Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojte holky, cekame miminko na konci dubna a tak se pomalu rozhlizim na netu po kocarkach. Chtela bych poradit, jak vybrat kocarek pro miminko, ktere bude mit priblizne pul roku nakonci rijna - to znamena zacatek zimy, kdy asi vyroste z hlubokeho kocarku. Zijeme s manzelem v Norsku, ne moc na severu, ale zimy jsou tu studene a hodne fouka… zda je pak vhodne vozit dite ve sportaku? jsem uplnej amater:-) cekame prvni miminko a z tech vsech kocarku co je na netu jsem uplne zmatena.. jinak krasny vikend a dekuju za vase komentare. ![]()
@anduletka Ahoj, já mám synka 17.4. máme kočárek Tako, z korbičky do sporťáku jsem ho dávala nějak srpen/září. Jenže my máme trošku čahouna
Zatím je to dobré. Hodně lidí na Tako nadává, ale jsou i tací, kteří si ho chválí, naštěstí patřím mezi ně
Chtěla jsem kočár s aretačníma kolečkama a tak nějak velkou korbičkou. Sporťák je pak otočný na oba směry, stejně tak teda i korbička. Za mě zatím spokojenost ![]()
Edit. - a taky jde ten sporťák dát do úplného lehu ![]()
Dekuju za reakci:-) podivam se na nej na netu.. muzu se zeptat kolik ma rozmer korbicka? ![]()
Ahoj já jsem pro klasiku, my měli Roana Kortinu- houpaci kocar s nafukovacima kolama - mela jsem urvane deti, tak kdybych nemohla poradne drndat a houpat, asi bych se nekde houpala ja
je dost velikej, 2 deti mam dubnovy a vesli se mi do hlubokeho jeste tak v 8-9 mesicich i s fusakem, coz bylo vynikajici. Ted se ty Roany delaji delko vic hezky barene a dokonce jsou i vylepseny nez jsem kupovala pred tema 8 rokama ja, ale muzu rict, ze ten co mam doma po 3 detech ja, vypada porad dobre. Stani
Tak já mám dítě 30.dubna, narodil se 4150g a 53cm, dost obřík, máme Roana Maritu a do sporťáku šel až v 10 nebo 11 měsících. Je to ovšem „retro“kočárek, čtyřkolka, houpací, bez otočnejch kol a ne každýmu se líbí. Ovšem korbička je jedna z největších ![]()
Ahoj jsi můj člověk, taky nedám na Roana dopustit, škoda jen, že švagrová (čeká mimino v březnu) si to nechce nechat vysvětlit
Stani
@Stani1701 píše:
Ahoj jsi můj člověk, taky nedám na Roana dopustit, škoda jen, že švagrová (čeká mimino v březnu) si to nechce nechat vysvětlitStani
No já jsem prostě konzerva, i když už kočárek skoro nepotřebujeme, tak furt čučím po těch houpacích a dumám, jak to vymyslet u druhýho, protože jsou i vychytanější houpací kočárky než Roan
A s golfkama jsem zažila šok a pomalu zánět šlach, jak to je tvrdý a nemotorný ![]()
A ten vas holky ten kocar Roan to je jen hlubokej, nebo kombinace? hledam ho na netu ale asi jsem zadala spatne to jmeno:-)a diky za vase nazory.. zacinam se v tom svete kocarku rozkoukavat a nevim na co mam hlavne hledet…
Kamarádka má Firkon (mrkni na batolatko cz nebo firkon pl) a odjezdila zimu také s dubňátkem v pohodě i s fusakem, Roan si taky hodně holek v okolí chválí, že je veliký. Na druhou stranu mám v okolí hodně známých, kteří mají sice „krásný a drahý“ kočár, ale v půl roce se jim do hluboké korby dítě nevejde a musí do sporťáku, ne dobrovolně
Ahoj, my předpokládáme přírůstek 30.dubna
a mám vybranej Hartan Topline S. Záleží. Jaký máš na kočár požadavky, ale do sportu s fusakem prý bez problémů (má kolega v práci). Tak uvidíme ![]()
My jsme narozený 18.4. a mám přesně tento kočárek Firkon http://www.kocarky-kocarek.cz/…o-long-c-33/. Jsem s ním maximálně spokojená, korbička je veliká oproti ostatním kočárkům a budu s ním jezdit ještě celou zimu i s fusakem, sporťák dám až po zimě, v hlubokém přece jen tak nefouká. Takže doporučuju FIRKON, jsou k němu různé podvozky (tříkolka, čtyř, otočná kola..), jak komu vyhovuje. Já mám klasiku 4 kola bez otáčení a houpací a spokojenost ![]()
Já být tebou tak vybírám právě podle sporťáku. Velikost korbičky je vedlejší, neb každé dítko je jiné a ne každé vydrží v korbě tak dlouho, jak ty budeš chtít. Náš malý šel do sporťáku v 5,5 měsících protože od pěti měsíců řval a řval, protože už chtěl vidět ven a to z korby prostě neviděl. Takže po 14 dnech mi to došlo a šel do sporťáku a byl klid. Vešel by se přitom do korby ještě v osmi měsících. Ale zase každé dítko je jiné, některé potřebuje širokou korbu, jiné je raději v těsnějším prostoru…
Já měla Mutsy Urbanrider a je to dle mého názoru nejlepší kočárek do terénu. Pokud jezdíš hodně po lese a máte hodně sněhu, tak není nic lepšího. Kola má v zákrytu jako klasický kočárek, takže ve sněhu prorážíš jen dvě koleje, ale přitom má zadní nápravu natáčecí, takže ho uřídíš jednou rukou a nemusíš při zatáčení nadzvedávat přední kolečka. Také fakt, že aretace koleček je vzadu a ovlává se nohou ytejně jako brzda je ve sněhu nezanedbatelný. Asi by mě hráblo, kdybych měla pořád obíhat kočárek a aretovat a odaretovávat někde na omrzlých předních kolečkách rukou.
Nejlíp je si promyslet, jak budeš kočárek používat a co je pro tebe nejdůležitější a podle toho si udělat nějaký seznam kočárků, které splňují, co ty chceš a pak si projet recenze nebo se poradit tady na diskusi… Ale chápu, že to je těžké, zvlášť pro prvorodičku. Já si taky nejdřív myslela, že se bez přehazovací rukojeti neobejdu a teď jsem vděčná, že jsem na ní netrvala, protože kamarádka co ji má, nemá jiným způsobem otočnou sedačku a když chce mít dítko po směru, tak musí přehodit rukojeť a pak má kočárek velmi špatně umístěné težiště a skoro nejde ovládat. Přitom já bych v reálu madlo přehodila asi jen jednou, kdy byl malý v korbě a byl opravdu velmi silný vítr. Takhle jsem dala pláštěnku a byl v teple
A sporťáček jsem si otáčela kdy jsem chtěla celý.
No já mám dceru narozenou teda koncem března, kočárek máme Tako Warrior, v hluboké korbičce byla cca do půli října, teď už jsme vytáhli sporťák, protože z hluboké korby neviděla ven a byla protivná, ve sporťáku už je spokojená
Ale pokud jde o velikost, tak má 7 měsíců a do hluboké korby se pořád vejde, má 7,5 kg a nějakých 69-70 cm a ještě trošku místa má ale s fusakem už by to asi nešlo…moc bych to nehrotila, vybrala bych kočárek, který má tu korbičku aspoň kolem 70-75 cm a jinak se hlavně zaměřit na to, kde budeš s kočárkem jezdit apod. Já za sebe doporučuju kočárek s nafukovacími koly, aby byla kola otočná s možností aretace, možnost otočit kočárek po i proti směru jízdy, nastavitelnou rukojeť…to je podle mě to nejdůležitější ![]()
Mam Firkon Verano Long… Obecne FIRKON maji jednu z nejvetsich korbicek (i hlubokou, takze tam nefouka). Jak psala osoba prede mnou, vyberes si podvozek trikolka, ctyr, aretacni kolecka…
Vim, ze i Roan je vcelku velky
, krasny, trosku retro, houpaci…
![]()
Ja bych strasne chtela pro mimi tenhle, ale to uz abych zacala setrit
http://www.happybabies.cz/product.php?… no ale nedo bozsky?
![]()