Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj ![]()
Nemáte někdo prosím osobní zkušenost s kočárkem Egg?
Nemůžu na něj najít nikde na netu pořádně recenze ![]()
Děkuji za Vaše názory ![]()
@dannydandy Nevím, jestli už nepíšu pozdě
. Nemám ho doma - ale kamarádka ho má, a protože jsem sama řešila kočárek, tak jsme to dost rozebíraly. Já si ho nevybrala a ani kamarádka z něj není zcela nadšená. Napíšu pouze ty důvody, proč bych ho nedoporučila, ale neznamená to, že je jenom špatný - má spoustu výhod. Ale ty hlavní problémy jsou následující:
Jistě má kočárek i spoustu výhod, jsou použity kvalitní materiály atp,…ale otázkou je, jestli se opravdu vyplatí investovat do takového kočárku. Záleží samozřejmě na preferencích a prioritách, ale raději bych investovala do něčeho jako Emmaljunga, Hartan, Gesslein, TFK atd… ![]()
Taky se pridam. Tento kocarek mame v bile barve.
Na prdni dceru jsem mela iCandy peach, na ktery nedam dopustit, ale protoze zrovna v obdobi, kdy se mela narodit to u nas vypadalo, ze se uplne prestal k nam dovazet, musela jsem volit jinou variantu a chtela jsem co nejpodobnejsi… Nicmene
Pro:
Proti:
Takze, premyslim, ze si poridim sportacek iCandy z nove kolekce. U prvni dcery jsem nepotrebovala ani golfky, jak vypada maly, tak ji do tech 2,5 nadherne stacil, pak uz kocar nepotrebovala.
Ráda bych obnovila diskuzi
někdo s novou zkušeností? Do kočárku Egg jsem se zamilovala
ale nikde jsem na něj nenašla moc recenzí ![]()
@proseccino píše:
Ahoj, má někdo aktuální recenzi? Premyslime o koupiděkuji
Hodne neprakticka designovka.
Drahy, tezky, korytkove sezeni.
@Lucie_Sx a mas / melas ho?
Byli jsme se podívat osobně a proste se nám vlastnostmi líbil nejvíc, měli jsme pocit, ze konečně držíme v ruce “kočár” (oproti třeba Joolz, Cybex, Bugaboo, Moon…) a zároveň se s nim jezdilo o hodně lépe než s ABC, Jedo apod… Thule, TFK a podobne terénní kočárky se mi proste jako “hlavní” kočárek nelíbí
váhu neresim, počítáme s tím, ze budeme kupovat i něco jenom na cestování, nikde ho zvedat nebudem
anatomicky sportak je kontroverzni tema, to bychom vyřešili vložkou do sportaku dokud by dítě nesedelo, takže řešení to má… jde mi opravdu o recenze někoho, kdo kočárek reálně měl ![]()
@proseccino píše:
@Lucie_Sx a mas / melas ho?Byli jsme se podívat osobně a proste se nám vlastnostmi líbil nejvíc, měli jsme pocit, ze konečně držíme v ruce “kočár” (oproti třeba Joolz, Cybex, Bugaboo, Moon…) a zároveň se s nim jezdilo o hodně lépe než s ABC, Jedo apod… Thule, TFK a podobne terénní kočárky se mi proste jako “hlavní” kočárek nelíbí
![]()
váhu neresim, počítáme s tím, ze budeme kupovat i něco jenom na cestování, nikde ho zvedat nebudem
anatomicky sportak je kontroverzni tema, to bychom vyřešili vložkou do sportaku dokud by dítě nesedelo, takže řešení to má… jde mi opravdu o recenze někoho, kdo kočárek reálně měl
Nemam. Staci se na nej podivat. Po trech detech uz vim, na co se koukat.
Ten kocar je udelany, aby hezky vypadal, ale ten design je uplne nefunkcni, viz napr. vsechno dokulata (zada, madlo, nozicky), navic skoro 14 kilo to se fakt provezes, odpruzeni nula nic, a korytko samo o sobe je skoro tyrani deti. Dite se ve sportaku potrebuje hybat, vrtet, ve spanku se protahnout, a ne byt furt skrcene jako ve vajicku.
Já ho měla cca od 6 měsíců do roka, pouze sportak. Je to krásný kočárek, v MHD neprekazel, ani v obchodech. Ale byl maličký. Syn je lednový a v prosinci byl ve fusaku zmáčklý a špatně se mu tam spalo, nemohl na bok ani na břicho. Pak jsem se vrátila k babyjogger.
Doslova mi pretejkal z kočáru, a to mu nebyl ani rok. (A je spis menší)
Jinak jsem ho koupila skoro za 32 tisíc a prodala za 6000. Další minus byla hodně krátká a hodně nízko položena střecha.
Každopádně je opravdu krásný.
@proseccino tfk a babyjogger, to jdou kočárky, které stojí za ty peníze. Nech si poradit
@Anonymní píše:
Já ho měla cca od 6 měsíců do roka, pouze sportak. Je to krásný kočárek, v MHD neprekazel, ani v obchodech. Ale byl maličký. Syn je lednový a v prosinci byl ve fusaku zmáčklý a špatně se mu tam spalo, nemohl na bok ani na břicho. Pak jsem se vrátila k babyjogger.
Doslova mi pretejkal z kočáru, a to mu nebyl ani rok. (A je spis menší)
Jinak jsem ho koupila skoro za 32 tisíc a prodala za 6000. Další minus byla hodně krátká a hodně nízko položena střecha.
Každopádně je opravdu krásný.
Děkuji
a melas Egg nebo ten novější Egg2? Ten by měl byt totiž větší, i korbicku má jednu z těch větších co se kombinovaných kocarku týká
jak říkám, počítáme s tim, ze budeme kupovat ještě zvlášť kočárek na cestování a zvlášť na sport a výlety do přírody (tam jsem se divala na Joolz Aer/Cybex Mios a Thule, kde mají všechny leh) ale do města na denní projížďky jsem se proste zamilovala do Egga
a mám problém vybrat cokoliv jiného, zkoušeli jsme téměř vše a neoslovilo nás nic
takže hledám nevýhody, ale nejvíc negativních reakci jsem zatím cetla od lidi, co ten kočárek neměli a to pro mě není argument vybírat jiný ![]()
P. S. Ignorant nejsem, kdyby mi napsalo 10 maminek co ho má, ze jim vadí stejné věci, samozřejmě bych nad tím premyslela a hledala dal… ale jde mi ciste o tu vlastní zkušenost ![]()
@proseccino
Tak jestli neresis penize a muzes mit tri kocary, kazdy na neco jineho, tak si ho proste kup ![]()
Vzdyt je to tvoje vec.
Kdyby sli vsichni po funkcnosti, tak to vsechny modni znacky muzou zabalit. Lidi, co si to koupi, je porad dost.
@proseccino píše:
Děkujia melas Egg nebo ten novější Egg2? Ten by měl byt totiž větší, i korbicku má jednu z těch větších co se kombinovaných kocarku týká
jak říkám, počítáme s tim, ze budeme kupovat ještě zvlášť kočárek na cestování a zvlášť na sport a výlety do přírody (tam jsem se divala na Joolz Aer/Cybex Mios a Thule, kde mají všechny leh) ale do města na denní projížďky jsem se proste zamilovala do Egga
a mám problém vybrat cokoliv jiného, zkoušeli jsme téměř vše a neoslovilo nás nic
takže hledám nevýhody, ale nejvíc negativních reakci jsem zatím cetla od lidi, co ten kočárek neměli a to pro mě není argument vybírat jiný
P. S. Ignorant nejsem, kdyby mi napsalo 10 maminek co ho má, ze jim vadí stejné věci, samozřejmě bych nad tím premyslela a hledala dal… ale jde mi ciste o tu vlastní zkušenost
Mela jsem tu starší verzi. Ta novější je určitě lepší i s tou stříškou. On je opravdu nádherný, mě se nikdy tolik nelíbil jiný kočárek jak ten Egg, ale je takový opravdu titerny. Na zimu byl k vzteku.
osobně bych teď šla do priamu, je taky krásný, a přitom dlouhý.
@proseccino ahoj, my jsme si ho po delším váhání koupili. Teda tu verzi egg2 novější.
Co se mi líbí: nemá ho každý jako cybex nebo joolz ![]()
Je to spíše městský kočár než do terénu, atomů odpovídá i systém odpružení atd. Věděli jsme, že polní cesty pro nás nejsou, chodíme po cyklostezce a chodnících ve městě a nechtěli jsme ani nafukovací kolečka, která by mohla prasknout.
Korba mě překvapila velikosti, je dlouhá, delší o par Cm než třeba ten joolz, šířka je plus minus stejná.
Vyhovuje mi jak jednoduše se skládá, jak je ovladatelný, silné madlo a neoprenový materiál. Co je super pro nás vysoké osoby- adaptéry na zvýšení korbičky.
K minusum: autosedačka se na podvozek dává na adaptéry, kam se člověk musí proste trefit, což je o cviku a s 8kg dítětem se ti uplne nechce trénovat- to je věc co mě fakt hodně štve- kdyby tam nebyly ty podělaný adaptéry tak jsem šťastná. Co mi dal nevyhovuje je plastenka bez okynka (koupila jsem si jinou na netu za par korun, ale už tak nesedí no). Kdo je zvyklý na drndani tak to je taky nic moc, tenhle je proste TOP odpruzenej..
Hlubokou korbu za sebe do města na chodníky, asfalt a rovnejsi povrchy doporucuju! Je bozi. Sportak ještě nevyzkousen, ale korytkove sezení ma jak svoje odpůrce tak priznivce. Ja jsem ho chtěla ![]()
Teď mají hezky golfac Egg Z a přemýšlím o něm. Kvalitou jsem o eggu dost presvedcena ![]()
@Amber03 píše:
@proseccino ahoj, my jsme si ho po delším váhání koupili. Teda tu verzi egg2 novější.
Co se mi líbí: nemá ho každý jako cybex nebo joolz
Je to spíše městský kočár než do terénu, atomů odpovídá i systém odpružení atd. Věděli jsme, že polní cesty pro nás nejsou, chodíme po cyklostezce a chodnících ve městě a nechtěli jsme ani nafukovací kolečka, která by mohla prasknout.
Korba mě překvapila velikosti, je dlouhá, delší o par Cm než třeba ten joolz, šířka je plus minus stejná.
Vyhovuje mi jak jednoduše se skládá, jak je ovladatelný, silné madlo a neoprenový materiál. Co je super pro nás vysoké osoby- adaptéry na zvýšení korbičky.
K minusum: autosedačka se na podvozek dává na adaptéry, kam se člověk musí proste trefit, což je o cviku a s 8kg dítětem se ti uplne nechce trénovat- to je věc co mě fakt hodně štve- kdyby tam nebyly ty podělaný adaptéry tak jsem šťastná. Co mi dal nevyhovuje je plastenka bez okynka (koupila jsem si jinou na netu za par korun, ale už tak nesedí no). Kdo je zvyklý na drndani tak to je taky nic moc, tenhle je proste TOP odpruzenej..
Hlubokou korbu za sebe do města na chodníky, asfalt a rovnejsi povrchy doporucuju! Je bozi. Sportak ještě nevyzkousen, ale korytkove sezení ma jak svoje odpůrce tak priznivce. Ja jsem ho chtěla
Teď mají hezky golfac Egg Z a přemýšlím o něm. Kvalitou jsem o eggu dost presvedcena
Ahoj, chtěla bych se také zeptat na Egg2. Mám možnost ho mít po sousedovi, ale furt si nejsem jistá, jestli si raději nekoupit svůj a i jiný. Byl mi doporučen Tudore 2v1 + dokoupeni vajíčka/autosedacky zvlast, jelikož u 3v1 nebo 4v1 nikdy neni ta autosedačka tak kvalitní… dale mi bylo řečeno, ze špatně pruží. Ty píšeš že pruží dobre… a ještě otázka, budu chodit hodně do prirody a na lesní cesty + ježdění autem. Myslíš, ze i na to je to vhodne?… děkuji