Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
tak ale znova, co s tím chceš dělat? oni to neberou jako problém, problém má tvé dítě, tak se přestaňte stýkat, přijeli - tak jím neotevřu - nebo jim prostě řekněte pravdu, že se s nimi nemůžete stýkat, protože vaše dítě vždycky poté onemocní, jinou radu ti nikdo nedá
@Monchichik byli u prarodičů. Těm nepřikážu, koho mohou a nemohou zvát.
@Aduš8 my s mužem odpadneme na střídačku taky, ale ne pokaždé. Starší dítě taky neodpadne ve 100% případů.
no tak to jo, tam to neovlivníš…já bych se ale zvedla a odešla ve chvíli, kdy by se objevili ve dveřích s tím, že jedeme na hory a nechceme být zase nemocní…
@Anonymní píše:
@Monchichik byli u prarodičů. Těm nepřikážu, koho mohou a nemohou zvát.@Aduš8 my s mužem odpadneme na střídačku taky, ale ne pokaždé. Starší dítě taky neodpadne ve 100% případů.
tak od prarodičů odjeďte
@Anonymní píše:
@Monchichik byli u prarodičů. Těm nepřikážu, koho mohou a nemohou zvát.@Aduš8 my s mužem odpadneme na střídačku taky, ale ne pokaždé. Starší dítě taky neodpadne ve 100% případů.
A víte jistě, že tím přenašečem není vaše dítě. Sama jsi psala, že mu našli nějaké koky, dělal mu doktor výtěr pokaždé? Zvlášť, když onemocníte často celá rodina. A zbytek rodiny, rodiče toho dítěte, prarodiče, ti jsou zdraví?
Já tě chápu. U nás tohle dělá tchýně. Po každé její návštěvě odpadnou děti i já. Řešení to má jediný a to omezit kontakt. Když jsem se pokusila říct švagrové, ať začne přemýšlet, proč jsou její děti pořád nemocný a že by se to mělo řešit, tak bylo zle. Takže jí vídáme čtyřikrát do roka a to pokud možno jen venku.
U nas ve skolce byly vsechny deti porad dokola nemocne. Jedno jedine dite ne. Uci pozadaly rodinu o potvrzeni o zdravotnim stavu a mel stafilokoka. Nez se na to prislo, trvalo to. On byl pouze prenasec. Jemu to nedelalo nic. To, ze omezis styk pouze na jako, nic nevyresi, dokud nebude dite preleceno.
@lolink ale ona rodiče dítěte nemůže donutit ho léčit, pokud oni nemají pocit, že je nemocné, přenašeč může být i někdo jiný, třeba jeden z rodičů toho usopleného dítěte
@Anonymní píše:
@Aduš8 ne, opravdu není přenašeč naše dítě. My onemocníme až po návštěvě a nikdy všichni. Naše dítě je pravidelně přeléčené a po ukončení léčby má výtěry negativní.@stinga s prarodiči bydlíme dohromady.
No a co mu teda je? To chytne obycejnou rymu taky, kterou neresim nebo neco horsiho, ze musite na stery, pro antibiotika a kontrolni stery? A to ma pokazde to same ve vyteru nebo jak?
Edit: minule vysoke horecky a kok, to jako pokazde to same nebo ne?
Já bych koupila v lékárně strep test za 300 a v nepozorovane chvili bych ho tomu dítěti udelala sama. Ale pozor,nejsou jen streptokoky,ale i brandhamely,stafylokoky a dalsi méně časté bakterie.
Doma jsem měla dve naprosto zdravé deti bacilonosice a třetí dítě melo opakovaně anginy s horeckami. My chodíme celá odina jednou za cas na vyter,doktori rikaji,ze to není tak drahe,aby je to zruinovalo a chranime tak dceru se snizenou imunitou.
@stinga píše:
@lolink ale ona rodiče dítěte nemůže donutit ho léčit, pokud oni nemají pocit, že je nemocné, přenašeč může být i někdo jiný, třeba jeden z rodičů toho usopleného dítěte
To je taky casta varianta,rodic bez příznaků bacilonosic.
@stinga pokud se vidíme jen s rodiči toho dítěte, tak problém není. Pokud přijelo děcko na prázdniny i samo, tak problém je.
@blumen téměř vždy totéž. Vysoké horečky, hnusný kašel, podle crp bakteriání infekce. A střídá se to s horečky, rýma a ucho. Podle crp bakteriálního původu. Výtěry mu dělala jenom párkrát, když jí to přišlo divné a pokaždé kok. Ale nezkoumala jsem, jestli je vždy ten samý. Až tam půjdeme příště, tak se poptám. Pokud to bude opakovaně pneumokok, tak nechám dítě očkovat, o čemž jsem dřív neuvažovala.
@Anonymní píše:
@stinga pokud se vidíme jen s rodiči toho dítěte, tak problém není. Pokud přijelo děcko na prázdniny i samo, tak problém je.@blumen téměř vždy totéž. Vysoké horečky, hnusný kašel, podle crp bakteriání infekce. A střídá se to s horečky, rýma a ucho. Podle crp bakteriálního původu. Výtěry mu dělala jenom párkrát, když jí to přišlo divné a pokaždé kok. Ale nezkoumala jsem, jestli je vždy ten samý. Až tam půjdeme příště, tak se poptám. Pokud to bude opakovaně pneumokok, tak nechám dítě očkovat, o čemž jsem dřív neuvažovala.
No on se bakterie muze vylecit z krku, ale v tele stale v male mire byt, to je normalni. Kdyz ma nekdo anginy opakovane, vzdy je problem s imunitou. Viru, bakterii a vseho mozneho najdes na kazdem kroku, nech 15 minut sterilne umytou ruku na vzduchu a najdes na ni pri steru i zloutenku. V tom krku byl spis stafylokok nebo streptokok. Me spis prijde ze tvoje dite ma problem s imunitou. Zrejme s tech opakovanych atb. Bakterie se nesiri kapenkovou infekci , je potreba napr.oliznout hracku, jidlo, dotknout se usty na usta a podobne a i tak zdravy clovek to vetsinou nechytne. Res tu imunitu nejak prorodni cestou plus tam dite samozrejme nedavej. Samozrejme, ze to lze .