Koberec pro miminko, jak jej vybírat?

783
26.1.14 23:11

Koberec pro miminko

Zdravím maminy a prosím o radu. Zvažuju koupit menší kusový koberec, který by byl pro 8měs. mimčo na počátky plazení, později jako i dekorace do pokojíku. Kritéria: odolný (slintání, ublinkávání), vyčistitelný (nejen od mimča, ale máme psa), příjemný (ne sedřená kolena), s hezkým vzorem.
Jaký materiál je nejlepší? A prům. cena? Co bych neměla opomenout při koupi? V bytě nemáme jediný koberec a nemám zkušenosti..
A jasně, dítě se naučí lézt i bez koberce, ale stejně bych nějaký menší chtěla:-) předem díky za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14974
26.1.14 23:19

Pro začátek bych do ničeho moc neinvestovala, dobré jsou koberečky z Ikey, jsou tenké, poddajné, takže je strčíš do pračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
26.1.14 23:28

@LadyTommy diky za tip. V ikei jsme byli a ty detske mi prijdou na omak takove drsne a tvrde, to prave zarazilo..perou se dobre-jako material dobry? Se fakt vejdou do pracky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
26.1.14 23:30

My měli takový ten pěnový, měkký, lesklý s motivy zvířat, omyvatelný a neklouzal, žádné chlupy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
26.1.14 23:34

Ahoj, koberec nevím, my máme pěnové puzzle - můžu na ně dát i svačinku, jen je pak otřu, má to jako hrací plochu…, jsou měkké, odolné, dají se snadno čistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
26.1.14 23:39

@Maniakova jako z ikei?
@AdaAda my puzzle mame, ale chtela bych zkusit kousek koberce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
26.1.14 23:41

@kittysha taky máme puzzle. Ale z vlastní zkušenosti se dětem líbilo nejvíc na podlaze, po ní jim to šlo snadno, takže zdrhali z koberce i z pěnového puzzle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
26.1.14 23:59

Sestra mela tento a normalne ho prala v pracce 6kg. Tvrdy mi neprisel.

My mame jiny (kdyz si vygooglis koberec bubu), vzhledove ho kazdy chvali, ale jiank jsem z nej nestastna, koberec, dve male deti a kocka, pes… je v desnem stavu a to ho mame rok, 2× strojem cisteny… priste uz bych koupila jen nejaky, co nacpu do pracky. To jsou furt chlupy, drobky, obcas se male ho podari pocurat, no ani bobek nebyl vyjimka… takze za me fakt nema smysl nejak do koberce investovat. My ho mame rok a pro paradu uz moc neni. Uprimne se tesim, az ho vyhodim. Svate puzzle, to jsem nakonec poridila do obyvaku a byla to nejlepsi volba, dobre izoluje, raz dva omyjes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
27.1.14 00:07

@kittysha ne máme ho z dráčik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
27.1.14 06:55

Řešila jsem to samá 14 dní zpátky…koupila jsem kusový koberec u nás ve městě. Pěkný dětský vzor, příjemný na dotek, tak akorát velikost.
Malý je na něm spokojený a já jsem si znova připomněla proč nemám ráda koberce. :cert: Denně vysávám. :roll:…a taky máme pejska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
27.1.14 06:57

Jo a pěnové puzzle mám hned vedle, chtěla jsem ať má oboje, jak hladký tak drsný povrch… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
27.1.14 08:42

@LadyTommy ten z ikei jsem četla je nylon, ten bubu je akryl. mě byla doporučena tuším vlna, že je pro děti příjemná.
já už taky vidím, že sotva ho pořídím, budu nadávat:-) proto bych chtěla aspoň zkusit vychytat nějaké mouchy, na které člověk přijde až po koupi.. materiál, čištění..
ta naše malá prďola se vůbec nechce plazit, vyloženě koukám, jak jí to po těch puzzlích klouže a když se zvedne na rukách, ujedou jí nohy.. vím, že spoustu mamin řekne, že se to jednou naučí:-) na posteli už párkrát zkošela zvednout zadek, to na zemi vůbec nedělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
27.1.14 08:58

Ahoj, já koupila v Brenu obyčejný dětský kusový kobrec za 400. Když si ubklinkne nebo slintá, setři to plínkou, materiál je normální… Kdyby byl hodně špinavý, tak ho v létě properu venku.
Stejně, až fakt poleze - nám se začala plazit - tak na něm nebude :D
 http://www.koberce-breno.cz/…e-Village-90

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.7.16 13:32

Koberec a barvy pro mimi do pokoje

Ahoj :-) muzete mi prosim poradit jaky koberec celoplosny pro miminko ( chlapecek) do pokojicku? Taky jake barvy na zdi? Hledala jsem inspiravi na netu, ale nic mi nepadlo do oka. Popripadne do jakeho obchodu? Nenapada me ani kombinace barev… :-( dekuji za kazdou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný