Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@romik0013 píše:
@Ismail na tom mi vadi jediny, ze korbicka neda otocit po i oproti smeru jizdy
Jestli ti jde o tohle, tak upozorňuju, že ten ABC Design Viper 4S měl u sporťáku proti směru jízdy (koukáš dítěti do obličeje) dost blbé těžiště - jezdilo se s ním o hodně hůř, než když bylo dítě po směru jízdy. Já tedy vozila čelem k sobě první dítě jen snad 2 týdny, protože jakmile dítě zjistilo, že ve sporťáku vidí, tak se stejně otáčelo a chtělo vidět dopředu, i když chtělo vidět mě, tak jsem sklopila kočár a bafla na něj shora. A u druhého dítěte už jsem sporťák měla rovnou po směru jízdy (právě kvůli pohodlnějšímu ježdění).
I co vím od kamarádek, tak sporťák čelem k sobě nikdo moc dlouho nevyužíval (vlastně jedna kamarádka využívala to, že šel sporťák otočit i za jízdy, tak dítě otáčela podle sluníčka, ale to byl nějaký drahý kočárek, tuším Jané).
@zrcadlo píše:
Jestli ti jde o tohle, tak upozorňuju, že ten ABC Design Viper 4S měl u sporťáku proti směru jízdy (koukáš dítěti do obličeje) dost blbé těžiště - jezdilo se s ním o hodně hůř, než když bylo dítě po směru jízdy. Já tedy vozila čelem k sobě první dítě jen snad 2 týdny, protože jakmile dítě zjistilo, že ve sporťáku vidí, tak se stejně otáčelo a chtělo vidět dopředu, i když chtělo vidět mě, tak jsem sklopila kočár a bafla na něj shora. A u druhého dítěte už jsem sporťák měla rovnou po směru jízdy (právě kvůli pohodlnějšímu ježdění).
I co vím od kamarádek, tak sporťák čelem k sobě nikdo moc dlouho nevyužíval (vlastně jedna kamarádka využívala to, že šel sporťák otočit i za jízdy, tak dítě otáčela podle sluníčka, ale to byl nějaký drahý kočárek, tuším Jané).
Souhlasím, jakmile je dítě větší 6-7M a více ( doba, kdy se přechází na sporťák),tak dítě chce rozhled a vidět, takže směr k sobě je spíše pro maminky než dítě. A pokud se bojíte sluníčka, tak se dá pořídit sluneční clona nebo přehodit plenka a je po problému. Ve stříšce je okénko a tím na dítě vidíte.
My jsme meli kocarek od Tako baby heaven a je to uz davneji, ale myslim, ze vysel na nejakych 10-12 tisic, zalezi co si k tomu clovek vybere, pokud si dobre pamatuju, tak autosedacka vajicko se dokupovalo zvlast, ale to uz mam v te cene ![]()
@Ismail ja to chtela kvuli vetru treba, vim, ze nektere kocarky ty boudicky nemaji nejak stahovaci ![]()
@romik0013 píše:
@Ismail ja to chtela kvuli vetru treba, vim, ze nektere kocarky ty boudicky nemaji nejak stahovaci
Toto jsem řešila dokoupením clony na část, kde má Britax ve stříšce síťku, která právě stříšku rozšíří do maximálního zakrytí a používala to, jak v létě proti sluníčku, tak v zimě proti větru a sněhu
Podívejte se zde @romik0013 https://www.emimino.cz/…oly-1229012/
Pokud by vás ještě něco zajímalo, ozvete se
Jo a nenastavitelna operka nohou neni problem, kdyz bych ho chtela dat uplne do lehu?
Tak dobry, uz jsem nasla b motion 4 plus, ma polohovatelny nozky..pujdu ho okuknout..
@romik0013 píše:
Jo a nenastavitelna operka nohou neni problem, kdyz bych ho chtela dat uplne do lehu?
Já si polohování nožiček nechala vyrobit na zakázku a super, malá v něm spinkala s vodorovnými nožičkami, ale dělají i plus verzi
Zdravím, chtěla bych se zeptat zda by jste mi některá nemohla poradit s výběrem kočárku. Potřebuji městský kočárek, aby se vešel do auta. Nejlépe s nafukovacima kolama a změnou směru jízdy. (Tu rukojeť myslím). Dejme tomu aby byl třeba do 12000kc
Dekuju za každou radu ![]()
My měli a máme baby design husky.
1. Má větší nafukovací kola, takže se s ním děsně dobře jezdí - po městě, po kostkách, po lese
2. dobře se skládá, když se korbička sundá a dá na kolečka nezabere moc místa
3. Přijde mi, že je nesmrtelný, už se v něm bude vozit brzy druhé miminko. První je raubíř, po kočárku kolikrát skákal a furt drží. A projezdili jsme s ním neskutečná místa
4. Hezký design (to je ale otázka názoru)
5. Na zimu prodávají „zimní výbavu“ (rukávníky, obal na lahev), má dobře zateplenou korbu a sporťák má zimní a letní variantu té podložky na které dítě sedí (buď zateplenou, nebo z druhé strany takovou tečkovanou prodyšnou)
5. My ho tenkrát kupovali za 12tis. dvojkombinaci, jaká bude cena teď nových modelů nevím, ale bude to podobné
My si vybrali tento - Baby Design Lupo Comfort Limited 2017. V šedé.
Původně jsme se jeli podívat na verzi Husky, ale ta se nám nelíbí, působí na nás ty materiály jak termo taška
Ale to už je detail, mají na výběr více typů - materiálů/barev, ale podvozek mají stejný a ten je fakt super, hrozně dobře ovladatelný, zkoušela jsem v obchodě několik kočárků a tenhle za mě top, lehoučký, stabilní. A cena taky super - 11900kč. A ten kočárek má i super recenze, i tady na emiminu, je hodně chválený.
@Skritecek13 o lehoučkém kočárku mám teda jinou představu, fakt ne necelých 14,6 kila čistě kočár
to je spíš takový horší průměr.
@debra.morgan Myslím co se týče ovládání hlavně
Fakt jsem těch kočárků zkoušela několik a s tímhle byla ta manipulace nejjednodušší. A do auta ho zas tak často zvedat nebudu ![]()