Knížka pro prvňáčka

309
16.10.20 18:23

Knížka pro prvňáčka

Jakou byste doporučili první knížku pro prvňáčka k Vánocům pro první čtení? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15074
16.10.20 18:44

Asi záleží, jakou metodou se učí číst, u nás genetickou (velká písmena). Teď jsem pořídila knížku z řady „čteme sami“ první čtení genetickou metodou Pohádky kocoura Šikuly. Knížek na tuhle metodu není takový výběr, ale zase tohle období není nadlouho, později přejdou na malá písmenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
16.10.20 18:51

Super je Kvak a Žbluňk. Opravdu pro začínající čtenáře. Můj syn tohle knížky my miloval, ještě v první třídě jich přečetl několik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6688
16.10.20 18:52

Lední medvídku, kam pluješ?
Slon a mravenec
Veverka a malý nosorožec

a pokud už čte obstojněji, tak
Z deníku kocoura Modroočka
Haló, Jácíčku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
16.10.20 19:04

Já bych koupila Skřítkové z kamenné hůrky pěkná kniha už na pohled

• Citovat
  • Upravit
806
16.10.20 21:03

Policejní křeček od Daniely Krolupperove - „detektivka“ pro deti, velka pismena, relativne malo stran. Po ní se z dětí staly vasnivi čtenáři :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
16.10.20 21:26

Ty jo, to už jsou na tom vaši prvňáčci tak dobře, že čtou knížky? My teda zatím přelouskame akorát tak „Máma má maso“ apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
16.10.20 21:45

Mně se líbí Šedík a Bubi, jsou tam pro snadnější čtení zvýrazněné slabiky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
17.10.20 07:16

@milwinka tak předpokládám, že jde o by dárek k Vánocům a na ještě uz většina prvňáků nějakým způsobem čte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.20 07:39
@milwinka píše:
Ty jo, to už jsou na tom vaši prvňáčci tak dobře, že čtou knížky? My teda zatím přelouskame akorát tak „Máma má maso“ apod.

Prvňák v domácím vzdělávání mi čte plynule už cca rok. Včetně toho, že píše. S počítáním to má podobně. Podle mě nic nestandardního.

• Citovat
  • Upravit
6928
17.10.20 07:52

Ahoj, doporučuji knihy z edice První čtení od Albatrosu. Jsou přímo určené pro prvňáky a dětem se čtou opravdu dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
17.10.20 07:55

Ahoj, moc pěkná je polární pohádka, je to i tematické, když budou Vánoce, jinak všechny knížky pro první čtení, taky není špatný výběr a potom.name pár příběhů z edice o zachranenych zviratkach, jmenuji se Příběhy se šťastným koncem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
17.10.20 08:49

Děkuji za tipy, něco vyberem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
17.10.20 09:40

@milwinka přesně, u nás jedou Sfumato a umí pár písmen.
A, O, U, S, B, L…
Už vidím, jak na Vánoce čte to fakt ne…
Podle všeho slabiky začnou spojovat možná příští týden…

• Citovat
  • Upravit
16248
17.10.20 10:21

@Anais hele, já mam letos prvňáčka a loni jsem měla taky prvňáčka. Korona nekorona jedou stejně jak loni. Teď mají probrano M L A E S… kolem vánoc měli probranou zakladni abecedu. Chybělo jim mekceni, písmena s hackama (Ale už mu to naskakovalo samo a písmenka znal) a taková ta písmena jako je f g q x…
Na vánoce syn dostal knížku „Zuzanka chce pejska“ z edice cteni po slabikach. Krásně mu to nastartovalo plynule cteni po slabikach. Po vánocích byl schopný tu knížku přečíst. Potom jsme četli Zuzanu Pospisilovou a její knížky. Největší úspěch měla série kouzelná třída, školní detektiv, knížka drak natlučnos… má jich spoustu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí