Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den maminky,
tak nějako jsem se začala zajímat po kočárech. Jelikož jde o moje první dítě a výběr je neuvěřitelný prosím o radu Vás zkušených mamin.
Tak nějako jsem si ujasnila jaké zásadní požadavky by měl můj kočárek mít 1) Lehký jelikož bydlíme v domě bez výtahu a budu se s ním tahat do prvního patra 2) Prostorově méně náročný jelikož bude bydlet v bytě na chodbě. 3) Trochu outdoorovy jelikož víkend trávíme u rodičů na chalupě, kde vydlážděný chodník opravdu nenajdu..
To jsou asi tři nejdůležitější požadavky které možná ani nepůjdou skloubit.. Proto Vás prosím o radu, zkušenosti… Děkuji
Lehký a terénní kočárek je těžká kombinace. Buď máš kočárky s nafukovacíma kolama, ty jsou do terénu asi nejlepší nebo s kolama plněnýma gelem. Takže záleží hodně na tom, jak moc terénní má být, jestli u sporťáku dáváš přednost kolíbce nebo rovnýmu lehu, aby šel po směru i protisměru.
Já jsem jako sporťák měla Gesslein F4, dneska je to S4 Air. Super lehoučkej, dobře odpruženej, snadno ovladatelnej, dá se k němu dokoupit korba nebo sportovní nástavba a do ní vložná taška. Záleží na tom, jestli budeš mít mimi v zimě nebo až na jaře. Ta korba není úplně největší, ta vložná taška mi přišla prostornější. Jako sporťák vážil 10 kg, s tou korbičkou netuším. Kočárků, který mají tenhle typ je víc.
Když jsme vybírali kočár, zajeli jsme na veletrh, kde se prodejci předháněli v předvádění a ochotě, vše jsem si vyzkoušela, přestavěla jak jsem chtěla, sundala kola, složila atd. Nikde v obchodě jsem se s takovou vstřícností nesetkala.
@MarketaJ souhlasím, měla jsem Gesslein M4 a pro jeho menší skladnost jsem ho u druhého dítka vyměnila za F4. A pokud bych ještě nekdy potřebovala kočárek, šla bych do S4 s vložnou taškou - ta je super. Bydlíme ve 3p bez výtahu, kočár zůstal ve sklepě a spící dítko jsem si pohodlně vynesla do bytu, tašku rozepla a dítko nechala klidně dospat. Takže za mě jasná volba
A nemůžete mít na chalupě jiný kočár?
Třeba už ojetý… A netrápit se požadavkem na terénní vlastnosti?
@LuJo Já se třeba budu tahat s kočárkem do druhého patra bez výtahu a budu kupovat Peg-pérego Book s Pop Up korbičkou, která lze složit na podvozku viz. foto. Přesně řečeno..čekám na tříkolovou verzi Booka která vyjde na ČR trh za cca 4-8 týdnů. Také jako u tebe bude parkovat náš kočárek v chodbě v bytě
Na tu chalupu bych koupila nějaký bazárkový kočárek přesně jak říká @Pipet ![]()