Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj znáte někdo tento kočárek??Hluboká korbička je pěkná, ale zajímá mě jestli se na něj dá připevnit i sportovní sedačka..
@Colenne Ta jejich určitě ano, já mám podvozek delta 4r a mám tam jen tu sportovní sedačku, hlubokou jsem nikdy neměla.
@danali píše:
@Colenne Ta jejich určitě ano, já mám podvozek delta 4r a mám tam jen tu sportovní sedačku, hlubokou jsem nikdy neměla.
Já pravě našla kočárek v nabídce jako hluboky, korbička se mi líbí (délka lůžka 82) tak přeýšlím o dokoupení i sportovní. A jaký máš typ sportovní sedačky??, Jde mi o rozměry, jestli nepatří k těm malým…
@Colenne Já mám Fenix F4R Tour, ale tu sedačku co mám já už nedělají, vypadá teď trošku jinak co jsem koukala na ten jejich web.
Já jsem měla tu sportovní sedačku a vložné lůžko.
Fotky mám tady v inzerátech, můžeš kouknout.
Já myslím, že oni mají ty své komponenty velmi propojitelné.
Když se podíváš do katalogu
http://www.patron.eu/…14_cz_lq.pdf,
tak jako sestavu Falco mají „podvozek Delta se sportovní sedačkou Ergo“
a jako sestavu Fenix mají „podvozek Delta se sportovní sedačkou Vario = ta je mimochodem dost prostorná“.
My máme například podvozek Lambda a nejdříve jsme k němu plánovali sedačku Ergo (vychytaný design, malá hmotnost sedačky), ale nakonec jsme pořídili právě prostornější sedačku Vario.
@LaManka píše:
Já myslím, že oni mají ty své komponenty velmi propojitelné.
Když se podíváš do katalogu
http://www.patron.eu/…14_cz_lq.pdf,
tak jako sestavu Falco mají „podvozek Delta se sportovní sedačkou Ergo“
a jako sestavu Fenix mají „podvozek Delta se sportovní sedačkou Vario = ta je mimochodem dost prostorná“.
My máme například podvozek Lambda a nejdříve jsme k němu plánovali sedačku Ergo (vychytaný design, malá hmotnost sedačky), ale nakonec jsme pořídili právě prostornější sedačku Vario. [/citac
Vario se mi líbí taky víc. Dávám přednost pohodlí a prostoru před desingem.
A jsi tedy s velikostí spokojená?? Nevím jak velké dítě máš…Takže myslím třeba v zimě ve fusaku, bude ok?
Jo, ty rozměry sedaček jsou na předposlední stránce toho katalogu.
Jinak naše sedačka Vario je zakoupená teď čerstvě, zabalená v krabici, premiéru bude mít snad zítra, jestli to zvládnu sama vybalit, tak ti kdyžtak napíšu referenci. První zimu strávilo miminko v hluboké korbě Amigo, teď nás zima ve sportovní sedačce (Vario) teprve čeká.
Ještě hlavní výhodu Varia (kromě prostoru) vidím v tom, že jde úúúplně do lehu, což Ergo nejde - má tzv. francouzské polohování, kdy polohuješ sedačku v úhlu, takže dítě má jakoby nožky nahoru, jako by se s ním „zvrhlo křeslo“ ![]()
Ale jak říkám, zatím máme Vario v krabici, takže tady zatím pěju jenom „předpokládané ódy“ ![]()
@LaManka píše:
Ještě hlavní výhodu Varia (kromě prostoru) vidím v tom, že jde úúúplně do lehu, což Ergo nejde - má tzv. francouzské polohování, kdy polohuješ sedačku v úhlu, takže dítě má jakoby nožky nahoru, jako by se s ním „zvrhlo křeslo“
Ale jak říkám, zatím máme Vario v krabici, takže tady zatím pěju jenom „předpokládané ódy“
to myslíš určitě to slavné naklápění, nejsem toho příznivec. Takže budu ráda když písneš zkušenost. Zatím díky ![]()
![]()
Já musím patron pochválit, odjezdila jsem s nim mnoho kilometru, i po horách a po téměř roce a půl ježdění a dvou dětech je pořád jako nový (samo pár oděrek má), ale nervže, nevyklá se, kolečka jsou v pohodě, sedačka tak atd. Za mě spokojenost. A vzhledem k tomu že se mi ho nedaří prodat, tak už přemýšlím že to vzdám a nechám si ho schovaný další 3 roky na třetí dítě. Poslouží určitě dobře ten půl rok až třičtvrtě rok co jsem ho využila jak na první i druhou dceru. Jediná nevýhoda pro nás (a důvod proč jsme přešli na golfáče) bylo to že máme malý kufr a kočárek je dost neskladný, a cestování s kočárkem a dvěmi dětmi prostě na týden nešlo.
No my právě viděli „francouzské naklápění Erga“, kterou jsme původně chtěli koupit a úplně nás to zděsilo, takže jsme to znova zkoumali a zjistili jsme, že k našemu kočáru/podvozku se dá dát i sedačka Vario, která se polohuje do lehu komplet - hlava/nohy. Sice je Vario o 2 kg těžší těžší než Ergo, ale pohodlí mimi je prostě nejdůležitější.
Tak jsme vyzkoušeli tu sedačku Vario. My na podvozku Lambda - ten jsme kupovali právě kvůli malému autu/kufru, protože je úžasně skladný.
Jako prostoru je v sedačce hodně, přišlo mi, že až moc, ale my teprve měsíc sedíme, tak až vyrostem, nebo se obalíme zimní bundou, tak nám to snad bude akorát ![]()