Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, mám prosbu, akorát vybíráme kočárek pro naše první mimčo a zatim jsem z toho množství dost rozpolcená
…Ráda bych podpořila českou značku - nemáte někdo zkušenosti z kočárkem od Patron Bohemia? Díky moc
J8 jsem vybírala mezi kočárkem Patronn a DorJan a vyhrál Dorjan, zaprvé byl levnějsí, ale ty patrony mi přišly mnohem těžší a hůř se mi ovládaly…
Mám Patron Apolon Allux - klasická kombinovaná čtyřkolka bez otáčecích koleček s přehazovací rukojetí - vanička se jedním tahem předěla na sporťák a případně se sundá lem kolem nožiček a nasadí se madlo pro děcko. Kubík se narodil v říjnu 2009 a věděla jsem podle UTZ, že to bude macek, tak jsem chtěla dlouhý kočáre. Ještě teď při 80cm výšky se v něm krásně prospinká, když ho položím jakoby do „vaničky“ a má tam pár cm navíc. Samozřejmě je těžký a náročný do města
, ale do terénu - lesní cesty, kamení, písek - suprový
Přehazovací rukojeť je taky krásná věc. V zimě jsem využila na miminko (do cca 6měsíců) tu vložnou tašku s nánožníkem místo fusaku, a v extra mrazech se tam ještě vlezl klasický vyteplený vak. Tašku jsem taky používala na vynášení do schodů. Na letošní zimu už musím koupit nějaký fusak. Já jsem s tímto kočárkem spokojená. Teda jediná nevýhoda je, že do auta na časté cesty nevhodný - do Roomsteru musíme sundavat kolečka, nevejde se délkou
Pokud budeš mít jiné dotazy, pošli mi SZ ![]()
lixy píše:
Ahoj, mám prosbu, akorát vybíráme kočárek pro naše první mimčo a zatim jsem z toho množství dost rozpolcená…Ráda bych podpořila českou značku - nemáte někdo zkušenosti z kočárkem od Patron Bohemia? Díky moc
Měla jsem hluboký kočárek Patron Bohemia, už teda z druhé ruky a maximální spokojenost
Nikdy bych neměnila a škoda, že jsem tento skvělý kočárek objevila až na druhé dítě. Vozila jsem v něm malou rok, od půl roku si sama sedla, byla přivázaná klasickými koženými šlemi, klekala, stoupala v něm, měla hodně prostoru kolem sebe.
Byl lehoučký, ovladatelný, pérovací.Velká terénní nafukovací kola.Maximálně prostorná korba. S moderními často těžkými kočáry kde je dítě jak skrčenec si tento opravdu netyká..
Potom jsme vyměnili za prostorný sporťák Dema.
Ahoj, tak my máme kočárek Fenix F4R - používáme ho měsíc
a jsem s nim maximálně spokojená - otáčecí přední kolečka jsou super, vložná taška taky (popadnu malou a vyběhnu schody k pediatrovi, nemusím tahat celý kočárek), taška je veliká, tak doufám že vydržíme i přes zimu, zatím nevím jestli se mi tam vejde i s fusakem, ale když ne, tak sporťák jde do úplného lehu a tam jí vložím místo v tašce ve fusaku. Jediná nevýhoda tohodle kočárku je nepřehazovací rukojeť, můžeš maximálně přehodit celou korbu, ale venku s mimčem tak akorát pro nějakého siláka a ne pro ženskou ![]()
petka.konecna píše:
Ahoj, tak my máme kočárek Fenix F4R - používáme ho měsíca jsem s nim maximálně spokojená - otáčecí přední kolečka jsou super, vložná taška taky (popadnu malou a vyběhnu schody k pediatrovi, nemusím tahat celý kočárek), taška je veliká, tak doufám že vydržíme i přes zimu, zatím nevím jestli se mi tam vejde i s fusakem, ale když ne, tak sporťák jde do úplného lehu a tam jí vložím místo v tašce ve fusaku. Jediná nevýhoda tohodle kočárku je nepřehazovací rukojeť, můžeš maximálně přehodit celou korbu, ale venku s mimčem tak akorát pro nějakého siláka a ne pro ženskou
taky máme a super a neboj, v zimě se vlezete, ale já teda tašku vydělala a dala jen fusak, malá je květňátko a do jara byl v pohodě i s fusakem
Ahoj, nevím, jestli už nepíšu pozdě, ale po dlouhém hledání kočárku jsem nakonec zvolila Patron fenix f4 a už bych si ho nikdy nekoupila. sháněla jsem totiž sporťák aby měl přehazovací rukojeŤ, nebo sedačku a po dlouhém pátrání jsem nakonec podlehla české značce, jelikož nikde poblíž v obchodě ho neměli, abych si ho mohla osahat, tak jsem ho koupila přes internet, to byla další chyba. Používám ho 3 měsíce a už pěkně vrže, nehledě na to, že se zkřížila konstrukce a nejde složit do auta, což já docela potrebuji, reklamace na to se nevztahuje, prý jsme s ním špatně zacházeli, takže vyhozených 8000,–. Navíc je těžký a vůbec nepéruje, měla jsem před tím deltim skyppy a byl super, vydržel dvě deti a měl velkou korbu, škoda, že už se nevyrábí. Tímto doporučuji vybírat s rozmyslem a vše si okouknout a nechat předvést, je to přeci jen investice. ![]()