Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Můžete mi prosím poradit dobrou knížku pro dceru, chodí do první třídy. Něco co zaujme a dobře se jí bude jako začínající čtenářce číst.Děkuji muc.
My kupujeme neteri, ktere ja ted v prni tride na vanoce knizku „Ahoj Marketko“.. je to cteni hned po slabikari
já nakupuji tady a mají tam vícero knížek pro prvňáčky
http://www.levneknihy.cz/…tvi/d-87969/
Knížek pro první třídu je hodně.Ne všechny mi ale přijdou vhodné.Rozhodně by měla mít větší písmenka a bílý podklad,ne barevný (dětem se líp čte).A potom krátké příběhy.Když je jeden příběh na 10 stran a čte ho třeba na víckrát, v první třídě si vůbec nepamatuje o čem to je.
My jsme hned po první třídě začali chodit pro knížky do knihovny
Paní učitelka vyžaduje hodně čtení.
Pro první třídu jsou skvělí Kvak a Žbluňk a také Komisař Vrťapka (Mladá Fronta). I když jsou spíš pro kluky ![]()
My to zkoušíme číst spolu a něco málo jde.
Jsou tam teda občas dlouhý slova s kterýma máme problém, ale strašně se mu líbí, že tam je on s bratrancem
Ale myslím, že o letních prázdninách to zmákne sám. ![]()
Že už bysme ji taky zkusili?
Nenapadlo mě po ní sáhnout. Dcerka tam má brášku, tak má tu knížku taky ráda.
Ahoj, obnovuji diskuzi, nemáte čistě náhodou někdo tip na knížku pro prvňačku, už čte celkem obstojně, slabikář je nuda, ale na bílém podkladě a s většími písmeny, ale teď to hlavní, kdyby to příběhy s koňskou tématikou, to by byla naprostá paráda, nic nemůžu objevit.
Naše chtěla Honzíkovu cestu, pak jsme ještě narazili na Děti z Bullerbynu.