Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojda maminy,
čekám své první mimi ( jsem ve 24tt )
a tak se začínám koukat po kočárcích. Miminko se má narodit začátkem června, a proto si nejsem jistá jaký kočárek si pořídit, aby se mi do něj vešlo i v zimě s fusáčkem.
Vyplatí se kupovat si hluboký kočárek? Jinka já i mimi jsme v pořádku ( asi to bude holčička;))
Děkuju:)
Ahoj, jde o to, co preferuješ, jestli chceš kočárek do města a i do přírody, jestli máš podmínku dobrou skladnost kočárku či váhu, taky cena atd. Jsou i další kritéria, ale já měla první dceru červencovou, mám trojkombinaci Knorr Nizza a ta má vložnou tašku. Tak je celkem malá, tak jsem vozila někdy od listopadu ve sporťáku, ale nevadilo to, protože má přehazovací rukojeť, tak na ní nefoukalo a je do lehu. Dneska mít letní mimi, šla bych asi do hlubokého houpacího kočárku (Inglesina Magnum, Roan Marita, Deltim ) a pak koupila nějaké kvalitní bytelné golfáče (Peg Pérego). Nebo bych koupila trojkombinaci s otočnou sportovní sedačkou a hlubokou korbou a pak uvidíš. Těžko radit, zkus trochu nadhodit, co by sis konkrétně představovala ![]()
Ahoj,
děkuju za odpověď. Bydlím v menším městě, ale mám dva pejsky, takže bych potřebovala spíš kočárek do přírody. Původně jsem uvažovala o hlubokém kočárku, aby se mi tam mimi vešlo i v zimě. Když jsem ale koukala na diskuze, hodně maminek zrazovalo od hlubokého kočárku, že prý se moc neužije. Já bych ale určitě pak chtěla i druhé mimi, takže by to vyhozené penízky nebyly.
K ceně: Sice nejsem až tak bohatá, ale na kočárku šetřit nechci ( vím jak vypadají kočárky „výhodně“ koupené ). Inglesina se mi moc líbí, znáš někoho, kdo má s tímto kočárkem zkušenosti?
Taky bych se tě zeptala, jestli sis pořizovala kojící polštář a naučila se ho používat:))) Moc děkuju za odpověď.
No, osobní zkušenosti s Inglesinou a jí podobné nemám, ale tady je několik diskuzí, které se týkají právě Inglesiny Magnum:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Osobně si myslím, že na letní miminko to využiješ, ale počti si a třeba se ozve ještě nějaká maminka, co můj názor vyvrátí . Ale jedna známá bydlí na vesnici a má ho a je moc spokojená, vidím hodně maminek i u nás na sídlišti, co v něm odvozili už dvě děti…
A kojící polštář jsem měla až na druhou dceru, ale kojila jsem na něm a byla jsem spokojená, mám větší prsa, tak mi to vyhovovalo a bylo to pohodlné. Klidně bych ho koupila, já ho pak užívala jako zábranu, aby mi Klára nespadla ze sedačky a nebo teď ho mám v posteli jako ochranu před ostrou hranou ukončení postele (spíme od půli noci všichni v naší velké posteli, tak aby měla Klára pohodlí
)
Kojící polštářek si koupím:)
Přeju hodně štěstíčka s dětičkama:)
Ahoj Marcellko, já mám bebe confort hight trek - ideální na pražskou dlažbu a do hor (často jsem v krušných horách na chalupě). V korbě jsme jezdili do 7,5 měsíce a ted máme sporťák. Koukni na bebeconfort.cz. Je to tříkolka a korba i sportovni sedačka se nacvakávají - výhodou je, že obojí lze nacvaknout po i proti směru jízdy. TAk hodně úspěchů s výběrem ![]()
Ahoj Marcelko, mam inglesinu magnum a jsem s ni spokojena, je prostorna a nerovnosti terenu krasne odpruzi a s ditkem netrese. Malej je v ni maximalne spokojenej.Myslim, ze se do ni vejdete i v zime s fusakem, je asi ale pravda, ze potom jako sportak idealni neni, to houpani uz je pak neprakticky, jako sportak mam Red Castle Shop and Jogg i s autosedackou a s touto kocarkovou vybavou jsem maximalne spokojena, vybavena do prirody i do mesta.
Tak stastnou ruku pri vyberu a hezky zbytek tehotenstvi.
Ahoj, máme také Inglesinu Magnum a jsem s ní maximálně spokojená. Dcera se mi do ní vejde i s fusakem ještě teď, sice už tam žádnou vůli nemá, ale je v ní spokojená. Houpání jsme velmi využily, byla nespavé dítě a pravidelné pohupování jí hodně pomohlo. Projede každým terénem, dokonce projela i potok, les, polní cesta, není žádný problém. Mohu vřele doporučit. I jako sporťák je dobrá, líbí se mi, že je výš než ostatní kočárky. Hodně štěstí při výběru.
Ahoj maminky,
moc děkuju za radu:) Asi si pořídíme Inglesinu:) Důležitý je, že s ní můžu do přírody i do města. A hlavně miminko mi v zímě nezmrzne.
Díky moc
Marcelka
Také máme Inglesinu Magnum a jako hluboký kočárek je bezkonkurenční. Lehký, výborný do terénu i do města, houpací. Ale mohu doporučit pouze tu Magnum, protože sousedé měli také Inglesinu, ale jiný a dcerka jim z toho po třech měsících vyrostla, tak v půl roce už mají sporťák.
Marcelko, rozmysli si pořádně, jaká chceš kolečka… mě osobně by ta Ingelsina nevyhovovala, protože nemá otáčecí. Do města je to bezkonkurenční a když je zaaretuješ, tak jsou v pohodě i do terénu. Jukni třeba na Mikrus Alu sprint, já mám jen ty nejlepší zkušenosti.
Radka, 2 děti