Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Poradíte mi, jak odnaučit kluka, 5,5 roku kňourat a neustále fňukat? Musím říct, že už toho mám docela plný zuby, ptž pořád a stále kňourá. Dnes ráno odmítla jsem ihned pustit pohádky a zase kňourání… a to je kvůli každý kravině… má tohle už od mala, ale ppořád se to omlouvalo, že je malej, pak zas, že takovej asi bude, pak to docela polevilo, ted se to bohužel stupňuje… Ve školce problém s tímhle nemá. Podotýkám, že nikdo za ním hned neběží, takže není zvykem, že by hvízdnul, a bylo po jeho.. Neumí se vůbec bránit, když ho řeže mladší sourozenec (21m) tak drží a řve… a pak mamííííí on mi… pak začne řvát mladší, že mu něco udělal.. většinou je to fest v (boule atd).. Vždycky jsem ho nechávala řešit kontakty samotného, ale vůbec to na to nevypadá, ale je to jak kdybych mu umetala cestičku…
Opravdu jsem celkem vyřízená, protože pořád někdo knourá, fnuká, řve, nebo ječí mami ( mladší 30× do minuty)
Jak na to neporadim, ale mam doma to same. Starsi taky fnuka kvuli kravinam a s malou se rezou nastesti ne nejak katastrofalne. Nekdy je to o nervy
navic mam pocit ze mladsi se to od ni naucila a zacina taky knourat kvuli nicemu. Zajimave je ze to delaji jen doma, ve skolce a u babicek vetsinou neknuci. Navic si tim taky nic nevydupou. Doufam, ze z toho proste vyrostou ![]()
@kikina11 ni u nas to dela i u babicek… mladsi to zatim nedela, ten pro zmenu vresti.. a jako fest… zatne pest a z plna hrdla zarve
No, tak na to bych taky rada znala navod… starsi knoura kvuli CEMUKOLIV, co se mu zrovna nelibi…
Ale take knoura jenom doma a s nami… s ostatnimi to nedela (kdyz nejsme pritomni) ani ve skolce ani jinde… ![]()
Proste doma se citi v bezpeci, tak zkousi, co si muze dovolit
Podle me je to obdobi a prejde to, i kdyz bych obcas vrazdila, tak si proste reknu, ze v 15-ti to delat nebude
![]()
@xsaleen píše:
@pelikan21 no tim si tak bohuzel jista nejsem
no, ja v to pevne doufam
![]()
@pelikan21 píše:
No, tak na to bych taky rada znala navod… starsi knoura kvuli CEMUKOLIV, co se mu zrovna nelibi…Ale take knoura jenom doma a s nami… s ostatnimi to nedela (kdyz nejsme pritomni) ani ve skolce ani jinde…
Proste doma se citi v bezpeci, tak zkousi, co si muze dovolitPodle me je to obdobi a prejde to, i kdyz bych obcas vrazdila, tak si proste reknu, ze v 15-ti to delat nebude
![]()
![]()
Doufej, taky jsem doufala. Ale dceři je 13 a vlastně se to od mala moc nezměnilo, jen důvody toho „kňourání“ jsou jiné. Asi je to fakt povaha ![]()
Tohle si přečti, něco na tom je…vlastně bych ti tím mohla i zvednout náladu, že je to všechno naprosto normální a navíc k tobě kluk cítí obrovskou lásku a důvěru…
https://blog.evakiedronova.cz/…blizku-mama/
@ivašot. píše:
Doufej, taky jsem doufala. Ale dceři je 13 a vlastně se to od mala moc nezměnilo, jen důvody toho „kňourání“ jsou jiné. Asi je to fakt povaha
no, tak uvidime, jak to dopadne
Ale on driv neknoural jako blazen, ted kvuli vsemu
No, tak uvidime, jestli se neco zlepsi ![]()
Já osobně bych na to šla natvrdo - kňourání bych zcela ignorovala. Vysvětlila bych mu, že pokud něco chce, musí si o to říct normálně a domluvit se s tebou. V případě, že to nechceš dovolit, vysvětlit proč a následnou zcénu opět přečkat bez reakce a bavit se s ním opět jen v klidu.
@ivašot. No to nevim po kom, my jsme oba spis cholerici ![]()
@unuděná to delam… ![]()
Mami, pustis mi pohadky? Miso, za chvilku ano? Ted jste vstavali… a uz je zle, knoura a fnukanim doda ze mu nechci nic dovolit… ![]()
Po 5letech uz mam nervy trosku na pochodu… 3t do terminu, oba na me vsechno vali a kdyz si predstavim jeste mimino k tomu ![]()
@xsaleen Tak to chápu. Můj svéhlavec 4letý má teď taky takové období, kdy je držkatej a protivnej, ale u něj vím, že se skutečně jedná jen o přechodnou dobu.. Na tohle nevím, co poradit ![]()
Holky můžu to tady oživit trochu? Mám doma 5,5 leťáka, bohužel jedináčka a občas jsem s výchovou trochu bezradná. je hodně extrovert, furt na sebe upozorňuje, já introvert a trochu neurotik, hrozná kombinace…