Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ne, nemusíš danit příležitostný příjem a zisk (tedy příjmy mínus náklady) nesmí přesáhnout 30000 za rok, ty jsi bezečně ve ztrátě.
Ve ztrátě a poradny
a i když to prodává přítel který pracuje tak to nikde hlásit nemusíme? Prodáváme to normálně z ruky do ruky..ale inzerujeme na internetu
@Ou píše:
Ne, nemusíš danit příležitostný příjem a zisk (tedy příjmy mínus náklady) nesmí přesáhnout 30000 za rok, ty jsi bezečně ve ztrátě.
Tohle není příležitostný příjem.
Tohle je prodej věcí zakoupených pro osobní potřebu. Žádný limit zde není.
Tohle se danit nemusí..jiné by bylo kdybys kupovala kočárky na bazaru trochu je zrenovovala a zase je přeprodávala
Ani to něm nikde hlásit? Já sem fakt…jenže mě nenapadlo řešit váhu kočárku nevěděla jsem že o 90dnu později nebudu moci tolik tahat..
Já ani nevím jak ho prodat všude každý píše kočárek v záruce…ale to prostě není pravda když je záruka vždy jen na prvního majitele.. ![]()
@Anonymní píše:
Ani to něm nikde hlásit? Já sem fakt…jenže mě nenapadlo řešit váhu kočárku nevěděla jsem že o 90dnu později nebudu moci tolik tahat..Já ani nevím jak ho prodat všude každý píše kočárek v záruce…ale to prostě není pravda když je záruka vždy jen na prvního majitele..
málokdo ví, že je záruka jen na prvního majítele. Zase na druhou stranu, pokud si koupím kočárek někde v obchodě, nikdo tam jméno nepíše, takže nikdo neví, kdo je majitel.
@vokishka píše…právě chtěli jméno u obou kočárku..a u toho druhého máme kupní smlouvu kde je i naše adresa..
@vokishka píše:
málokdo ví, že je záruka jen na prvního majítele. Zase na druhou stranu, pokud si koupím kočárek někde v obchodě, nikdo tam jméno nepíše, takže nikdo neví, kdo je majitel.
U všech větších věcí mám jméno a adresu v kupní smlouvě nebo v záručním listu, kam se dává razítko. Pokud posílají dokumenty mailem, je to tam vždy.
Je to mimo tvůj dotaz, ale taky máme do domu schody a kočár jsem netahala, drnkala jsem s ním po schodech nahoru i dolů. Já bych s 12 kg dítětem neunesla ani lehký sporťák.
@Anonymní píše:
Ani to něm nikde hlásit? Já sem fakt…jenže mě nenapadlo řešit váhu kočárku nevěděla jsem že o 90dnu později nebudu moci tolik tahat..Já ani nevím jak ho prodat všude každý píše kočárek v záruce…ale to prostě není pravda když je záruka vždy jen na prvního majitele..
Ne vždy se dá zjistit, kdo kočárek koupil. Stačí jít do obchodu a zaplatit v hotovosti. Já třeba byla domluvená, že když bude potřeba, vyreklamuji ho já jako první majitel, ale to nešlo o kočár, ale o něco drazsiho.
@aanysek jasné ale i tak bych brala lehčí kočár..je to na mě těžký prostě a nevím co mám dělat stal skoro 17 a nevím za kolik ho prodávat po 90dnech používání..
@Anonymní píše:
@aanysek jasné ale i tak bych brala lehčí kočár..je to na mě těžký prostě a nevím co mám dělat stal skoro 17 a nevím za kolik ho prodávat po 90dnech používání..
Nabídni ho za 15 a uvidíš. Případně pak můžeš s cenou dolů. S kupujícím se můžeš dohodnout, že případnou reklamaci budeš řešit ty. Trvej na osobním předání, předejde se tím mnoha problémům.
@Murka ja měla v plánu tak 12..ale i to nevím jestli není moc protože někdo za 12 prodává i korbu sice to používal 2roky třeba ale úplně nevim zda to lidi na bazarech zajímá že můj kočár je,,jako nový " když k němu korba není
A hlásit to teda nikde nemám případný prodej?
Ahoj, prosím anonym osobní info. Koupili jsme kočárek 4v1 s autosedackou aj. Nevyhovoval nám sporťák, tak jsme ho prodali příklad PC 23tis prodej 10tis..Koupili jsme si nový sporťák jenže mě byla zjištěna kýla a máme do domu schody kde ho musím nést..tudíž tento sporťák opět nechci protože je dost těžký. Koupili jsme ho před měsícem a půl a já se nyní dozvěděla že když ho prodáme tak je bez záruky že záruka je na 1.majitele kočárku..takže si ho odemne bez záruky asi nikdo nekoupil jinak bych musela jít s cenou asi hodně dolu
S tou zárukou jsem psala i do prodejen a bylo mi to potvrzeno…Otázka: kdybych prodala i druhý kočárek musíme nějak peníze z prodeje danit? Prodává to přítel který pracuje na HPP. Za jakou cenu bych ho měla nabídnout o kolik procent byste šli níž? PC 16tis jen za sporťák. dekuju