Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, syn měl ve dvou letech také zamašličkovanou bradu, bylo léto, vedro a vše se mu krásně zhojilo. Doktor nám tehdy řekl, že preferuje mašličky před šitím. Tak jsme to zkusili a bylo to ok. Po týdnu se mu vše odlepilo (měl tam těch mašliček asi 20) a zůstala malá ranka uprostřed, na kterou jsem udělala jednu mašličku sama a vše bylo ok. Hlavně tu jizvu potom pořádně promazávej. ![]()
Taky bych dite nenechala jit samotne, nechapu, cemu se doktor divil. Pokud mel opravdu nejaky duvod (nutnost sterilniho prostredi treba) mel vam to v klidu vysvetlit. Jinak mam zkusenost se stejnym urazem u sebe. Jen me se to stalo pri odjezdu ze zahranici a muj tata se mnou nechtel behat po tamnejsich doktorech
Tak mi to zalepil naplasti
Mokvalo to jako blazen, nicmene prezila jsem a jizvu nemam nijak velkou. Doma uz mi to pak (po skoro dvou dnech po urazu) nikdo uz sit nechtel.
Příspěvek upraven 14.08.16 v 21:00
Syn si loni touhle dobou rozrazil na kolotocích na autodromu u obočí.
To měl 2r. Bylo to na síti, tak se zrovna s tama jelo na pohotovost.
Tam nás prosili ať zůstaneme v čekárně. Že když jsou u toho šití decek rodiče víc řvou, víc vyvádí.
Ať to uděláme pro vsechny snazší a pockame v čekárně, že to bude chvilka.
A je fakt, že nezabrecel ani během sítí ani během vytahování stehů.
A pak si hrdě nesl obrázky co dostal.
@Kelsey podle me zalezi hodne na diteti. Nas druhy by taky sel a asi by to beze zvladl lip, prvni by ale ztropil hysterickou scenu uz jak by se jen reklo, ze tam nebudu a naopak by byl se mnou vic v klidu ![]()
Příspěvek upraven 14.08.16 v 21:04
@kacaba379 píše:
@Moniulik Jste skvělí, že jste tam malou nenechali. Asi bych si postěžovala řediteli nemocnice, protože to jsou praktiky jak za komančů. Taky jsem nikdy kluka nenechala samotného, 2 x jsme byli hospitalizovaní…Docela by mě zajímalo, co máte napsané ve zprávě, jestli je tam o tom zmínka, nebo ticho po pěšině…
Je tam napsano:
Když nemuzou asistovat satuře chteji stazeni naplasti.. Zitra kontrola s event. Odlozenou saturou
@Kelsey píše:
Syn si loni touhle dobou rozrazil na kolotocích na autodromu u obočí.
To měl 2r. Bylo to na síti, tak se zrovna s tama jelo na pohotovost.
Tam nás prosili ať zůstaneme v čekárně. Že když jsou u toho šití decek rodiče víc řvou, víc vyvádí.
Ať to uděláme pro vsechny snazší a pockame v čekárně, že to bude chvilka.
A je fakt, že nezabrecel ani během sítí ani během vytahování stehů.
A pak si hrdě nesl obrázky co dostal.
@Fikta píše:
@Kelsey podle me zalezi hodne na diteti. Nas druhy by taky sel a asi by to beze zvladl lip, prvni by ale ztropil hysterickou scenu uz jak by se jen reklo, ze tam nebudu a naopak by byl se mnou vic v kliduPříspěvek upraven 14.08.16 v 21:04
Ono dcera by to byvala mozna taky sama i zvladla, ale museli bychom ji na to pripravit.. Ne ze nam nikdo nic nerekne a najednou mi ji zacnou tahat z rukou
Náš byl tak v soku, že se mu něco stalo, že by šel bez reci aj s čertem.
Do té doby jen kadil na nocnik s toho v šoku, pak na pohotovosti šel poprvé aj na wc hodit bobek.
@Moniulik píše:
Je tam napsano:
Když nemuzou asistovat satuře chteji stazeni naplasti.. Zitra kontrola s event. Odlozenou saturou
Tak to bych fakt možná napsala řediteli, zda je to běžná praxe + bych doložila kopii té zprávy…
Tak přístup katastrofa-chybí slušné jednání! Já nadávám na naší nemocnici (mám divoké děti takže poměrně častí návštěvníci), ale loni jsme byli s dvouletou a to bylo poprvé co jsem nenadávala. Malá si v brance rozsekla prstíček přes nehtové lůžko asi do půlky prstu, nechali mě u rentgenování a prohlídky lékařem, kdy mě slušně požádal doktor ať počkáme v čekárně, že děti tak nevyvádí a brali ji na sál, co je hned u chirurgie, dostala včeličku, zašili jí to a museli odstranit i část nehtového lůžka, sice řvala, ale myslím, že by víc vyváděla když bych tam byla.
Když klukovi šily čelo na pohotovosti, byl manžel celou dobu s ním. Dítě to bolí, má strach a ještě aby byl s někým cizím? Nikdy! 2× byl u doktora bez nás, kdy nás požádali abychom je nechali pracovat (poprvé odběry krve z hlavičky a podruhé napichovní kapačky skrz hlavičku) a ač byl vyděšený, byl malinký a nepamatuje si to. To jsem svolila protože je fakt, že já jako máma bych jim práci na tom jen znesnadnila… Ale šití? Nesmysl. Jen s rodičem
Jeden můj syn má smůlu na úrazy hlavy, několikrát mu ji už sili a pokaždé tam s ním byl manžel, ani nikdo neříkal ze by nemohl. Jinak udělala jsi dobře, také bych tam dítě nenechala a ještě ten přístup hnus ![]()
Když byl dceři cca rok a půl, tak si prokousla jazyk. Jeli jsme skrz to do nemocnice (v ambulanci nás nevzali) a na sálek, kde jí to šili, mne také nikdo nepustil.
To ještě beru, sterilni prostředí. Ale potřeboval předtím atb. a protože to byl jazyk, jak orálně by si je nevzala, tak musela dostal kanylu. A ačkoliv jsem bojovala za to, že tam půjdu s ní, že jsem zvyklá, tak jsem se dověděla, že JIPové setřičky to nemají rády a nepustili mne s ní… ![]()
edit.: Místo pár minut napichování v klidu se s ní prali asi 15 minut za neustálýho řevu…
Dcera si ve dvou letech rozsekla hlavu vzadu ve vlasech, manžel s ní jel na polikliniku do chirurgické ambulance, měla jen jeden steh, samozřejmě tam byl s ní. Nenechala bych dítě samotné, no ona by se taky nenechala.
Ja teda nechapu proc by jste u toho meli byt? To neduverujete lekarum? Ceho se bojite? Pozadavek lekaru mi prijde rozumny, ja bych to naopak uvitala vsude, rodice nemaji na place co delat. Jako ve 4 letech by to teda dite melo zvladnout samo bez mrknuti oka, to zavani rozmazlenosti, snad holcicka nebude mit viditelne jizvy kvuli posahanosti rodicu.
@lauraka
tak já u toho napichování kanyly být chtěla, protože jsem měla zkušenost, že se mnou na klíně to jde v klidu a bez řevu. Takže i pro jejich klid a dobro… ![]()