Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
uvažuji nad svým prvním kočárkem a lámu si hlavu jaký typ koleček je nejlepší. Trošku se bojím dnes často užívaných otočných koleček (přestože většinou lze zaaretovat), na druhou stranu mám pocit, jestli pevná kolečka neztěžují možnost manipulace s kočárkem.
Poradí mi nějaká zkušená maminka?
E.
Já jsem max spokojená s pevnýma,ale bydlíme tam kde lišky dávají dobrou noc,takže jezdíme lesem a tak
,takže já bych tam s otočnýma nepochodila.i když se dají za aretovat,tak to prostě není ono.
Taky jsem původně chtěla pevná kolečka, ale nakonec jsme pořídili kočár s otočnými a nedám na ně dopustit. Hlavně v obchodech, při vjíždění do domu, výtahu a bytu a taky ted, když už malej občas chvilku jde sám, tak se dá krásně řídit jednou rukou a druhou vedu malýho. Takže za mě určitě otočná ![]()
Záleží asi na terénu. Já bydlím ve městě, máme čtyřkolku, přední otočná a nemůžu si to vynachválit. V lese jsme byli jednou, kočárek to zvládl, takovou lestní cestu rozježděnou traktorem úplně v pohodě.
A do přírody chodíme taky hodně, kočár teda nešetříme a zatim jsme nikdy neměli problém.
Záleží, kde budeš jezdit. Já vyzkoušela obojí a pevná mi moc nevyhovovala při běžném ježdění. Teď mám tříkolku a jezdím většinou s odaretovaným předním kolem (otočíš se na místě, líp se zatáčí) a v terénu mám zaaretováno a jezdím s koly napevno. Mám kočárek Peg Perego GT3 a aretace koleček je na dobře dostupném místě a jde to hodně jednoduše, takže když potřebuju je to rychle změněné.
me otocna nevyhovuji, mam je, ale nepouzivam. spatne se mi s nima jezdi, kdyz je nejaka nerovnost, kolecka se otoci „na storc“ a nejede se.
No a pak je varianta kočár Gesslein, který má kolečka oboje a dají se vyměňovat ![]()
urcite otocna. na hlubokem jsem mela klasicka nafukovaci a byla zabiracka zatacet,horsi manipulace. ted na sportaku mam otocna,ktera se daji zaaretovat a spokojenost velka:-)
toť otázka. Musíš si rozmyslet, kde budeš s kočárem trávit velkou část času. Já mám přední kolečka otočný a jsem maximálně spokojená, ale to jenom proto, že 90% jízdy tvoří město, nákupy v obchodech.
Do terénu jsou zase lepší všechny čtyři kola stejně velký. Měla jsem na prcka klasickej hlubokej kočár a z toho věčnýho přizvedávání v zatáčkách a mezi regálama v ochodech už mě bral ďas. Na sporťáku mám otočný přední kola a jsem spokojená.
Jinak další kapitolou jsou kočáry, který mají otočnou celou nápravu. Mutsy UR, I´Coo peak 4, Bébécar Stylo …
A podle mě vůbec nejlepší je kočár Gesslein F6, Gesslein Future, kterej má ve výbavě vyměnitelnou přední nápravu, otočný kolečka do města, pevný velký kola do terénu. Ten bych si koupila já,kdybych se měla znovu rozhodovat.
Já si vybrala pevná kolečka, bydlíme sice ve městě (7tis.obyv.), ale chodíme hodně do přírody a ulice v našem městě jsou v katastrofálním stavu. Měla jsem velkého favorita s otočnými koly, ale když nám jej paní ukazovala, tak jsme zjistili, že i když se zaaretují, tak se stejně kroutí, mají vůli. Paní prodavačka nám řekla, že je to normální, i když u jiných se mi to zdálo lepší.
Pevná kolečka leda tak na hlubokou korbu pro úplné miminko. U kombinace bych do nich nešla, protože abys mohla zatočit, musíš přední kolečka přizvednout, a sportovní sedačky mívají těžiště právě nad předníma kolama. Takže až bude dítě mít osm deset kilo, budeš muset zvedat skoro celou jeho váhu v každé zatáčce a příšerně se nadřeš.
Příspěvek upraven 10.01.12 v 14:12
Měla jsem možnost vyzkoušet oba kočárky jak s pevnýma tak otočnýma kolečkama. Bydlíme ve městě, takže u mě jasně zvítězily otočný kolečka-snadnější manipulace a celkově se mě s nima líp jezdí, ale jak tu někdo píše, do terénu se nehodí, tam jsou lepší pevný. záleží na tom, kde bydlíš a kam budeš chtít jezdit na prochajdy ![]()
bydlíme na malý vesnici a máme kola otočná, jsou super, ve snihu krásně jedou a i na polní cestě, spíš mám pocit že se nehodí do města, protože když jsem tam jela po chodníku, který byl rozsolený-taková ta kaše tak jsem byla zpocená až na zadku aby jsem to s otočnýma utáhla, takže jsem je zaaretovala a jel hned líp
u nás na vesnici se nesolí, jen prohrnuje, takže je to tady pořád hladký povrch, jede tudíž lehce
v supermarketu jsou otočný úžasný, motám se na místě, žádný casnování kočárku
Taky jsem vyzkoušela obojí a já jsem jedině pro pevná
. Otočná mám pořád zaaretovaná dokonce i v obchodech mezi stojany. Ale každému vyhovuje něco jiného, asi to chce vyzkoušet
.