Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ahoj všem,
prosím o váš názor na kočárky Tako Natalia - po dlouhém hledání (i mezi dražšími kočárky) jsme se rozhodli pro tenhle typ kočárku. Líbí se mi, že je prostorný, velký, stabilní, patří k němu taška na miminko, má nafukovací kola a je poměrně slušně odpružený.
Moje požadavky na kočár byly v podstatě jednoduché - přehazovací rukojeť, čtyřkolka na nafukovacích kolech, velká korbička, větší nákupní košík…
díky za vaše názory
Myslím, že tento kočárek je už dnes přežitek.Aspoň u nás je už nevídám. Já jsem ho měla na staršího - r.2006, roznýtoval se mi po 3 měsících při nástupu do autobusu, nejezdili jsme často. Byla jsem ráda, že mi nevypadlo a nezranilo se dítě.
A taky, starší byl velké dítko, po 6 týdnech se nevlezl do vložné tašky. Po vytažení vložné tašky ta sportovní verze nebyla pro miminečko vůbec vhodná. Nebylo to rovné ani nakloněná rovina a zavazely tam upínací pásy.
Jinak těžký, těžkopádný, špatně se s ním jezdí do dveří, mezi regály v obchodě. I když jsme nechodili často, občas jsem to potřebovala.
Taky nejsem zastánce moderních černých „rakví“, kde dítě leží napasované jak skrčenec, hlavně, že to vypadá. Ale do Taka Natalia a podobných bych už nikdy nešla.
Pro druhé dítě jsem měla starší typ Patron Bohemia. Klasický hluboký kočár, dlouhé a široké a rovné lůžko, že houpal, mi nevadilo, prostorný nákupní košík, zapínací taška. Byl lehký, snadno se s ním manipulovalo, kdekoliv jsem se s ním v pohodě dostala.
Jani, ![]()
Já tenhle typ kočárků vídám na našem malém městě často. V postatě u nás v obchodě s dětským zboží nic jiného nemají - tyhle taka, dorjany a ještě jedna polská značka, na niž si nevzpomenu. Vrcholem je X-lander a konec
![]()
Heliku, záleží na vašem životním stylu. Jestli často cestujete a budete kočár skládat do auta, asi budeš volbu proklínat, je příšerně těžkej. Já sama bych ho do auta nedala
Jednou rukou ho taky neuřídíš, pokud máš ještě jedno děcko za ruku.
Mě tenhle typ kočáru vyhovoval. Bydlíme na vesnici a s malým jako miminkem jsme do města moc nejezdili. Tudíž vůbec neznám ježdění mezi regály v obchodě
Na procházky po vsi a spaní na zahradě byl fajn. Ten náš (dorjan cross country - podle obrázku hodně podobný), šel do úplného lehu (pasy taky překáželi, ale my jsme je vymotali pryč), malý se tam vyspal ještě v roce a půl a vešel se.
Přehazovací rukojeť - jako ono to moc dobře zní, ale je to naprd u těhle kočárů. Když přehodíš, změní se těžiště kočáru a je hodně špatně ovladatelnej. To mě hodně štvalo, když už byl malý větší, seděl ve sporťáku a chtěl vidět ven - kočár se ovládal tak blbě, že jsme ho sbalili a koupili pořádné golfky ![]()
Na Majdu jsem měla čytřkolku s odcvakávací korbičkou, otočná přední kola.
Nedávno jsem vozila miminko v kočáru s neotáčecíma kolama, pěkně jsem si mákla. (a to kočár nevypadal tak těžký).
Já bych takový kočárek nechtěla. Je to fakt příšerný „tank“. Ještě se rozmysli, třeba ho nakonec koupíte…
Odpružených nafukovacích kočárů je plno, přehazovací rukojeť jsem nikdy nepotřebovala, max. když je dítko už ve sporťáku a fakt hodně fouká přím odo pusy. - Takže vlastně jednou za dva roky by se mi hodila. Zato otáčecí kola jsem ocenila při každé jízdě.