Kočárek - jak vybrat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
118
11.9.16 09:23

Kočárek - jak vybrat?

Ahoj všechny maminky - začala jsem koukat po kočárcích a můžu vám říct, že v tom množství absolutně nevím jak vybrat - podle čeho, poradíte? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33018
11.9.16 09:27

@kofolkal Podle toho, co s tím kočárem chceš dělat. A podle toho, aby byl pro dítě pohodlný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
11.9.16 09:27

@Svistice tak jezdit nejen do města, ale i do terénu na procházky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
11.9.16 09:41
@kofolkal píše:
@Svistice tak jezdit nejen do města, ale i do terénu na procházky :)

Není terén jako terén. :lol: Jde i o to, jestli budeš muset kočár někam třeba vynášet do patra, jestli potřebuješ převážet kočár v autě (jak velký máte kufr, co všechno kromě kočáru budeš do toho auta potřebovat narvat) nebo budeš jezdit i nějakou hromadnou dopravou. Jestli máš šanci na větší nebo menší dítě (aby jsi ve třech měsících nezjistila, že je mu korba malá). Jestli chceš zvlášť hluboký kočár a pak až kupovat sporťák, nebo preferuješ nějakou kombinaci.
My třeba vybírali hlavně podle kol, odpružení, manévrovatelnosti/vyvážení, velikosti korby, konstrukčním řešení podvozku.
On ideální kočár asi neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
11.9.16 09:44

@Svistice Do patra ani nee, kufr máme docela velký. A chtěla bych rovnou trojkombinaci :D jinak jsem vcelku nenáročné, jediné co mám jasné je barva (šedá) a asi to, že spíš čtyřkolku. Jinak jsem opravdu nováček a nevyznám se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
11.9.16 09:50

Vezmi si velký papír a tam si do jednoho sloupečku sepiš co vyžaduješ aby kočárek měl (jen pro příklad: polohovatelná rukojeť), do druhého co by ti vadilo (př. nafukovací kola). A pak koukej po kočárcích a u každého, který tě zaujme si projeď jestli má to co požaduješ a naopak jestli nemá něco z toho co by ti vadilo.

Asi bych se odpíchla od toho, jaký kočárek chci: trojkombinaci, sporťák, golfky…a podle toho pak hledej.

Jinak určitě si zajeď do nějaké větší prodejny kočárků, mrknout na to co se dělá, zkus si jak se ti s jednotlivými jezdí atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
11.9.16 09:57

Ahooj, Úplně te chápu, taky jsem vůbec netušila, podle čeho kočárek vybrat a tak jsem pročítala spoustu recenzí od maminek a nakonec vybrala tento
http://www.detskyraj.cz/…y-zimni-2016
Splňoval vše, co jsem chtěla - 3kombinace, 4 větší nafukovací kola, polohovatelná opěrka v hluboké korbičce, velky sporťák, ktery lze sklopit až do lehu, lehký a dobře ovladatelný. A rozhodující byla taky i cena..
Než pojedes do prodejny, doporučuji udělat nějaký predvyber na netu, třeba 3 možnosti a pak se rozhodnout na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
11.9.16 10:11

Pokud víš, že budeš tahat autosedačku na kočárku, vyber bezpečnou autosedačku. Pak přednostně projdi kočárky výrobce autosedačky, pokud dělá i kočárky. Pak je rozumné koupit tu trojkombinaci, v opačném případě kup samotnou autosedačku a k ní kočárek. Sepiš, co od kočáru čekáš, a ujisti se, že podporuje zvolenou autosedačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
11.9.16 10:19

Ja bych treba do trojkombinace nesla, kvůli autosedacce. Nejsou tak bezpečně, jako kdybys ji vybrala samostatne. Když uz, tak dvojkombinace a prikoupim autosedacku.
Další věc je cestování. Ja treba jezdila v autě 3 x tydne a kocar vážil 16 kg a zabral cely kufr. sepis si priority a očekávání a podle toho vybirej. Žádném kocar, ale není uplne dokonalejší, bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12862
11.9.16 10:22

Každému vyhovuje něco jiného.
Trojkombinace je vždy trošku kompromis, většinou je to o tom, že je dobrá korba a průměrný nebo podprůměrný sporťák a naopak.
Dále je dobré si ujasnit, kde budete jezdit, do terénu třeba není úplně ideální mít různý rozestup mezi předními a zadními koly nebo trojkolku, není to moc praktické ani někde, kde se moc neuklízí v zimě chodníky.
Naopak po městě nebo slušných cestách, kde na terén narazíš jednou za uherskej rok, to nevadí a spíš to pomůže.
Dá se taky počítat s tím, že čím víc je vychytávek, tím je kočár těžší, lze mít i hodně vybavený kočár, který je docela lehký, ale člověk si připlatí.
Co bych si ale rozhodně nikdy nekoupila, to je tvrdý kočár. Ve smyslu nehoupavý, v tom dítě lítá i na hezké prašné cestě.
Pak je třeba vzít v úvahu, kdo s tím bude jezdit, jestli potřebuješ nastavitelnou rukojeť.
Jaký a jak dostupný chceš dole koš-mimochodem lépe se jezdí s kočárek, který má naplněný koš dole, než s kočárek, který má přeplněnou tašku na rukojeti.
A když si toto všechno ujasníš, tak je potřeba se dívat na recenze, nějaký problém občas vznikne s každým kočárem, ale když se nějaký problém opakuje stále dokola, je to varování.
A i když si něco vybereš, je dost nezbytné si ty kočáry v obchodě porovnat a osahat.
A dalších 100 věcí. Otočná kola, větrací otvory, obtížnost poskládání do auta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30913
11.9.16 10:28
@kofolkal píše:
@Svistice Do patra ani nee, kufr máme docela velký. A chtěla bych rovnou trojkombinaci :D jinak jsem vcelku nenáročné, jediné co mám jasné je barva (šedá) a asi to, že spíš čtyřkolku. Jinak jsem opravdu nováček a nevyznám se…

Zalezi opravdu na vasem zivotnim stylu. Jiny kocarek vyberes, pokud bydlite na Vinohradech, kde dojdes vsude pesky po slusnych chdnicich, pripadne budes jezdit mhd a jiny, pokud zijes za mestem, budete jezdit do lesu a poli a 3× tydne skladat kocarek do auta. Osobne bych volila kocarky 2-3. Poradne odpruzeny hluboky a ne zadne neodpruzene hrkatko (schvalne podivej, jak malo trojkombinaci je opravdu slusne odpruzenych), pak poradny sportak a dale golfky, na ktere nasadis autosedacku. Golfkam se tak jako tak casem nevyhnes, tak proc je nekoupit a nevyuzivat driv. Takto nam to funguje, do auta nemusim skladat spinavy hluboky kocarek a u hlubokeho jsem nemusela delat kompromis mezi odpruzenim a vahou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
11.9.16 10:59

Určitě doporučuji vyzkoušet. Já si předvybrala kočárek na netu, když jsem šla do obchodu, tak jsem zjistila, že mi některé jsou nepohodlné do ruky. Jsem malá a nešla rukojet třeba dát tak dolu, aby mi to bylo pohodlné.
Mám Dorjan prestige - je to spiš těžši kočar, hodně jezdim autem, máme kombika, narvu ho tam.Ale přijde mi sporak u toho dost velky, mimčo tam je i ted v 16 měsicich dost zapadle. Mam tedy ještě jeden sportak trojkolku (máme 2 děti p 20 měsicich, na delši vylety jsem brali oba kočary, do kurfu se narvali), na to že jezdim po loukach atd. to neni moc skvělé. kolikrát se mi stalo, že se malem převrhl. Těžko radit. Můj chlap tedy nějaké kočárky odsoudil podle konstrukce, že ty trubky jsou slabé atd.. No Dorjan je po 3 letech každodoenniho ježdeni a min. 3× tydne skladani do auta trošku rozvrzany, ale v pohodě drži, občast tam manža něco promazne a je klid. Kamaradka ma o 2 roky novějši model a musim řict, že je lehči než ten muj, ale drži ji taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
21.9.16 10:49

Ahoj, řešíte někdo u kočárku materiál? Jestli je to na zimu fakt šusťák nebo látka? Nevím jestli věřit v obchodě, že látka je na zimu dostatečně impregnovaná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
21.9.16 11:01

@Svetlussska Nijak extra. Měla jsem tam fusak, který byl sám o sobě neprofouknutelný a vodě odolný. A i ten matroš, co byl na starších kočárcích Valco v zimě bohatě stačil, aby holky měly pod boudou a nánožníkem teploučko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí