Siti brady, samotne dite?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
627
14.8.16 20:18

Siti brady, samotne dite?

Mate nekdo zkusenost s sitim ran u deti?
Dcera 4r. Spadla a roztrhla si bradu. Rana cca 3 cm. Jeli jsme na ambulanci do mesta (u nas o vikendu neni).
Dr. Rikal, ze by to zasil, kdyz jsem se zeptala na maslicky.. Tak rikal, ze to nema rad, ze to mokva a spatne se to hoji, ze je lepsi zasit.. Tak jsme s manzelem rekli, no dobra.
Tak jsme sli.. Prisli jsme a sestra mi najednou zacla tahat dceru z ruky a rika :ted pujde semnou. Dcera zacla plakat, ze nechce jit sama sestra ji taha, ze rodice tam nemuzou..
Rikam samou ji tam nenecham.. Doktor na me, ze to jeste nevidel, ze u nich to teda sit nebudem.. Ze mi to zamaslickuje a at si s tim delame co chceme, ze je zvedavy kdo nam to zitra bude sit.. (mame zitra kontrolu u nas v meste..

Manzel zas rika, ze jsme ji tam meli nechat.. Ze by to bylo lepsi..

Opravdu je to bezna praxe? A ja jsem zpanikarila?

Co ted? Mam dceru pripravit na to, ze jivto budou zitra sit? Nebo myslite, ze se to tema maslickama stahne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
14.8.16 20:20

Co se týče hojení, je lepší ránu zašít hned, škoda, že jsi nebyla asertivnější a nezůstala sedět v ordinaci s dcerou na klíně. Oni by jí to zašili i ve tvé přítomnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
14.8.16 20:23

@Moniulik pokud to je čistý řez a není to nějak extra hluboké, tak nám posledně říkali lékaři na přednášce, že mašličková metoda je mnohem šetrnější..zůstává po ní menší jizva a hojí se to dobře - záleží ale na typu rány a na části těla, kde rána je. Jinak asi bych se zachovala stejně a chtěla u toho být, a to za hysterku rozhodně nejsem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
14.8.16 20:23
@Karleon píše:
Co se týče hojení, je lepší ránu zašít hned, škoda, že jsi nebyla asertivnější a nezůstala sedět v ordinaci s dcerou na klíně. Oni by jí to zašili i ve tvé přítomnosti.

Nazasili.. Zkousel to manzel, ze tam bude alespon on, ale doktor rekl, ze ne u nich, ze on tam rodice nepusti.. Ze jedine maslicky (ty delaly sestry)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
14.8.16 20:25
@reinkarnace píše:
@Moniulik pokud to je čistý řez a není to nějak extra hluboké, tak nám posledně říkali lékaři na přednášce, že mašličková metoda je mnohem šetrnější..zůstává po ní menší jizva a hojí se to dobře - záleží ale na typu rány a na části těla, kde rána je. Jinak asi bych se zachovala stejně a chtěla u toho být, a to za hysterku rozhodně nejsem :think:

Ano je to rovna rana., jak je zespodu brady celist tak tam se ji to rozseklo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9354
14.8.16 20:27

Doktor je debil. Máte právo být s dítětem. Já se nechala před rokem vyštípat a dodnes toho lituji. Udělala jste dobře. A co mám srovnání jizvy s mašličkou a sešité, tak s tou mašličkou to bylo mnohem lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
14.8.16 20:29
@Moniulik píše:
Ano je to rovna rana., jak je zespodu brady celist tak tam se ji to rozseklo..

tak to bude ok..přesně v těch místech jsem jako malá měla 3 mašličky já..nic nejde vidět. rozrazila sem si ji při sáňkování. Jestli chceš urychlit hojení, kup v lékárně Hemagel a potírej. Klidně se to může i zakrýt ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
14.8.16 20:32

Chápu tě, taky bych dítě nepustila samotné. Nechápu přístup doktorů:( nám minule u zubaře taky chtěli vzít malého sami, byly mu necelé dva roky. Odmítla jsem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
14.8.16 20:33

Kde to bylo? Jako sestra jsem prošla 2chirurgické ambulance, jako matka neposedných dětí další min.3 a nikde jsem nezažila, že by se rodiče při šití posílali pryč. Já bych tam dítě samotné taky nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
14.8.16 20:33

My u šití dítka byli s manželem oba a sami nám to nabídli, samotné dítko bych nenechala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
14.8.16 20:38

Proboha co je to za zdravotnické zařízení?! Máte samozřejmě právo být u toho. Udělala jste dobře a já Vas obdivuju, že jste i přes autoritu doktora a za dané situace dokázala prosadit svůj názor. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
14.8.16 20:41

Prijde mi to jako hnus a stezovala bych si u vedeni nemocnice. Nemyslim, ze na tohle maji pravo, neni to neurochirurgie. Ale mozna tu bude nejaky zdravotnik, ktery to osvetli. @doctus?
Dcera si rozrazila bradu pred 10 dny v zahranici. Mensi rana, resili jsme to maslickou a za par dni ji uz odpadne strup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
14.8.16 20:45

Taky bych dítě samotné nepustila, už máme úraz také za sebou a v ordinaci jsem s dcerou byla vždy, jediné kdy jsem s ní nebyla, když mi ji vezli na šití na sál( měla to hodně roztržené a museli ji to šít v narkoze, šili jí i šlachy a já nevim co ještěú…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
14.8.16 20:49

@Moniulik Pan doktor a sestra asi nečetli Práva dítěte - pacienta.
Fakt osel s bů oni dva :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
14.8.16 20:56

@Moniulik Jste skvělí, že jste tam malou nenechali. Asi bych si postěžovala řediteli nemocnice, protože to jsou praktiky jak za komančů :cert:. Taky jsem nikdy kluka nenechala samotného, 2 x jsme byli hospitalizovaní…

Docela by mě zajímalo, co máte napsané ve zprávě, jestli je tam o tom zmínka, nebo ticho po pěšině…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí