Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
@stinga pokud se vidíme jen s rodiči toho dítěte, tak problém není. Pokud přijelo děcko na prázdniny i samo, tak problém je.@blumen téměř vždy totéž. Vysoké horečky, hnusný kašel, podle crp bakteriání infekce. A střídá se to s horečky, rýma a ucho. Podle crp bakteriálního původu. Výtěry mu dělala jenom párkrát, když jí to přišlo divné a pokaždé kok. Ale nezkoumala jsem, jestli je vždy ten samý. Až tam půjdeme příště, tak se poptám. Pokud to bude opakovaně pneumokok, tak nechám dítě očkovat, o čemž jsem dřív neuvažovala.
To ale mívají děti s oslabenou imunitou bez ohledu na okolí
. Přeléčí se atb, tím se oslabí ještě víc, uplyne 14 dní a přemnoží se jim tam to samé znovu. X diskuzí tady. Třeba pneumokok je přirozený obyvatel nosohltanu, naočkuješ a objeví se ti tam takový, proti kterému očkování není.
Taky jsem spíš pro to řešit imunitu vlastího dítěte než okolí (okolí neovlivníš).
@Anonymní píše:
@stinga pokud se vidíme jen s rodiči toho dítěte, tak problém není. Pokud přijelo děcko na prázdniny i samo, tak problém je.@blumen téměř vždy totéž. Vysoké horečky, hnusný kašel, podle crp bakteriání infekce. A střídá se to s horečky, rýma a ucho. Podle crp bakteriálního původu. Výtěry mu dělala jenom párkrát, když jí to přišlo divné a pokaždé kok. Ale nezkoumala jsem, jestli je vždy ten samý. Až tam půjdeme příště, tak se poptám. Pokud to bude opakovaně pneumokok, tak nechám dítě očkovat, o čemž jsem dřív neuvažovala.
Hele, nazor nasi Dr, to telo se musi naucit poprat s tim samo bez antibiotik. I ve skolce muze byt bacilonosic, takze nasadit pokazde antibiotika a pak treba navrat do skolky a zase ta sama nakaza, to neni reseni. Spise posilovat jeho vlastni imunitu, rad je tu na emiminu milion, leky na jorecky davam treba ja az nad 39 a horeckovala treba prumerne 6 dni, ale vzdy se s tim poprala sama, po case nemocna byt prestala. Jako muzes ho izolovat, ale premyslela bych i nas tim, jak mu posilit jeho vlastni imunitu. Nam treba pomohly pracidelne vyplachy nosu vincentkou. Ockovani bych brala jako posledni moznost, stejne to neni jistota, ze to pomuze
A na kasel taky inhalator s Vincentkou. Na ucho nakrajena cibule. Resit to jinak nez temi antibiotiky
@blumen on nemá ATB pokaždé. Většinou tak 2-3× za zimu, když se mu nelepší ucho, nebo ten kašel. Pak se dělají výtěry a řeší se to dál. Imunitu řešíme dlouho a to i přes imunologii. Inhalujeme denně. Ucho mu po první bolesti do 3 hodin rupne a je jedno, co dělám. Zkoušela jsem cibuli, česnek, tee trea… Dotáhl to až na chronický zánět a bez ATB se mu uši i střídaly po týdnu.
Sama bych mohla sepsat, co jsme dělali včetně diety bezmlecne, bezlepkové, cukr je u nás sprosté slovo. Probiotika, kolostrum, rybí tuk, solná jeskyně, moře, horečky.
Když má horečku, tak vždy přes 40. On je extremista. V 19:00 mu nic není, ve 21:30 má 40,2.
@Lucie_Sx pokud nechodil do školky, ale jen bezne do obchodů a na hřiště a neviděl se s tímto dítětem, tak byl i přes zimu zdravý. Nechytl ani ode mě rýmu, kterou jsem přitáhla z práce.
Anonymko a imunoglukan jsi napr. zkousela? Moje detstvi vypadalo podobne, co popisujes. Letos jsem se rozhodla tomu vyhlasit bitvu, zacala jsem boswelii, ta me zvedla moje hranicni hodnoty leukocytu na standard. A pak jsem nasadila ten glukan a ted mam za sebou prvni chripku sezony, trvala 3 dny! jeste teda trochu kaslu, ale to se neda srovnat. Ted jsem objevila, ze glukany jsou i v kombuse, tak jsem zacala pestovat. Imunolog ten problem nevyresi musis nasadit dlouhodobe jednak nejake byliny ktere pusobi protizanetlive, aby se telicku ulevilo od tech drobnych zanetu, ktere ani nejsou videt a pere se s nima kazdy, jenze tvoje dite jich ma zjevne vic ( jako ja) a pak uz nestaci kapacita, kdyz prijde do cestu nejakej hustej bacil. Za sebe fakt doporucuju glukany!!!! Plus neco na zanety. Kdyby ti pil tu kumbuchu, tak tam mas vsechno najednou…
@Anonymní píše:
@blumen on nemá ATB pokaždé. Většinou tak 2-3× za zimu, když se mu nelepší ucho, nebo ten kašel. Pak se dělají výtěry a řeší se to dál. Imunitu řešíme dlouho a to i přes imunologii. Inhalujeme denně. Ucho mu po první bolesti do 3 hodin rupne a je jedno, co dělám. Zkoušela jsem cibuli, česnek, tee trea… Dotáhl to až na chronický zánět a bez ATB se mu uši i střídaly po týdnu.
Sama bych mohla sepsat, co jsme dělali včetně diety bezmlecne, bezlepkové, cukr je u nás sprosté slovo. Probiotika, kolostrum, rybí tuk, solná jeskyně, moře, horečky.
Když má horečku, tak vždy přes 40. On je extremista. V 19:00 mu nic není, ve 21:30 má 40,2.
@Lucie_Sx pokud nechodil do školky, ale jen bezne do obchodů a na hřiště a neviděl se s tímto dítětem, tak byl i přes zimu zdravý. Nechytl ani ode mě rýmu, kterou jsem přitáhla z práce.
No tak to je pak tezky, kdyz ma poruchu imunity. To je jasne, ze to rodice pak treba toho kluka neresi, kdyz s nim mate problem jen vy. To je pak pouze na dohode, ze se nebudete stykat.
A nam treba pomohly probiotika s bifidobakterii BB-12, zvysuji sliznicni imunitu. A j tomu raw vitaminy pro deti Garden of life. Na usi ale nekdo trpi a neudelas nic. Ale to pak zase divim, ze nemate toho pneumokoka, no.
Edit: myslim ockovani na nej
@blumen on právě nemá poruchu imunity. Ale jak je nemocný často, tak nás tam nahnali a právě jsme zkoušeli i různé preparáty na lékařský předpis.
Máme důvod u něj očkovat co nejméně, rozepisovat ho nebudu.
@Brumbera imunoglukan jsme samozřejmě zkoušeli. Za podobné doplňky jsme utratili majlant.
@Anonymní píše:
@blumen on právě nemá poruchu imunity. Ale jak je nemocný často, tak nás tam nahnali a právě jsme zkoušeli i různé preparáty na lékařský předpis.
Máme důvod u něj očkovat co nejméně, rozepisovat ho nebudu.@Brumbera imunoglukan jsme samozřejmě zkoušeli. Za podobné doplňky jsme utratili majlant.
No moje byla nemocna dva roky v kuse nonstop.
U nas treba pomohlo to, co jsem psala, plus teda Sinupret pro deti z Nemecka. Pna trpel na rymy dle me a mela lozisko v mandli, tady v DE nikdo nikdy neresil a kdyz jsem objevila Sinupret, tak ji ho nasazuju hned pri naznaku rymy a vetsinou se nerozjede, nemrla 9 mesicu horecky, az ted dve tri virozky kratke za sebou jinak nic. Pokud trpite na ty rymy a usi, zlusila bych si ho poridit. Nekdo tvrdi, ze na ne nefunguje, ale pro nas zazrak.
@blumen Sinupret používáme a neshledávám nějaký větší efekt.
On trpí na zadní rýmy, kdy mu z nosu neteče. Nemá ani barevnou rýmu.
Zkoušeli jsme i konvičku, inhalátor, různé mastičky, ojelicky, aromaterapie…
Už mi chybí jen rituální tance druhý úplněk po slunovratu.
@Anonymní píše:
Máme důvod u něj očkovat co nejméně, rozepisovat ho nebudu.@Brumbera imunoglukan jsme samozřejmě zkoušeli. Za podobné doplňky jsme utratili majlant.
Nic jako imonoglukan neni, je potreba ho brat celou sezonu, abyte videli rozdil. Nebudu ti tedy radit, kdyz o to nestojis. Myslim, ze i ostatni ti napsali v podobnem duchu, ze se zbytecne soustredis na potencionalniho bacilonosice, nez reseni imunitniho problemu vlastniho ditete. Tvuj postoj chapu, moje mamka take nesnasela kohokoliv s chripkou, kdo se ke me priblizil, holt to tak ty maminky vecne nemocnych deti maji a neni mozne to soudit. Ale je to k zamysleni, jestli to treba samo o sobe nemuze diteti nejak skodit po psychosomaticke strance. Pokud nema ditko defekt imunity, tak jeho nemocnost urcite resit lze, ale chce to hledat a chtit. A tim ockovanim souhlasim s blumen. Tak at to brzo vyresite, zdar.
@Anonymní píše:
@blumen Sinupret používáme a neshledávám nějaký větší efekt.
On trpí na zadní rýmy, kdy mu z nosu neteče. Nemá ani barevnou rýmu.
Zkoušeli jsme i konvičku, inhalátor, různé mastičky, ojelicky, aromaterapie…
Už mi chybí jen rituální tance druhý úplněk po slunovratu.
Cesky Sinupret je jiny. Kdyztak zkusit ten nemecky Sinupret Saft. Ale akorat pises, ze u vas nic nefunguje. Kazdopadne problem je na vasi strasne, no. Takze kdyz se vratim k zvodnimu prispevku, jedine se nestykat. Do nich bych nerypala, vase dite ma problem, ne jejich.