taky.
Ahojky! Nás teda 7m teprve čeká, ale ve svých 4m měl malej (nebo spíš velkej) 8440g a 69cm (při porodu 3150g a 47cm) ![]()
TAk my jsme drobci
ale já tu jdu jen otravovat z OT - Zuzi tedy Kubík pěkně roste z té zeleninky
Gratulace ![]()
… tak holky krasa, suhlasim s hlavnym vyjadrenim, dolezite je, ze je zdravucky
a to zelam i ostatnym obrikom i neobrikom.
Ju, ten program je skvely, dakujem Violla!
i já Tě uklidním, náš malý, stále je pouze kojený, na 4 měsících měl 8,10 a 67 cm ![]()
v úterý nás čeká 5 měsíční kontrola, tak uvidíme