Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, na internetu jsem narazil na tuto skvělou diskuzi. Jsme budoucí rodiče (termín konec května) a jelikož zháníme kočárek rad bych od vás slyšel nějaké rady. Můj problém spočívá v tom, že měřím 198 cm
a chtěl bych poradit s výběrem kočárku abych se u něj nehrbil, a zároveň aby byla korbička dostatečně velká na zimní měsíce.
Budu rád když mi tu pomůžete s výběrem
Díky všem za informaci
Tento „problém“ řešila moje sestřenice s manželem. On měří dva metry a tři centimetry
. Koupili tento kočárek , dá se přikoupit i prostorná korba. Vybírali taky podle toho, že vzhledem k výšce otce očekávali i větší dítě. Jsou spokojení!
Jen podotýkám, že ho kupovali v roce 2009 a tuším, že kola mají malinko jiná. jinak je stejný…
Tak nakonec je úplně stejný, i ta kola! ![]()
Příspěvek upraven 11.01.12 v 09:24
Mám také manžela, který má 2 metry na výšku
Hledali jsme co nejvyšší kočárek a nakonec koupili Tako Captiva. Jsme s ním spokojení ![]()
Ahojky, já tedy měla Firkon Verano, tam byla nastavitelná rukojeť na docela vysokou výšku, nehrbil se ani dědeček, který má také něco málo pod 2 metry …
Mají spoustu druhů, velký vývěr barev, disegnů atd… cena je přijatelná, kupovali jsme před rokem a půl celou trojkombinaci za necelých 10 tisíc. S jízdními vlastnostmi obrovská spokojenost, v zimě jsem si skvěle poradila i v Praze, kde opravdu o chodníky nikdo nepečoval!
A i v terénu, kdy jsme trávili měsíc a půl v lázních v Jeseníkách a jezdili jsme v lese a po různých cestičkách, tak kočárek nezklamal…
A korbička na zimu? Dostačující
My měli trošku „obříka“ a musím říct, že jsem byla ráda za to, že jsem se nenechala ztrhnout davem a nekoupila krásně disegnový kočárek, ovšem s korbičkou tak pro panenku…
Určitě takových kočárků bude víc, já mohu doporučit vč´šak tento… Přikládám foto…
Nevím zda na výšce tak záleží
Většina kočárků má upravitelnou rukojeť. Mám známého ten má taky přez 2 metry a měli Espiro Atlantic a tohle vůbec neřešili. A aby se díte vlezlo v zimních mesících
Máme kočárek kde je hluboká korba 78cm a dítě v 10 měsících jsme tam už prostě nenacpali
A to my nejsme nijak velcí ![]()
No zatím děkuji za tipy, a myslím si že docelá záleží jelikož některé jsou jako kočárky pro panenky ![]()
Já bych radila, zajít si do obchodu s kočárky a tam se rozhodovat: kočárek se ti musí hlavně líbit a musí splňovat tvé požadavky.
Existuje strašně moc obrovských obchodů, kde mají vystavené stovky kočárků !!! ![]()
Já bych například nikdy nekoupila kočár, bez předního otočného kola, taky jsem chtěla trojkolku, chtěla jsem, aby byl vhodný na in-liny, aby na podvozek kočárku šla nacvaknout autosedačka… atd.
Přeju zdravé miminko a ať vyberete krásný kočárek ![]()
To také děláme, ale příjde mi že moc obchodů není
Nemáte někdo nějaký tip na prodejnu v Brně, kromě sambaby a ružový panter? Když už někde kočárky mají tak jich mají třeba jenom 5.
Pokud trváte na korbičce na zimu,tak vám asi nezbyde nic jiného než kočárek klasického typu jako inglesina http://www.zbozi.cz/?…
protože 10 měsíční dítě do klasické korbičky nenarvete.
Ale myslím,že pro vás je řešením pořídit kočárek s otočným sportákem .
Půl roku budete mít v listopadu a můžete dát dítě do sportáku a otočit k sobě.
Většina dětí už chce stejně trošku vidět a z korbičky nevidí nic.
V tomto případě doporučuju kočárek Mutsy http://mutsy.libfin.cz/
Je pro opravdu vysoké rodiče-nezáleží jen na výšce rukojeti,ale i na konstrukci,aby se do kočárku nekopalo.
Můj přítel teda není tak vysoký, má 183cm, ale náš kočárek vozil i mj bratr a ten má 193cm a úplně v pohodě. Máme kočárek s nastavitelnou výškovou rukojetí do tří poloh ve výšce 100 - 106cm. Přítel ho vozí na nejnižší poloze. Je to Coletto Austin 3, kolekce 2011, dělají i čtyřkolku. Korba je prostorná a velká, má na délku 80cm. Jinak s kočárem jsem naprosto spokojená a nedám na něj dopustit. Navíc teda nemá dole tu středovou tyčku, takže ani velká maminka či tatínek nemají o co kopat nohama - což bývá dost častý problém.
Příspěvek upraven 11.01.12 v 10:30
Ahojky, my jsme řešili stejný problém. Manžel má podobnou výšku a náš synek se narodil na konci června, takže jsme také řešili velikost korbičky. Ptala jsem na mnoha diskuzích, ale vždy se mi dostalo odpovědi, že syn bude v půl roce stejně sedět anebo bude chtít být ve sporťáku, aby viděl ven. Máme 6.5 měsíce, syn nesedí a je rád, že se aspoň v kočáře vyspí, takže čumět ven nijak nechce. Měli jsme výhodu, že máme velké auto, nemusíme řešit velikost kočáru do výtahu, takže jsme zvolili následující kočárek: http://www.kocarkyliberta.cz/index.php?… . Barvu si můžeš vybrat, my zvolili jednobarevný tmavězelený. Délka korbičky je fakt 87 cm, syn je tam v pohodě, i když je nadměrné mimčo. S fusakem v klidu. Pro vysokého tatínka super. Kočárek je vysoký i sám o sobě, samozřejmě jde nastavit rukojeť. Mají možnost dokoupit si adaptér na autosedačku, ale to by ses musela informovat, na jaké je vhodná. My jsme volili jenom hluboký kočár. Jsem naprosto spokojená, krásně projede terén, město, prostě paráda. Je trošku těžší, ale je stabilní. Nechtěla jsem kočár, který by byl pohodlný jen pro mě, ale hlavně pro dítě. A našla jsem tento a jsem naprosto spokojená já i Štěpánek. Spí jen v kočáru
Je to česká výroba. Nevím, odkud si, nestihla jsem se podívat, ale zasílají přes poštu nebo zkus nějakou prodejnu, zda by ti ho neobjednali přes ně. Já to tak ve Zlíně měla. Mají prodejny jen někde u Prahy, ale jukni na stránky. Sic možná pro některé není designový, ale je fakt účelný. A setkala jsem se jenom s kladnými reakcemi, tak mě hřálo srdíčko (pokud to teda bylo upřímné). Kdyby cokoliv, klidně písni, budu se ti snažit co nejvíce zodpovědět, pokud něco potřebuješ ještě vědět. Jinak přeji šťastnou ruku při výběru
papa
davidmatousek1 píše:
No zatím děkuji za tipy, a myslím si že docelá záleží jelikož některé jsou jako kočárky pro panenky
Souhlasím, že záleží. Manžel u některých tipů kočárků vypadal, jako kdyby ho ukradl nějaké holčičce i s panenkou
Korba má 79cm, ale obávám se, že květnové mimčo už tam nenacpete, max.do prosince
My máme zářijové a budu ráda, když vydržíme do konce února v hluboké korbě.
davidmatousek1 píše:
To také děláme, ale příjde mi že moc obchodů neníNemáte někdo nějaký tip na prodejnu v Brně, kromě sambaby a ružový panter? Když už někde kočárky mají tak jich mají třeba jenom 5.
V Brně je Babyline v Husovicích, ale tam jsou dost protivní. Pak je ještě Babycar na Lidické. Ale pokud můžu doporučit, tak v březnu je na výstaviši prodejní veletrh Pro dítě a nejvíc tam mají právě kočárků. Několik značek na jednom místě - můžete omrknout, osahat i koupit. My tam loni kupovali ten náš a samozřejmě za veletržní cenu, takže o dva tis.KČ levněji.
Jinak teda souhlasím s tím, že je blbost květnové mimino cpát do korby v prosinci. Takové dítě už chce mít rozhled a koukat ven. I kdyby vám tam nacpat šlo, tak si myslím, že tam stejně už nebude chtít být. Já mám syna narozeného v půlce června a do sporťáku šel v pěti měsících. Ve fusaku jsem ho do korby rvala už horko těžko, vypadal tam jak vosa na bonbonu, ale on je veliký. Má v půlroce 77cm. Ve sporťáku má více místa a hlavně vidí ven.
gabi.design píše:davidmatousek1 píše:V Brně je Babyline v Husovicích, ale tam jsou dost protivní. Pak je ještě Babycar na Lidické. Ale pokud můžu doporučit, tak v březnu je na výstaviši prodejní veletrh Pro dítě a nejvíc tam mají právě kočárků. Několik značek na jednom místě - můžete omrknout, osahat i koupit. My tam loni kupovali ten náš a samozřejmě za veletržní cenu, takže o dva tis.KČ levněji.
To také děláme, ale příjde mi že moc obchodů neníNemáte někdo nějaký tip na prodejnu v Brně, kromě sambaby a ružový panter? Když už někde kočárky mají tak jich mají třeba jenom 5.
Tak to díky za tip ani jsem o tom veletrhu nevěděl