Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminky! Potřebovala bych poradit, jaký kočárek pořídit na hory do terénu, po asfaltových cestách budeme jezdit jen minimálně, spíš to budou terény-polní cesty, lesní cesty. Dítě sedí, je mu rok a půl. Viděla bych to na nějaký sporťák nebo golfky by byli lepší, jsou lehčí, ale bojím se, že golfkám se urvou kola. Někde si půjčím i krosničku, ale přeci jen se mi nechce rvát 14 dní s 15 kg dítětem jen na zádech.
Golfky bych žádný nevybrala, i když kde kdo bude tvrdit, jak má kvalitní. ![]()
My projeli Šumavu s ročním prckem, s naším sporťákem, co máme od narození, Patron Fenix F4R Tour - přední kola otočná - menší nevýhoda při cestě po kořenech stromů či kamenech, ale na polňačkách v pohodě. Ale jinak obstál perfektně!
Víc by se do terénu hodily 4 neotočný kola, ale my zas máme kočár i do města, tak jsme potřebovali nějaký kompromis. Malej měl skvělé pohodlí na spinkání, a v košíku jsme vozili vše, pití, sváču, přebalování… takže bez baťohu.
![]()
@Clarkia No, paní píše, že bude jezdit po polních a lesních cestách, takže proč ne ![]()
Sumava projeta X-landerem, pevna ctyrkolka… Podfoukli jsme kola, sam o sobe pruzi, tak byla jizda pro prcka pohodlna… a Velka kola zvladala koreny i kameny pekne. Ale neni maly a skladny. Silni tatinci ovsem na nesjizdnych usecich vypomohli..
Holky, já se vtěrnu s otázkou… mám trojkolku Peg Perego GT3, můžu s tím na větší šutry a členitý povrch? Myslím stejný, jako psala zakladatelka.
Děkuji
Taky doporucim trikolkovej sportak, my mame Teutonku Spirit, ale klidne Quinny Speedy, X lander x-run, Jane Slalom a spousta dalsich. Kamaradi meli takovou tu echt houpaci terenni ctyrkolku se 4 velkymi koly (zn. tusim Deltim) a je to krava tezka, s dvouletakem plus timhle kocarkem bych se na horach strhla
![]()
Tak v lese (i mimo les) člověk docela často narazí na takovouto podobně vypadající cestu (i horší): http://4.bp.blogspot.com/…a_stezka.jpg
a to není pro trojkolku či rotující kola nic pohodlně sjízdnýho. To se vždycky radši budu namáhat s „tankem“. ![]()
Samozrejme trojkolka musi mit na horach zaaretovane kolecko, o tom zadna. A myslim, ze trikolkarky nepresvedcis, je to hodne o zvyku. Kdo si zvykne na trojkolku, tak uz nechce jinej kocarek a kdo ji nema a jen na den zkusi, tak nadava jakej je to kram ![]()
Mutsy Urban Rider nebo Icoo peak4air. Ale lehkej není ani jeden
Maminky děkuji za tipy. Ještě mě napadlo, co pořídit takový ten vozík za kolo, jak se dá předělat i na kočár? Jinak příroda je tam, co jedem opravdu i místy taková jako na fotce.
@Clarkia Tak jestli jsi tohle jela s Fenix F4R tak klobouk dolů. Já jsem při první procházce lesem tento kočárek zaklela do horoucích pekel (podobná cesta, kořeny apod, projeta docela dost traktorem). V tu chvíli jsem nadávala že jsem si nekoupila trojkolku, myslím že by to s ní šlo daleko.
@klafina123 Tip nemám, jen bych se poohlídla po trojkolce spíš. A mě se docela líbí Xlander X Run.
@Aliik píše:
Samozrejme trojkolka musi mit na horach zaaretovane kolecko, o tom zadna. A myslim, ze trikolkarky nepresvedcis, je to hodne o zvyku. Kdo si zvykne na trojkolku, tak uz nechce jinej kocarek a kdo ji nema a jen na den zkusi, tak nadava jakej je to kram
Jo jo my na to pouzivame ten vozik za kolo, mame croozer, chodime s tim i taborit, do velkych kopcu tlaci obvykle tatinek
. i dost jezdime na kole, takze nam se ten nakup vyplatil. Na taboreni se tam da pohodlne nasklasdat vsechno objemne a tezke, takze my si nesem jen male batuzky
. Jen na hrebenovky bych pripomnela radu kamarada - vozik k sobe pripoutat, protoze nahodne pusteny muze zpusobit prusvih, zatimco kocarek by se asi prevrhl, tohle by asi jelo dal, ale na normalnich cestach to netreba.