Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím maminky, máme měsíční miminko a současný kočárek jsme podědili. Při prvním výletu do města plného dlažebních kostek jsme ale byli zklamaní. Takže sháníme jiný, nějakou představu už máme:
Cenu zatím neřešíme, kdyžtak bychom koukli i na kočárky z druhé ruky. Výhoda je lehčí a menší konstrukce, ale určitě ne na úkor stability!
Bydlíme u lesa, takže je to tu samý terén, když jedeme do města, tak musíme kočárek nacpat do Golfa a ve městě jsou všude dlažební kostky.
Díky všem za rady, snad nejsou tyhle požadavky dohromady nereálné. Případně i budu ráda za tipy, kde je co nejvíc kočárků k vidění v Praze. ![]()
Mame patron fenix a asi by vám mohl vyhovovat. Jen jedna kolečka nejsou nafukovací, ale z nějaké tvrzene gumy. Zadni jsou pak klasická nafukovací. Jinak dle mého splňuje vse.
@Tichošlápek A když nejsou nafukovací, dá se s nimi do terénu nebo sněhu bez problémů? Zatím v tom dost tápu, tak mě kdyžtak opravte, ale u současného jsou nafukovací jen zadní a ty přední dost na kostkách nadskakovala a rachtala
Takže jsme z toho usoudili, že všechna 4 nafukovací budou lepší, nebo ne?
@lailaCZ jezdíme s nim všude i sněhem a na výletech po desnych cestickach. Naopak na chalupě mame náhradní kočárek jen s nafukovacimi koly a vyhovuje mi o dost méně. Když jezdíme po Praze (nebo teď jsme byli v Kutné Hoře, tam je to taky kvalitka), tak i na te dlažbě pohoda. Ona ta kolečka jsou dost velká a ne úplně tvrdá, takže se s tím dobre manipuluje a nedrnca to
Máme značku jedo a je super- houpe, dobře se s ním jezdí ve městě i po polích, dá se na něj dát autosedačka maxi cosi, otočit po směru i proti( otáčí se ale korba, ne madlo). Mám verzi, která nemá otočná kolečka- ty jsou přítěží ve sněhu( bahnu) kočárek je s nimi méně odpružený- mám verzi zavěšenou na řemíncích a syn se s oblibou sám houpal i v 18 měsících. Velký nákupní košík, velká korbička. Za mě super, volili jsme ho znovu i pro druhátko.
V autosedačce bych dítě po venku na procházky nevozila, přijde mi hodně malinká, přece jen v kočárku má dítě své pohodlí.
Děkuju vám, na všechny postupně kouknu
S vyšší váhou počítám, nějaké kompromisy vím, že budeme muset udělat, ale zatím v té široké nabídce dost plavu a ráda bych, aby stál za to, protože do budoucna určitě plánujeme ještě jedno dítě…
Ahoj Lailo
(znam te odjinud - poznavam te podle ikonky) ![]()
ja jsem mela mutsy urban rider, uz se nevyrabi, ale neznam lepsi terenni kocarek. Na bazarech by se mohl jeste najit. Nema otocna kolecka, ale ma kloub uprostred, takze se otaci predni naprava. Ja jsem v nem odvozila dve deti a i tak byl porad v super stavu. Projel fakt vsechno. Jen byl dost tezky.
@Any11 Ahoj, používám jí už dobrých 15 let, ale tuším odkud ![]()
S vyšší váhou tak nějak počítám. Hodně jsem slyšela, že kombinované kočárky jsou nic moc, ale pořád doufám, že se něco dobrého najde. Určitě na něj kouknu a zkusím pohledat po bazarech, děkuju ![]()
My měli Mutsy urban rider, nedám na něj dopustit. Už se ale nevyrábí, tak jedině sehnat bazarový. Ale projel možné i nemožné, sníh, kamenité cesty, les, kočičí hlavy…
Podívej se na Roan Maritu, nesplňuje sice všechny požadavky, ale na vesnici a kolem lesa je nepřekonatelná. Navíc úžasně houpe. Do Golfu se vejde v pohodě, to máme vyzkoušeno.
Tchýně mi poslala tip na bazarový Peg perego za necelé 2000 jako samostatný hluboký kočárek s tím, že bychom později koupili pořádný sporťák. Je prý vůči kombinacím skeptická, podobně jako k pračkám se zabudovanou sušičkou
Co myslíte?