Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím, poradíte nějakou knížku pro děti 3 a 5 let? ještě nedavno jsme četli jen klasické pohádky, takže každý večer jedna nebo dvě, teď jsme četli „na pokračování“ ferdu mravence, kubu kubikulu a chtěla bych něco dalšího ale nějak mě nic nenapadá
Takže klasika: Bohumil Říha - Honzíkova cesta
Dál marně vzpomínám…
Pak mě napadá Neználek od Nikolaje Nosova - Neználkovy příhody, Neználek ve Slunečním městě, Neználek na Měsíci.
Díky
mě rodiče nečetli, takže nemám an co vzpomínat (a bohužel zjisšťuju že se čtením jsem asi vyjímka
)
Nevím, jestli je to už pro tak malé děti, ale mně naši četli iá knížky ˇSkolák Kája Mařík. Neználka, Kocour Vavřinec, Kosí braqtry. Na autory si nevzpomínám, ale určitě to najdeš na googlu.
@spiky01 Povídání o pejskovi a kočičce od Josefa Čapka, by mohlo bavit oba ![]()
U nás jsou oblíbené pohádky s medvídkem Pů, máme jich spousty a teďka jsem pořídila na Vánoce kamarádkou doporučovanou knihu 7 návyků šťastných dětí a synovi se moc líbí, i když u vás by to bylo spíš pro toho staršího, 3letý je na to ještě maličký… Nicméně méďa pů je u nás favorit od mala… ![]()
@spiky01
ja zboznovala Deti z Bullerbynu, ale to pro mladsiho jeste nebude.
co Cipisek (Rumcajs), Mikes, Medvidek Pu?
jeste Kronika mesta Kocourkova, O pejskovi a kocicce, Pipi Dlouha Puncocha…
jo a ten Neznalek, jak pise @Jura007, je taky super.
@spiky01
kdybys chtela inspiraci do budoucna, tak tahle stranka je na to primo delana:
http://www.ctenipomaha.cz/cs/Knihy
U nás čteme Příběhy včelích medvídků a Mikeše a teď k Vánocům dostala Králika Fialu nebo zkus Martínkova čítanka, ale nevím kdo to napsal.
@spiky01 Souhlasím s pejskem a kočičkou, taky mám děti 3 a 5 let a momentálně je to nejoblíbenější knížka u obou. Pak je baví Pohádky o lvech a plachetnicích od Svjatoslava Sacharnova. Neználka máme doma taky, ale ten je absolutně nebere
@Ali-Ali Díky za připomenutí, já jsem trubka…
Pipi Dlouhou punčochu napsala Astrid Lindgrenová. Od ní jsou i další knížky pro děti - Ronja dcera loupežníka, Děti z Bullerbynu a další.
Pro větší děti se dají ještě sehnat knížky Ericha Kastnera - Emil a tři dvojčata, Emil a detektivové.
No a pokud je chceš zatáhnout do anglického světa řek a vodních kanálů, tak pohledej knížky Artura Ransoma - Záhadné vody, Nechtěli jsme na moře, Trosečníci z vlaštovky, Klub Lysek, Vlaštovky a Amazonky, Petr Kachna, Velká šestka, Zamrzlá loď kapitána Flinta… Všechny si snad ani nevzpomenu, napsal jich okolo padesáti.
Já čtu všechno, co najdu. Kuřátko Píp, teď zrovna druhý díl Lichožroutů, musím koupit třetí, Kouzelnou mapu, Pohádky o mašinkách… prostě co je v knihovně doma. Prckovi jsou 2 roky a 3 měsíce, prostě poslouchá a je to.
Knížky od Nepila jsou půvabné - Já Baryk máme taky za sebou.
Příspěvek upraven 19.11.14 v 20:41
Jéé, ještě jsem si vzpomněl na pohádky o želvičce Franklinovi - Franklin a tma, Pospěš si Frankline a další.