Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, prosím o radu. Chtěla bych pro mimi koupit kočárek Concord Fusion, ale v sadách ho mají jen s autosedačkou ION, já bych ho chtěla s izofixovou INTENSE, jenže tady v Čechách se nesežene. Poptávala jsem jí i v obchodech, zda by nešla objednat zvlášť u výrobce a nebyli mi schopní vyhovět. Netušíte někdo, kde by se dala sehnat, případně mě napadlo, zda by šla Jane Strata nasadit na podvozek od Concordu, protože izofixová báze je u INTENSE a Straty stejná.Díky moc za radu.
Máte zkušenost s Concord Fusion?
Přidejte zkušenost s Concord FusionJá osobně bych Stratu za Ion neměnila…Strata co jsme četla není ani z polovic tak bezpečná jako Ion.
No taky je mi záhadou ta kompabilita autosedaček a hlubokých korbiček mezi kočárky Concord a Jané…
já totiž mám Concord fusion 2008 a kamarádka má Jané slalom 2008 a zkoušeli jsme její korbu nacvaknout na můj kočárek a nešlo to
![]()
Autosedačky jsme teda nezkoušeli tak ty nevím.
concord a jané jsou jedna firma, sedačky jsou navzájem kompatibilní.. tzn. strata pasuje na concord a opačně concord na jané.
Problém je, že já nechci ION, není izofixová a jak jsem psala, tak izofixová Concord Intense se tady neprodává ani nejde zvlášť objednat. Proto mě napadlo, že bych koupila Stratu, která izofixová je, ale když na ní čtu recenze, tak nic moc.Už jsem z toho docela zoufalá, protože mám za 3 týdny termín a kočárek nikde. Měla jsem ho v jednom internetovém obchodě objednaný už v červenci, slíbili mi, že ho seženou od výrobce i s tou autosedačkou INTENSE, pořád jsem to urgovala, slibovali že určitě bude a včera mi paní zavolala, že se omlouvá, ale že jí v této kombinaci nesežene…takže mám teď brouka v hlavě, co s tím.Jinak ta běžná trojkombinace se u většiny obchodů dá sehnat buď skladen nebo třeba do 5 dnů, ale jde mi o tu izofixovou sedačku.
a co koupit jen kočárek tady a tu autosedačku objednat v zahraničí?
Nataša píše:
concord a jané jsou jedna firma, sedačky jsou navzájem kompatibilní.. tzn. strata pasuje na concord a opačně concord na jané.
no to právě je to co mě zaskočilo že nám ta korba nešla nasadit ![]()
PETRUCHA píše:
Já osobně bych Stratu za Ion neměnila…Strata co jsme četla není ani z polovic tak bezpečná jako Ion.
No taky je mi záhadou ta kompabilita autosedaček a hlubokých korbiček mezi kočárky Concord a Jané…
já totiž mám Concord fusion 2008 a kamarádka má Jané slalom 2008 a zkoušeli jsme její korbu nacvaknout na můj kočárek a nešlo to![]()
Autosedačky jsme teda nezkoušeli tak ty nevím.
pozor, Jané rebel nebyla testovaná ADAC,Jané Matrix vyšla děsivě, ale Jané Strata vyšla velmi dobře, i bez isofixové základny měla v bezpečnosti ++, což je maximum, v celkovém hodnocení pak GUT, což je druhé nejvyšší.
jinak strata už není tak malá, jako 2008, 2010 je už celkem rozumné velikosti. Takže strata určitě ano!!
naproti tomu, concord Ion nebyl ADACem testovaný vůbec, tady jsou všechny autosedačky, které prošly během tří let. Ion testoval tuším OEAMC, který testy také provádí, je dobrý, ale po rozhovoru s jedním známým, co dělal kvalitu v automobilce a dost do toho viděl, věřím spíše ADAcu než komukoliv jinému! ale obecně testy rakušanů jsou dobré..
test tady: http://www.oeamtc.at/…ord_ion.html
já zase vím o nacvakávání Ionu na Jané 2008 běžně, právě tehdy byla strata maličká..
systémy se nezměnily od té doby, jistě od 2007, mylím i 2006 je má Jané stejné. concord jistě od 2008 (předtím jsem se nezajímala..)
je to divný..
já psala že nevím jak autosedačky, ty jsme nezkoušeli…mluvila jsem o hluboké korbičce…je možný že jsme jen nešikovný, ale fakt nám to nešlo…ta korba z JANÉ byla jakoby širší než ty díry na zacvaknutí v kočárku… ![]()
no to je fuk, zakladatelce jde stejně o autosedačky
![]()
Já mám k Jané Slalom autosedačku Concord Ion, určitě to tedy bude fungovat i opačně, tj. podvozek Concord a autosedačka Jané.
Jen musím přiznat, že když je ta sedačka nacvaknutá na podvozku, tak mi jde strašně těžko vycvaknout. Vzhledem k tomu, že ostatním to jde normálně, považuji to jen za svou nešikovnost.
Ahoj holky,tak mi to nedalo a porosila jsem manžela, aby se mnou sjel do jednoho velkobchodu, kde mají velký výběr kočárků a vyzkoušeli jsme nacvakávání Straty na Concord a jde to. Sice se trošku hůř vyndavá než ION, který tam pasuje suprově, ale s trochou cviku to půjde. Navíc jak píše Nataša, Strata 2010 je větší než dřívejší modely a zjistila jsem, že má opravdu dobré výsledky testů, takže tím jsem výtky proti ní, o kterých některé maminky píšou,smazávají.Nakonec tedy uděláme mix a koupíme ke Concordu tu Stratu. Jinak to tedy vypadá, že se opravdu tyto dvě značky dají kombinovat…kdyby náhodou některá maminka o tomto uvažovala. Holky, moc děkuji za odpovědi a těhulkám přeji ať miminka hezky rostou a maminkám ať je prcci nezlobí
.