Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
nevím jestli náhodou tohle téma tady už nebylo,ale můj syn se při jídle doslova v něm vykoupe..
.že to tak musím nazvat,ráno u snídaně má chleba se sýrem na hlavě,ve vlasech,v uších,o rukách ani nemluvím…no a ve finále si to rozmaže po oblyčeji…no a mě by švihlo.
..u oběda se lžící nají sám,ale tím způsobem že si nenabírá lžící,ale na tu lžíci si nabírá volnou rukou jídlo,no a řidčí polévky,tak to je u nás masakr.....vysvětlování nepomohlo,lepanec přes ruky taky ne,tak už nevím jak na něj…
![]()
Buď v klidu. Náš mladší taky takto jedl, teď mu budou 3 a bez bryndáku stále ani ránu… Když bylo barevný jídlo, tak jsme si ho i fotili - špenát přes celej obličej i ve vlasech, rajská všude… prostě chlapeček… (holčičky kamarádek toto nedělají).
JVP píše:
Ahoj, trochu postrádám info, jak je starý…
Jukni na metřík - 23měsíců
Jinak - u nás to je to samý a to máme holku
nejraději baští rukama, jídlo po celý kuchyni a vůbec nevím jak na ní
Jo aha, nenapadlo mě to hledat, čekakala bych takovou informaci hned u tématu
Kluk byl prasátko tak do 2 let (asi teda menší
) a pomáhalo u něj sedět
a hned v zárodku patlání se ptát - Jí tak maminka? NE Jí tak tatínek? NE Jí tak babička?...... no trošku do zblbnutí
ale kupodivu to zabíralo, chtěl dělat všechno jako my ![]()
Lasicka píše:
Buď v klidu. Náš mladší taky takto jedl, teď mu budou 3 a bez bryndáku stále ani ránu… Když bylo barevný jídlo, tak jsme si ho i fotili - špenát přes celej obličej i ve vlasech, rajská všude… prostě chlapeček… (holčičky kamarádek toto nedělají).
holčičky toto nedělají??
tak ta naše to teda dělá, ikdyž už ne tak brutálně…ted už jen papá ručičkama a maluje jídlem po stole obrázky…a nenechá si to vysvětlit a nenechá, nic nepomohlo tak jen doufám že do září z toho vyroste- školka volá ![]()
Tak my jsme taky prasátka… teda, asi spíš slepičky… Helenka se po každém jídle sama hlásí: „mamííí, to jsem tu zase udělala kujník…“
![]()
AHoj,
dle mého názoru to je normální. Dítě poznává chutě, strukturu a td. U nás se to už hodně zlepšilo a bince máme méně. Takže pevné nervy…ono to přejde…určitě
Neznám nikoho po 3 roce, kdo by jedl jako děti kolem 1 roku ![]()