Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den,
zvažuji koupi kočárku Dorjan Duo cross (bazarový, na nový nemám). Ve srovnání s ostatními bazarovými je ale hodně levný, tak se bojím, že nebude moc kvalitní. Hledám hlavně nějaký co nejlehčí, aby se s ním dalo jezdit busem a vlakem. Můžete se podělit o zkušenosti? Díky a krásné Vánoční svátky ![]()
Marie, tak tenhle kočárek není vůbec lehký
Mám tedy jenom pro jedno dítě, ale ani tak si nedovedu představit s ním jezdit vlakem nebo MHD. Byl příšerně těžkej, sama jsem ho sotva dala do auta ![]()
Holky ti určitě poradí lepší a lehčí dvojčatový kočárek, ale určitě si budeš muset připlatit
Marie, Dorjan je fakt hoodně těžký, jestli je váha pro tebe rozhodující kritérium, tak určitě nebrat. Co se kvality týče, myslím že to tak strašný není, alespoň co jsem tak slyšela, vlastní zkušenost nemám.
Marie, mám dorjan cross country.Lehký fakt není, má 20 kilo.Ale jsem schopná ho sama naložit do auta.Autobusem jsem to nezkoušela, takže tady neporadím.
Jezdíme s ním už 6 měsíců, a zatím dobrý, jen trošku vrže(plastíky).Jednou nám vypadla závlačka u brzdy a jednou se vyšrouboval šroubek u korbičky, obojí drobné opravičky.Jsem s ním spokojená, na vesnici a do terénu ideální.Super jsou vložené tašky.A možná by se ti vyplatilo radši koupit nový, stojí kolem 8 tisíc.Obávám se totiž, že po třech letech bude kočár asi dost zhuntovanej.
Já ještě přidám jednu věc - jako hlubokáč je fajn, neměli jsme s ním problém. Horší je sporťák, kdybys je chtěla vozit tak, aby viděli ven, čelem od tebe. To je kočár strašně špatně ovladatelnej, my museli kupovat pak jinej ![]()
Ahojky, taky se podělím o zkušenosti. Tento kočárek jsem měla. Opravdu není lehký, ale do auta jsem ho také sama naložila. Ani mi nic jiného nezbývalo.
A jsem malého vzrůstu a střízlík. Přesně jak píše Maajaa výborné jsou vložné tašky. Děti si můžeš bezproblémů přenést kam potřebuješ. Horší to bylo po půl roce. Jak kluci byli těžší (6,5 kg) začal se kočár opravdu špatně ovládat. Nemá totiž otočná kolečka. Tak jsme koupily EW a super. Ale ten bych zase nechtěla pro mimča od narození. Takže opravdu na každém kočárku něco najdeš. Přeji ti, ať dobře vybereš. pa pa