Kočárek Teutonia Mistral P

11219
13.7.11 07:20

Kočárek Teutonia Mistral P

Ahoj holky,
chtěli bychom si pořídit kočárek Teutonia Mistral P.
Nemáte s ním někdo zkušenosti?Budeme s ním jezdit v přírodě,ale žádné velké tůry,po městě,po nákupech a občas se asi nevyhnu MHD.Bydlíme v paneláku a máme malý výtah a od vchodu několik schodů.

Zajímalo by mě hlavně,jak dobře se kočárek řídí,když má všechna kolečka pevná (přide mi to v některých případech lepší než otočná).jak je to s jeho váhou,dá se zvládnout?Máte zkušenosti také s korbičkou Fashion,je dostatečně velká?A s autosedačkou Tario?

Moc děkuju za radu,je to přeci jen velká investice a každý názor nám pomůže. :-P

I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Teutonia Mistral P?

Přidejte zkušenost s Teutonia Mistral P
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2684
13.7.11 08:57

nemam sice Mistrala, ale mam Cosmo a jsem s nim absolutne spokojena.
Puvodne jsem mela Bebecar, ale po roce jsem kupovala Teutonku a nemenila bych ani za nic :-)

Autosedacku mam maxi cosi, dokupovala jsem si adaptery, prijde mi Maxi cosi bezpecnejsi :-)

Korbicka Fashion - je prostorna stejne jako ostatni korbicky - merila jsem s XLanderem a Bebecarem. Mozna je o 2 cm uzsi, co si pamatuju. Ale sportak jde do uplnyho lehu, coz je hodne dulezite :-)
Stahovat striska korbicky jde bez cvakani, takze se ti ditko nebudi.

jen si zmer, aby se dobre vesel do vytahu :-)

kamaradka ma Mistrala, ridila jsem ho a dobry, i kdyz na otocny kolecka to nema :wink:

Jedina malicko nevyhoda je, ze jsou Teutonky trosku tezsi, respektive jsou ve vahovem prumeru, ale jedno patro i s prckem v pohode vytahnu

tak snad ti to trosku pomuze, i kdyz nemam primo typ, ktery chces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
13.7.11 09:26

Ahoj,moc děkuju za radu.Podle toho,co jsem o kočárcích Teutonia přečeta mi přijde,že jsou opravdu kvalitni a hlavně bezpečné a pohodlné pro mimčo.Chci se jenom ujistit,jestli je to tak i v praxi,nebo jsou to jen řeči výrobců.

Budeme mít první mimčo a chceme kočárek,se kterým se mebudeme trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
13.7.11 12:17

Tak mam Teutonku, Spirita S3, a jizdnima vlastnostma super kocarek, ma spoustu vychytavek a i po roce a pu l jezdeni je stale jako novej :wink:
Jedina trosku vytka k nemu je (a to potvrdila i kamaradka, co ma Teutonku Cosmo), ze je dost malej na vetsi dite. Nase Zuzka ma ted v 19m 87cm (je proste trosku vyssi) a vejde se mi tam jen tak tak. Obavam se, ze v zime, az ji bude pres 2 roky, se mi v nem ve fusaku uz nevyspi :nevim: Ale zase se asi nepredpoklada, ze skoro metrove dite spi v kocarku :lol:
Ale jinak si fakt nemuzu stezovat, necham si ho urcite i na dalsi dite a je to fakt super kocarek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
13.7.11 12:27

Ahoj, já mám Mistral S, takže s řízením „P“ neporadím. JIinak jsme ale s Teutonií spokojená. Naše Madlenka je veliké miminko, do korby se vešla ještě v půl roce, ale nechtěla v ní být už od čtyř měsíců. U Teutonie to jde krásně vyřešit právě tím sporťákem do lehu a případně dokoupením takového nástavce, kterým sporťák uzavřeš. Madla jezdí na břiše, se zvednutou boudou, má přehled a je spokojená. Možná si ale změř výtah a rozteč koleček, některýma dveřma neprojedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
13.7.11 12:34

Andulko děkuju za zprávu a jak se ti řídí ten Mistral S s otáčecími kolečky?Nevíme,jestli zvolit S nebo P.Každý mi říká,že jsou lepší pevná,že ta otáčecí,jsou sice dobrá na hladkém povrchu někde v obchoďáku a jinak do terénu a na naše chodníky jsou lepší ta pevná.Mimčo budeme mít na zimu,takže do sněhu by taky možná byly lepší ty pevné.Ale zase se s ním asi víc nadřu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
13.7.11 12:42

Já taky váhala. Bydlím v centru, na kočičích hlavách dobrý, ale je pravda, že jsme malou pozorovala, jestli jí moc nelítá hlava - vyjukaná prvomatka:).„P“ je víc odpružený. „S“ se ale opravdu řídí líp, otočíš se sním na místě. Ten kočár něco váží, dítě v něm taky a když nemáš otočná kolečka, tak ho musíš v prudčích zatáčkách přizvedat. Madlenka je narozená v listopadu a loni bylo sněhu dost. Jde to řešit tak, že přestavíš kočár, nasadíš korbu naopak a přehodíš rukojeť, zaaretuješ otočná kolečka a jedeš velkýma dopředu. Hůř se to řídí, ale projedeš i kupou sněhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
13.7.11 12:50

Ještě mě napadá - máme ruční brzdu, chtěli jsme ji kvůli brusleni, ale nakonec jsme jí ocenila právě v zimě při jízdě namrzlým kopcem dolů.
Nevýhoda otočných koleček je v tom, že nevyjedeš/nesjedeš některé nájezdy, protože jsou blízko u sebe. Nebo musíš jet jenom po těch velkých. Já (ač jsme celkem silná žena) stejně některé nájezdy neurvu, i když to kolečka zvládají, prostě na to nemám sílu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2684
13.7.11 12:52

Cosmo projede i lehci teren - polni cesty se sutrama. Kdyztak zaaretujeme a jedeme.
Hodne se mi libi ta novinka :-)

a ze je kratky, muzu potvrdit, ale je fakt, ze jak pise Aliik, tak se nepredpoklada, ze se ve 2 pul letech bude vozit ve sportaku :mrgreen:

Minuly tyden jsem byla na dovoleny, mala (5 mesicu) byla ve sportaku a kdyz velka (2 a 5 mesicu) chtela spat, mala putovala do manduky, velka do kocarku a vyspala se v pohode, se skrcenyma nohama, ale vyspala

jo a ma i vetsi nakupni kos, coz je taky vyhoda

Ja jedine s otocnyma koleckama :wink: , i kdyz moje mamka z toho sili, vzdycky to musim zaaretovat

jj a urcite rucni brzdu, hlavne v kopci, kdyz mam drzet kocar a starsi dceru, je to neocenitelna pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petulja
14.7.11 17:17

S těma kolama napevno se strašně nadřete u sporťáku jsou kolečka na pevno už úplně na nic. A ten kočárek s malými předními koly (Mistral S) bych už nechtěla ani zadarmo.
Sportovní sedačka je opravdu malá, na to že se tam vejde normálně velké 2leté dítě i bez fusaku rovnou zapomeňte. Nebude totiž mít místo na hlavu pod boudou.
Jinak jsem dala do recenzí popis Mistralu S. Opravdu strašný a navíc předražený kočárek, i Firkon z Polska je lepší než tato Teutonie.
Do terénu je asi fakt nejlepší Quinny Freestyle 3XL, otočná sedačka, ruční brzda, perfektní jízdní vlastnosti.....Sama jsem ho měla v merku, jenže nakonec jsem bohužel ze všech kočárků koupila tu Teutonii Mistral S. Taky má menší sedačku, ale oproti Teutonii to není žádný rozdíl. Má 32 cm na šířku Teutonie 33. Nebo kamarádka má 4 kolku s předníma natáčecíma kolama I¨COO a ta taky obstála na chalupě v kopcích na 1.

• Citovat
  • Upravit
979
20.7.11 10:12

Mame take vybrany Teutonia mistral p. Jen jsem se chtela zeptat, budete objednavat tady v CR nebo v Nemecku? A pokud v Nemecku, tak kde? :-) A jeste by me zajimalo, jestli nekdo nema ten prodluzujici nastavec. Nekde jsem cetla (a nemuzu to najit) :-), ze ho nekdo pouziva v kombinaci s fusakem misto vlozne tasky. Predem diky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
2.10.11 17:30

Ahoj,

máme Mistral P, napevno kolečka jsou dobrá, ovládání je perfektní. Lehlá a přesto stabilní konstrukce. Kočárek je dobře a lehce ovladatelný, neměnila bych. V tomto směru naprostá spokojenost. A výborná věc je přehazovací rukojeť - to jsem hojně využívala. Souhlasím ale s názorem,že sportovní sedačka je nanic - dvouleté dítě do ní dáte jen když je léto. V zimě i s fusakem je to nemožné… Je malá. Nástavec na nohy jsme používaly až když byla dcera větší a do korbičky se nevešla. Je praktický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kutchee
2.11.11 16:04

Také uvažuji o koupi Teutonie Mistral P, ve hře je ještě Mutsy Urban Rider a Inglesina Magnum :) Na ty teutonie jsem našla ve starších diskuzích dobré stránky kiddixx.de, komplet pro mě (sporťák + korbička + všechny moskytiéry, taška, adaptér na maxi cosi, s brzdou a nafukovacími koly) tam vyjde 693 EUR + doprava 33 EUR, to mi přijde slušné.. Akorát se taky rozhoduji, jak pak s poruchama..
Jak jsi koupi nakonec vyřešila ty?

• Citovat
  • Upravit
598
2.11.11 16:31

Ahoj,tak já mám oboje-Inglesinu Magnum a Teutonii,ale Fun system,přední otočná kola…Jsem nadšená,jak jsem to vyřešila,s Inglesinou jezdím na procházky se psem do lesa a přes pole a chodím na místní nákupy-obrovský koš dole…A s Teutonií vše ostatní-pochůzky po městě,doktoři…Jezdí se mi s ní opravdu úžasně,ale do lesa prostě není…Já jsem tedy příznivce ojetin,tak mám oba použité,ale zánovní :lol: ,modely 2010.Dala jsem si práci s hledáním v inzerci a vyšly mě hodně levně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
3.11.11 00:11

Ahoj, mam Mistral S. Mistral P je do terenu uricte vhodnejsi, ta predni otocna mala kolecka jsou do terenu k nicemu, i kdyz se zaaretuji.
Ale Inglesina Magnum je urcite odpruzenejsi a ma vetsi korbu. Do terenu je urcite lepsi nez Teutonie.
(mela jsem tu prilezitost s ni ted jet)
Mutsy mi moc odpruzeny nepripada (tez jsem s nim nedavno jela) a hlavne sportak ma mouchy (kamaradka by si jej uz nekoupila).
Ale ke kocarku jako takovemu - ja osobne bych nekupovala v cizine kvuli reklamaci. My nyni reklamujeme brzdu, jedno kolo nebrzdi, opakovane spravovana, kamaradka ma tyz problem. Cili u Teutonie pozor na brzdy. Precti si ruzne diskuze, je to casty problem.
Nyni kdyz se koukam s odstupem bych si koupila hluboky kocar (urcite tu Inglesinu Magnum, sice dizajn nic moc :cry: ale pohodli pro ditko), plus sportak potom zvlast - nejakou trikolku treba, a das za to dohromady stejne penez jako za jednu Teutonii.
Dali jsme za Teutonii 22tis.(bez autosedacky) a zas takovy zazrak to neni. Sice jezdi perfektne, hladce, vyborne se s ni manevruje v obchode :lol: ale to se da s kocarem za 10 tis. take. Hlavne bych necekala ze se poroucha brzda po 2 mesicich, nastesti nam ve Spuntiku dali nahradni kocar.
Myslim, ze jsem se trochu nechala zmamit reklamou, a rozhodne nejsem sama :-(
Jo a je to dost tezky kocar, pri nakladani do auta nadavam jak spacek!Ten nahradni kocar co mame ma o par kilo min, a musim rict, ze je to sakra znat. Inglesina Magnum tak tezka neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí