Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím všechny!
Vybírám první kočárek a místo radosti mi z toho snad začnou padat vlasy… Bydlíme v bytě a nemáme výtah, kočárek (nebo jen podvozek) budeme nechávat v kočárkárně.
Takže bych chtěla kočárek s lehkou korbičkou, kterou můžu snadno odepnout, nebo tašku, jako má např. Gesslein, abych mimi nemusela budit, když budu chtít jít domů.
Bylo by fajn, kdyby měl kočárek i vyměnitelná kola a byl skladný, ale to už by byl krásný bonus:-)
Poradíte mi, jaké značky kromě Gesslein a Bugaboo (na které nemám potřebný rozpočet) mají odnímatelné korbičky nebo tašky?
Předem moc děkuju zkušenějším maminkám ![]()
Jiný ti neporadím, ještě tak maximálně Teutonie, či jak se to píše… z lehkými a skladnými kočárky nemám zkušenost. Ale každopádně každý kočárek, který bude splňovat tyhle parametry bude drahý, takže já bych si klidně vybrala některý z nich a pak ho prostě ulovila starší.
No odepínací korbu má i levný v-cross třeba, ale jednomu člověku se to dělá blbě…
Takže pokud ty dražší mají vychytaný systém, brala bych takový, i kdyby použitý.
Možná bych vybrala spíš tu tašku, bude určitě lehčí ![]()
@Pipet píše:
Možná bych vybrala spíš tu tašku, bude určitě lehčí
Tak to já bych zas spíš brala korbičku, i když je těžší, přijde mi s ní jednodušší manipulace a připadá mi i pro mimčo komfortnější ![]()
Lehce sundavací korbu má i mutsy transporter. Ale abys ji sama donesla s dítětem domů to už bude těžší. Jinak teda splňuje i to, že je lehký a skladný a zadní kola by šla lehce měnit.
Tak my máme Tako Warrior a korba se dá sundat snadno, akorát teda ta váha asi bude problém, sama o sobě moc těžká není ale s dítkem už je to horší… ![]()
My máme Cortinu a ta má taky odepínací korbičku…
Asi bych vybírala i podle velikosti, vložná taška je vždy menší než korbička…
Patron. Je to česká značka, kombinace Patron Fenix ( odkaz ) není zas tak drahá, korba se dá z podvozku sundat a součástí kočárku je i vyjímatelná taška. Na podvozek se dá s použitím adaptéru místo korby cvaknout i sedačka (Patron nebo Maxi-Cosi). S kočárkem se jezdí moc pěkně, okouknout se dá na značkové prodejně v Mělníku, v Praze na Zličíně je mají i v Puntanele.
Já mám teda pocit, že odendavací korbičku má skoro každý ![]()
My máme Mutsy UR, korbička se sundavá sndano, využívala jsem to, když jsem třeba chodila se starším na cvičení, že jsem mimino měla v korbičce s sebou. Švagrová měla Bebeconnfort High Trek, taky se dal sundavat.
Nejvíc vidám X-landery, a mám pocit, že to ženské taky sundavají a nosí dovnitř na různá cvičení a tak ![]()
V každém případě korbička mi přijde pohodlnější pro dítě, hlavně při tom nošení a i já mám lepší pocit, že je taková pevná. Ale taška bude zase mnohem levnější, takže na každodenní nošení domů bych asi volila tu ![]()
Concord - jestli Neo nebo Fussion je jedno, taska je na obe a je fakt lehka… Taska se jmenuje Scout - je fakt super. ![]()
Já mám Hoco big foot a má vložnou tašku. Navíc má i přehazovací rukojeť, což jsem kolikrát ocenila.
Děkuju za všechny reakce, mám zase další tipy na prostudování ![]()
To Bumbinka: Vím, že snad všechny korbičky musí jít sundat, já myslela ty, které jsou na časté odepínání dělané a většinou mají i madlo na nošení.
@Livvka Určitě nejsou sundat všechny korbičky, ale většina asi ano… ty mnou jmenované kočárky to skutečně mají dělané na časté sundavání, ale i tak některé pravděpodobně budou dost těžké ![]()
Ale mají madla nebo popruhy…