Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mate nekdo zkusenost s sitim ran u deti?
Dcera 4r. Spadla a roztrhla si bradu. Rana cca 3 cm. Jeli jsme na ambulanci do mesta (u nas o vikendu neni).
Dr. Rikal, ze by to zasil, kdyz jsem se zeptala na maslicky.. Tak rikal, ze to nema rad, ze to mokva a spatne se to hoji, ze je lepsi zasit.. Tak jsme s manzelem rekli, no dobra.
Tak jsme sli.. Prisli jsme a sestra mi najednou zacla tahat dceru z ruky a rika :ted pujde semnou. Dcera zacla plakat, ze nechce jit sama sestra ji taha, ze rodice tam nemuzou..
Rikam samou ji tam nenecham.. Doktor na me, ze to jeste nevidel, ze u nich to teda sit nebudem.. Ze mi to zamaslickuje a at si s tim delame co chceme, ze je zvedavy kdo nam to zitra bude sit.. (mame zitra kontrolu u nas v meste..
Manzel zas rika, ze jsme ji tam meli nechat.. Ze by to bylo lepsi..
Opravdu je to bezna praxe? A ja jsem zpanikarila?
Co ted? Mam dceru pripravit na to, ze jivto budou zitra sit? Nebo myslite, ze se to tema maslickama stahne?
Co se týče hojení, je lepší ránu zašít hned, škoda, že jsi nebyla asertivnější a nezůstala sedět v ordinaci s dcerou na klíně. Oni by jí to zašili i ve tvé přítomnosti.
@Moniulik pokud to je čistý řez a není to nějak extra hluboké, tak nám posledně říkali lékaři na přednášce, že mašličková metoda je mnohem šetrnější..zůstává po ní menší jizva a hojí se to dobře - záleží ale na typu rány a na části těla, kde rána je. Jinak asi bych se zachovala stejně a chtěla u toho být, a to za hysterku rozhodně nejsem ![]()
@Karleon píše:
Co se týče hojení, je lepší ránu zašít hned, škoda, že jsi nebyla asertivnější a nezůstala sedět v ordinaci s dcerou na klíně. Oni by jí to zašili i ve tvé přítomnosti.
Nazasili.. Zkousel to manzel, ze tam bude alespon on, ale doktor rekl, ze ne u nich, ze on tam rodice nepusti.. Ze jedine maslicky (ty delaly sestry)
@reinkarnace píše:
@Moniulik pokud to je čistý řez a není to nějak extra hluboké, tak nám posledně říkali lékaři na přednášce, že mašličková metoda je mnohem šetrnější..zůstává po ní menší jizva a hojí se to dobře - záleží ale na typu rány a na části těla, kde rána je. Jinak asi bych se zachovala stejně a chtěla u toho být, a to za hysterku rozhodně nejsem
Ano je to rovna rana., jak je zespodu brady celist tak tam se ji to rozseklo..
Doktor je debil. Máte právo být s dítětem. Já se nechala před rokem vyštípat a dodnes toho lituji. Udělala jste dobře. A co mám srovnání jizvy s mašličkou a sešité, tak s tou mašličkou to bylo mnohem lepší.
@Moniulik píše:
Ano je to rovna rana., jak je zespodu brady celist tak tam se ji to rozseklo..
tak to bude ok..přesně v těch místech jsem jako malá měla 3 mašličky já..nic nejde vidět. rozrazila sem si ji při sáňkování. Jestli chceš urychlit hojení, kup v lékárně Hemagel a potírej. Klidně se to může i zakrýt ![]()
Chápu tě, taky bych dítě nepustila samotné. Nechápu přístup doktorů:( nám minule u zubaře taky chtěli vzít malého sami, byly mu necelé dva roky. Odmítla jsem..
Kde to bylo? Jako sestra jsem prošla 2chirurgické ambulance, jako matka neposedných dětí další min.3 a nikde jsem nezažila, že by se rodiče při šití posílali pryč. Já bych tam dítě samotné taky nenechala.
My u šití dítka byli s manželem oba a sami nám to nabídli, samotné dítko bych nenechala
Proboha co je to za zdravotnické zařízení?! Máte samozřejmě právo být u toho. Udělala jste dobře a já Vas obdivuju, že jste i přes autoritu doktora a za dané situace dokázala prosadit svůj názor. ![]()
Prijde mi to jako hnus a stezovala bych si u vedeni nemocnice. Nemyslim, ze na tohle maji pravo, neni to neurochirurgie. Ale mozna tu bude nejaky zdravotnik, ktery to osvetli. @doctus?
Dcera si rozrazila bradu pred 10 dny v zahranici. Mensi rana, resili jsme to maslickou a za par dni ji uz odpadne strup.
Taky bych dítě samotné nepustila, už máme úraz také za sebou a v ordinaci jsem s dcerou byla vždy, jediné kdy jsem s ní nebyla, když mi ji vezli na šití na sál( měla to hodně roztržené a museli ji to šít v narkoze, šili jí i šlachy a já nevim co ještěú…
@Moniulik Pan doktor a sestra asi nečetli Práva dítěte - pacienta.
Fakt osel s bů oni dva ![]()
@Moniulik Jste skvělí, že jste tam malou nenechali. Asi bych si postěžovala řediteli nemocnice, protože to jsou praktiky jak za komančů
. Taky jsem nikdy kluka nenechala samotného, 2 x jsme byli hospitalizovaní…
Docela by mě zajímalo, co máte napsané ve zprávě, jestli je tam o tom zmínka, nebo ticho po pěšině…