Kočárek do náročného terénu

11.6.15 09:27

Kočárek do náročného terénu

Pěkný den všem,

chtěla bych Vás moc poprosit o radu. Možná se to už diskutovalo či diskutuje, ale našla jsem starší diskuze…

Potřebuji kočárek, který bude drndat po polňačkách a ve velmi náročném terénu.

V obchode mi doporučili Britax Next Go za 26000 Kč který jeste nejde koupit z bazaru.

Dále jsem se dočetla, že jsou vhodne houpací kočárky. Chtěla bych trojkombinaci.

Moji favoriti jsou zatim:

Jane Slalom Pro
Jane Noman
Peg Perego GT3
Navington Galeon
Roan Marita
Hartan Topline S

Moc děkuji. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Any11
11.6.15 09:30

@Aši Petra Musty Urban rider, ale ten sezenes uz jen na bazaru.

• Citovat
  • Upravit
5178
11.6.15 09:36

I'coo Peak Air 4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623
11.6.15 09:37

@Aši Petra My máme Baby Design Lupo a jsem s ním nadmíru spokojená. Cena za trojkombinaci je kolem 10 tis., má odpružená všechna 4 kola, přední se dají zaaretovat, navíc je s ním neuvěřitelně lehká jízda i jednou rukou, přestože uvedená váha není nejnižší :) Jsou na něj 100% recenze a chybičky, které má, jsou opravdu jen drobnosti (třeba nepoužitelná originální pláštěnka nebo že občas zavrže kolečko, ale u kterého kočárku ne).
Já osobně bych ti Roan Maritu nedoporučila. Má ji kamarádka, hluboká korba super, ale sporťák hrůza. Strašně malý, protože má zbytečně velké polstrování a hlavně má jednu boudu společnou s korbou, takže pro sedící dvouleté dítě na sporťáku je nízká - zvlášť v zimě, kdy má dítě ještě čepičku, tak hlavou dře o okraj boudy.
Jízda s hlubokou korbou docela dobrý, ale jakmile přejdeš na sporťák a dítě je už těžší, tak třeba do kopce se s tím kočárkem hrozně těžko zatáčí a fakt se nadřeš. Já ho tedy nemám nijak vyzkoušený, ale chodíme spolu ven a vidím, jak ona se dře, zatímco já se svým o 9 měsíců starším dítětem si jedu parádně i do kopce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
11.6.15 09:51

Teda prodavačce, která vám doporučila Britax go next do terénu, bych dala co proto. Vždyť s tím přejedeš jeden výmol a máš kolečko pryč.

Do terénu bych volila:
TFK
Jané Slalom Pro
Peg Perego Gt3

To jsou kvalitní, kterých bych se nabála ani jako bazarových po jednom dítěti.

Ostatní jsou levnější, nebude ti líto s nima jezdit do terénu, ale zase vržou hned od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
11.6.15 09:57

@Envie
Já když kupovala kočár tak jsem na Icoo taky koukala, jen se mi nelíbila váha kočárku (protože jsem ho každý den skládala) a skládání podvozku pomocí trhnutí rukojeti mi taky nepřišlo moc přívětivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
11.6.15 10:01

Do terénu se mi nejvíc osvědčil čtyřkolový houpák - např. Inglesina. Mám tedy historický starý dovezený z Holandska, ten tu sehnat nejde, ale je to prostě držák. Kdybych ho neměla, dívala bych se po: Inglesina Magnum (nelíbí se mi ale, že nemá klasickou korbičku), Navigton nebo Roan Marita (to mi ale přišlo takové „levné“). Nebo TFK, Baby jogger (trojkolky do terénu). Já jsem nakonec skončila s více kočárky, takže nejsem úplně dobrý příklad :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
11.6.15 10:03

My plánujem Baby Jogger Summit x3 s korbičkou, má velká kola, tak by měl projet vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
11.6.15 10:10

Peg perego GT3. Jako výhodu do těžkého terénu vidím hlavně 3 kola. V nejhorším terénu se vždycky najde 1 brázda pro přední kolo a ten úsek se projede jako s trakařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
11.6.15 10:30

Mám gt3 a jsem spokojená, zatím jsem projela všude, ruční brzda je pro mě nepostradatelná. Jen patří mezi těžší, vystřídala jsme 3 kočáry než jsem konečně spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
11.6.15 11:01
@Aši Petra píše:

Moji favoriti jsou zatim:

Jane Slalom Pro
Jane Noman
Peg Perego GT3
Navington Galeon
Roan Marita
Hartan Topline S

Moc děkuji. :palec:

To je dobrý výběr. Ještě si upřesni, jestli chceš trojkolku nebo čtyřkolku, to ti výběr zúží. Pak jestli chceš kola otočná s možností zaaretování nebo prostě kola napevno. Porovnej váhy a máš vybráno ;)

• Citovat
  • Upravit
4148
11.6.15 11:04

Holky a co takové skládané kočárky? Jakože vzít zvlášť podvozek a zvlášť korbičku? Dnes jsem objevila něco takového a uplně mně to nadchlo, ale netuším, esli by to bylo taky do terénu OK - hlavně ten podvozek:)
http://www.peg-perego-cz.cz/…dvozku-modra
 http://www.peg-perego-cz.cz/…erblack-seda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12907
11.6.15 11:05

Pokud jde opravdu o velmi náročný terén v létě zimě, okamžitě bych vyloučila všechny trojkolky. V zimě je to na neprohrnuté cestě opravdu na uvíznutí - vícenásobná zkušenost.
Obecně sedá říct, že na těžší terén lépe reagují kolečka, která nejsou otočná Ta otočná, ani když se aretují, tak nepřejedou ten těžší terén tak lehce jako ta neotočná.
Stejně tak nejsou úplně ideální jinak široké rozchody kol vepředu a vzadu.
Jak jsi psala, je lépe mít kočár houpací, jinak je to tak na omlácení dítěte.
Co jsem viděla kočáry, tak hodně dobrý do terénu je tento kočár: http://www.zbozi.cz/…fotogalerie/?…
Ale je to asi jen hluboká korba. Ale většina lidí, co znám stejně kupovala ty kočáry nakonec zvlášť. Bylo to lepší než dělat kompromis, protože kočár kde by měl hluboký a sporťák všechno to, co požadovali, stejně neměli. Většinou je to vyšlo i na finance stejně jako kombinace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
11.6.15 11:06

Ještě teda dodám, že na miminko jsem měla Maritu a sporťák mám Jané Slalom :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
11.6.15 11:06

Moc všem děkuji :)

Právě mám problém se rozhodnout jestli tříkolku nebo čtyřkolku. Všichni co mají tříkolku, mi říkají jak je to super, že člověk ji jen tak nepřeklopí a naučí se ji ovládat bezpečně. A naopak lidi co mají čtyřkolku tak na ni nedají dopustit.

Přiznám se, že jsem zkoušela jen concord čtyřkolku a jane trojkolku a mnohem snadněji se mi ovládala trojkolka.

Ještě jednou moc díky za vaše názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4