Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím milé dámy - to jsem zase já
.
Tak nějak postupem času přicházím na to, co jsem koupila zbytečně a čeho zase mála a čeho zase vůbec. Momentálním problémem (po velké kauze autosedačka) pro nás nastal kočárek. Jako nezkušenec jsme kupovali kočárek po jedno dítěti Kajtax Matrix. Ale teď po vytažení (že pomalu připravíme sporťák), se chytám za hlavu (kde asi je schovaná ta vlastnost „jako nový“). Tedy jsme se s mužem rozhodli, že rozhodíme sítě a stejně vytrvale, jako při autosedačce, začneme hledat pohodlí pro naše dítě, bezpečné pohodlí.
Ráda bych Vás tedy požádala o zkušenosti s kočárky 2.fáze - sporťák. Může to být klidně z kombinovaného kočárku. Rádi bychom, aby určitě měl 4 kola, pokud možno nafukovací, žádný věchýtek (jako jsou golfky - nebudí ve mě zrovna dvakrát velkou důvěru). Pohodlné polstrování, pásy k přikurtování, dostatek místa (ne aby tam byla jako sardel) a určitě nánožník). Jako plus bych brala i možnost dokoupení komponentů, jako je třeba jídelní tácek místo toho klasického opěrátka. No a kdyby bylo možné na něj (v případě kombinovaného kočárku) prdnout i autosedačku Cybex Aton Q, byla bych jak v lázích.
Kočárků je teda kotel, všechny se vychvalují. Ale já bych uvítala spíše zkušenost, jak snahu výrobek prodat. Určitě mi jde primárně o bezpečí a pohodlí dítěte.
Děkuji P. ![]()
No mi pořídili x-lander x1 a musím říct, je dot bytelný, dobré odpružení - jezdím s ním po polňačkách. Zatím mám hlubokou korbu, ale ten sporťák vypadá dobře. Ale zase je nevhodný na cestování, to si raději vezmu šátek, protože je těžký na tahánií do busu a zase ven plus se nevejde na šířku do vlaku.
Ahoj, nedám dopustit na Patrona Apollona. Je veliký, prostorný, lehce ovladatelný, jako sporťák super do terénu. Pestré příslušenství a přehazovací rukojeť, což vždy když je sluníčko ocením, tomu se žádný slunečník nevyrovná.. Ale nemám vyzkoušeno moc kočárků…
Cybexku jsem dávala na X landera ( mám XA 2010), vydržel 2 prcky a v pohodě. Jen se nám nevleze do kufru v autě ( punto)
Concord Wanderer - 4 kola penova- vlastnosti nafukovacich ale nepichnete, prostorny lozna delka je prez 104 cm, nanoznik se musi dokoupit jinak je zabudovany v madle takovy sustakovy kdyby nahodou. Lehce ovladatelny do mesta ale skvele odpruzeny do lesa na houby
Je to kvalitni nemecky vyrobek akorat tam nepujde asi ta autosedacka
Já mám patrona fénixe (podvozek si vybereš jestli otočná nebo pevná kola), sedačka prostorná, spala mi v ní dcerka ještě ve 2,5 letech. Kočár je bytelný, já mám teda pevná kola a projedu fakt cokoliv. S adaptéry na něj jde nasadit autosedačka cybex aton (sami využíváme). Jen teda mám starší model kočárku, ta letošní kolekce je jiná a po pravdě se mi ta nová sedačka moc nelíbí.
@Proužek cybex by mela jit tam co maxi cosi. Takze me napada Mutsy urban rider, novej uz se asi nedela ale podvozek byl bezkonkurencni, i mel spoustu doplnku ktere by se ti libily. Ale uplne z nejprostprnejsich neni, ale ani z nejmensich.
Z tech prostornych…
Za sebe muzu doporucit Gesslein. Autosedacku pres adapter das, ale s temi ostatnimi doplnky to neni valne.
Mam f6 a tam jsou dvoje kola. Bud velka neotocna do terenu nebo mala do mesta ![]()
Já mám taky Patrona Fénixe, je to tank, opravdu do terénu a do nepohody. Projel s náma Sumavu, lesy.. A to mám teda s otočnými předními koly.
Akorát je těžší a větší, než golfáče, což je horší asi jen v MHD či do vlaku.
Má velký koš, vleze se tam hodně věcí. Dítě má pohodlí, kočár je prostorný a variabilně nastavitelný, přetahovací stříška…
Já měla Mutsy Urbanrider (pozor nezaměnit s 4Rider) a do terénu není lepší kočárek. Pro dítko pohodlný (dobré odpružení), super polohovatelný, milion doplňků - včetně skvělého funseatu - trojkolky, kterou připneš místo kočárku na podvozek, nebo třeba letní stříšky místo boudičky, nebo tácku místo madla apod. Moc doporučuji. Golfek bych se na tvém místě nebála. Já měla Maclaren Techno XT a k terénní Mutsyně je to super kombinace - golfky do MHDčka, Mutsy do lesa! Jen lituji, že jsem golfky nepořídila už od narození a měla je až od 8. měsíce. Na nákupy třeba do obchoďáku, kde člověk chtě nechtě stráví 2 hodiny, jsou určitě lepší než nacvaknutá autosedačka. Jinak ale ano, Aton na Mutsy jde.
Za mě X-lander x move
nafukovací velká kola, aretace, bezvadně se skládá i k nám do sedanu:-) a má pohodlnou rukojet pro partnery s větším výškovým rozdílem
a sportak má dost místa a stříška se dá stáhnout hodně dopředu, tak má dítě dost stínu ![]()
ty jova.. to bude zase bezesných nocí.. a co polstrování? Jak se v tom děti cítí? No.. to je asi dost blbá otázka
.. co pásy atd? No… hlavně aby byl pohodlný, měl pásy a dostatek místa… to je pro mě důležité.. ostatní nějak přežiju a ta stříška by také byla fajne. Tak prosím dál, dál dál
ať mám nad čím tápat
@Proužek Asi me vsichni ukamenuji ale polsky kocarek neni pro me kvalitni a bezpecny takze x landry bych vyradila. Patron je polsky kocarek ktery se dava dokupy v cechach a v D testu neprosel z hlediska bezpecnosti. U vsech kocarku co si vyberete si napiste na papir plus a minus a pak uvidite. Tak treba muj Wanderer:
Plusy: ohromna lozna plocha, luxusne odpruzeny do terenu, lehce manevrovatelny, slunecni clona v cene,5bodove bezpecnostni pas, skvela skladnost, velky nakupni kos
Minusy: musi se dokoupit nanoznik a pro mimi i vlozka do kocarku, protoze pro 7 mesicni dite je fakt velky, cena, u kolekce 2013 byli 2 velke nedostatky ktere vam na prodejne ihned zdarma opravi a u kolekce 214 uz se neobjevily.
Jinak na ty autosedace bych si tak netrvala behem 2 az 3 mesicu budete stejne kupovat jinou vetsi a ty uz se na kocarek nenacvakavaji
Za nás Roan Marita. Dokoupili jsme 14 palcová kola (luxus hlavně do terénu, navíc se díky tomu dá tlačit jedním prstem) a myslím, že všechny tvé požadavky splňuje. Ten pultík navím, to jsem nikdy nepotřebovala.
@Eliskaxox píše:
@Proužek Asi me vsichni ukamenuji ale polsky kocarek neni pro me kvalitni a bezpecny takze x landry bych vyradila. Patron je polsky kocarek ktery se dava dokupy v cechach a v D testu neprosel z hlediska bezpecnosti. U vsech kocarku co si vyberete si napiste na papir plus a minus a pak uvidite.
Než budeš dál šířit ty bludy, co DTest vydal, doporučuji přečíst:
http://www.patron.eu/…rku-terix-4r
A je to český výrobce, nikoli polský! ![]()
„Česká společnost PATRON Bohemia a. s. začala v oblasti výroby dětských kočárků s myšlenkou navázat na tradiční výrobu ryze českých kočárků na Mělníku v roce 1999. Po několika měsících usilovné práce na vývoji a přípravě výroby dětských kočárků se podařilo celou kolekci vlastních výrobků poprvé představit na veletrhu v březnu 2000 a po několika měsících společnost začala s výrobou. “
Patron mám 3 roky, používám ho denodenně v terénu, a ještě se na něm nekonala sebemenší oprava, ani přitažení šroubu. Je to velice kvalitní kočár! A není náhoda, že to potvrdí každý, kdo ho má.
Souhlasím s @Cosmos.
Patron je český, samozřejmě, že např. plastové díly dováží, ale to všichni výrobci neboť plasty dnes vyrábí jen Polsko a Čína. Já jsem teda s Fénixem taky maximálně spokojená, původně jsem měla vyhlídnutý Hartan, ale kvůli dodací lhůtě jsem ho musela oželet. V Patronu jsem odvozila přes dva roky dceru a nyní v něm jezdí její malý brácha. Akorát pro něj jsem pro začátek dokoupila hluboké lůžko Duffy, které by mohlo být líp vyřešené, ale za ty peníze stačí.
Největší problém pro mě představoval sehnat jiný potah na Fénixe, protože babička si prosadila růžovofialovou kombinaci - nyní pro kluka trošku nevhodné. Patron mi bohužel v této situaci nepomohl, náhradní potah neprodávají.