Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Milé maminky,
koupila jsem si kočárek Roan Marita Elegance, chtěla bych se zeptat, jestli se dá na tento kočárek dokoupit i autosedačka od jiné firmy, než je Roan Millo, protože tady u nás stojí cca 3500,–. A jaké máte s tímto kočárkem zkušenosti? Máme už skoro 4měsíčního chlapečka a měří 60 cm - toto byl totiž největší kočárek, co jsme sehnali a co se nám líbil.
Máte zkušenost s Roan Marita?
Přidejte zkušenost s Roan MaritaNasadit jdou jen Roan sedačky, ale dají se na mimibazaru sehnat levněji. ![]()
nejsem si jistá, ale v obchodě mi říkali, že se na to dá dát maxi cosi, ale s adaptérem, tak nevím jak to vyjde finančně…
já jsem ho jen zkoušela na krámě, je fakt obří, já jsem ho nakonec nevzala proto, že byl na mě moc velkej a neměl otočný přední kola, což se mi osvědčilo u kočáru nejvíc.
Je ale krásnej!
Abi2 píše:
Milé maminky,
koupila jsem si kočárek Roan Marita Elegance, chtěla bych se zeptat, jestli se dá na tento kočárek dokoupit i autosedačka od jiné firmy, než je Roan Millo, protože tady u nás stojí cca 3500,–. A jaké máte s tímto kočárkem zkušenosti? Máme už skoro 4měsíčního chlapečka a měří 60 cm - toto byl totiž největší kočárek, co jsme sehnali a co se nám líbil.
Je to krásný kočár, mám ho taky, ale sedačku jsem se ani nesnažila na to shánět. Radši jsem si sedačku vybrala podle bezpečnosti, aby měla dobré testy a když potřebuji, tak vozím autosedačku v golfkách, které stejně pak užiju. Marita má dost robustní podvozek, takže buď táhneme natěžko celý kočár i s korbou, nebo nalehko - hodíme do kufru jen ty golfky.
Ahoj, taky máme tenhle kočárek. Jsem s ním spokojená, malá má sedm měsíců a s přehledem se do něj vejde. Akorát tu babičkovskou tašku jsem vyměnila a ze začátku fest vrzal, ale to bylo možná i tím, že byla zima (začali jsme jezdit v lednu). Jinak bych neměnila, je super ![]()
v PL vyjdou levně …mě vyšel celý komplet na necelých 10000 - kočárek, sporťák, taška, zimní fusak, autosedačka
Taky mám Maritu a je to nej nej nej kočárek, taky máme 7 měsíců a krásně se tam malá vleze ![]()
My ho měli, malá v hlubokém jezdila do roka, v zimě a s fusakem Emitex v té dlouhé verzi a ještě měla vůli. Spokojenost maximální. Sníh, terén, les, štěrk, tráva, všude jsem projela. A jak nádherně houpal! A ten koš a jeho přístupnost
Nedám na Maritu dopustit.
Autosedačku jsme měli taky od Roana a malá v ní vydržela asi do 13měsíců. Hodně jsme to probírali s naším prodejcem, hodně tomu rozumí. Vajíčko proti směru je nejbezpečnější způsob přepravy, tak jsme do „lepší“ sedačky nešli. Bezpečnost je nejdůležitější pro ty další kategorie sedaček a hlavně nedávat děti do posměrných sedaček moc brzo. Ono je hezké, že má někdo lepší vajíčko, ale je prťavé a dítě vystaví většímu riziku, když ho pak brzo dává do posměrné sedačky, bez pořádně vyvinutých krčních a zádových svalů, s malou váhou a špatném nebo žádném samostatném sezení.
ahojky
taky máme roana a myslím že se tam jiná sedáčka dát nedá ale pokud chceš novou tak přes net se dá koupit o tisícovku levněji
jo ale jak píšete že se vám mrňouskové do hluboké korby ještě vlezou tak ten náš prcek už celkem nee a to mu je 6 měsíců ale má 73 cm ![]()
My taky byli s první dcerkou v Maritě do roka
Vzpomínám si, jak mi bylo líto, když jsem na její první narozeninky přendávala korbu na sporťák
Naše druhá, doufám, vydrží taky tak. Je to obr korba, krásné chrání ze všech stran, takže si tam mimís může spokojeně hajat i v zimě. ![]()
to já taky obrečím, hlavně se mi ta jejich sporťáková varianta moc nelíbí..
Snad se zakladatelka nebude zlobit…
ale holky, zajímalo by mě…jaké máte barevné variace?
My máme toto…z r.2008…bílá kůže a béžový manšestr
Oni ho dělají i z kůže
To jsem nevěděla, to musí být super, taky bych ho brala ![]()
My jsme se právě rozhodovali mezi Emmaljungou a tímhle, nakonec zvítězila Marita, ono dávat skoro 30 tisíc za kočár, který není na dlouho je trošku moc ![]()
A my máme tenhle, černou klasiku, moc jsem po těch barevných variantách nekoukala, kdybych věděla, tak si nechám udělat na boudičku aspon nějaký vzor