Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Taky mám PP GT3, už v ní vozím druhé dítko a jsem moc spokojená - jediné co bych mu vytkla, je nánožník - zdá se mi takový moc odkrytý, ale vyřešila jsem univerzálním od emitexu. A golfky jsem taky neměla, první dcerka v něm jezdila asi do dvou let (dokud potřebovala kočárek) a v pohodě se vešla.
A se stabilitou taky nemám problém - myslím si, že nestabilní jsou možná takové ty hodně levné trojkolky, ale ani to nemůžu tvrdit určitě, protože jsem s žádnou nejezdila ![]()
Jediná trojkolka, na kterou jsem kdy slyšela negativní ohlas byla Mutsy 3Rider. Údajně má být trochu nestabilní a sama zatáčet. Ale bylo to pouze od jedné známé a já s ní nikdy nejezdila. Ani nevím, jestli se tenhle typ ještě dělá. Docela by mě zajímalo, jestli s ní některá z vás nemá zkušenosti.
Mám Peg Perego i Jane Slalom starší, oba kočárky super, každý má svoje výhody - Jané - je menší lépe skladný jak do auta tak do výtahu, Perego je prostorný a stabilný kočárek. Oba mají ruční brzdu.
Ahoj, tak jestli můžu- taky mám Jané Slalom Reverse 2010,jako už jedna pisatelka tady
Je o něco těžší než předešlé verze, ale tím víc stabilněší. Díky otočnému sezení můžu vozit desetiměsíčního prcka proti sobě i ve sporťáku, což je teď v zimě a fujavicích dost velká výhoda. Boudičkanemá chybu,je hodně polohovacía hodně chrání.
Hodně jsme používali podvozek + autosedačka při cestování a s hlubokou korbičkou vypadá kočárek taky krásně ![]()
Co se týče celkově stability,na první hoprcka jsem měla klasický sporťák a tuhle trojkolku jsme si pořídila hlavně kvůli malým rozměrům našeho výtahu.Jako zastánce čtyřkolek jsem hned změnila názor a prostě na rovinu říkám, trojkolka není čtyřkolka a tak s ní člověk musí jezdit a jde o zvyk ![]()
Monny89 píše:
Do trojkolky bych v zadnem pripade nesla, a nejsem asi jedina.. Vsechny maminky si na trojkolky jenom stezuji… Nemaji rovnovahu a snadno se preklopi na nerovnem terenu, a to je pak o zdravi miminka…![]()
moc nechápu .. ty bys do něj nešla, to je samozřejmě tvoje věc, nicméně zakladatelka si trojkolku přeje, tak proč? co takhle nějakou radu spíš??
ne všechny maminky si na trojkolky stěžují, to rozhodně nejde tvrdit!! vždyť jsou mraky maminek, které jezdí s Jané, PP, Quinny, EW, stačí se podívat ven, a nespokojené nejsou, ba naopak. přijde mi, že trojkolky pomlouvají lidi, kteří je v životě nevezli!!ano, z podstaty věci nejsou tak stabilní, jako pevné 4kolky, ale u kvalitních kočárků jsem nezaznamenala problémy.
já bych si třeba nikdy nepořídila klasickou pevnou 4kolku, ale je to jen moje věc, …
![]()
a pro zakladatelku:
já bych radila:
quinny speedi - kompatibilní s maxi cosi autosedačkou, jednu z nejbezpečnějších. kočár je terénní, s ruční brzdou, velkými nafukovacími koly, ruční brzdou na zadní kola. má ale trochu menší korbičku (Quinny dreami), sporťák nejde otočit a není úplně do lehu.
Peg perego GT3 - těžší kočár, ručka na zadní kola, velký, pohodlný pro dítě, neotočný sporťák ale překlopná boudičky, autosedačka PP - se základnou je bezpečná, bez ní má snad jen velmi průměrné hodnocení. korbička je dost velká..
Jané slalom do 2009 - 12kg sporťák sedačka doporučuju strata 2010, bezpečná a největší z modelů Straty v průběhu let 08, 09, 10. sporťák velký, široký, neotočný, brzda na přední kolo.
Jané slalom reverse 2010 - sporťák skoro 14kg, otočné sezení, šířka sezení zhruba 30cm. korbu ale vždy ze starších kolekcí, 2010 transporter je malý.
Quinny freestyle - maxi cosi sedačka, dreami korba. brzda na zadní kolo, otočný sedák, užší (30cm), těžší kočár, zhruba 15-16kg.
Casulaplay S4. dvě verze. normální a reverse. reverse má otočný sedák, nejužší, co jsem kdy viděla. nedoporučuju, je to jak pro panenky. klasická S4 proč ne, někdo si stěžuje na malý sedák, menší je, ale není to tak děsivé.. přední kolo je dvojité. ručka na zadní kola. nafukovací kola. korba poměrně velká. autosedačka - dva modely, jeden polohovací, není bezpečný!! pak babyzero, celkem jde, ale taky nic moc, v nezávislých testech.
teutonia Spirit S3. nově k dispozici i nafukovací kola velká variabilita kočáru, dá se vybrat typ kol s brzdou/bez, dva typy korby a dva vložných tašek, autosedačka buď jejich (nejsou známy bezpečnostní testy), maxi cosi, roemer - nejbezpečnější! otočný sedák, úplně do lehu, dobrá boudička, pohodlný pro dítě.
TFK Joggster (X, twist) - neotočný sportovní sedák, velký, pohodlný pro dítě, dobrá boudička, nafukovací kola, terénní, ručka na zadní kola. kompatibilita s maxi cosi, roemer - bezpečné sedačky. je tu o něm velmi rozsáhlá diskuze s podrobným srovnáváním všech modelů.
určitě jsem na něco zapomněla. ale z těch kvalitních, stabilních a s ruční brzdou si teď na jinou nemůžu vzpomenout.
Všem děkuju za rady
Ještě mam dost casu, ale budeme kupovat auto-ja chci mensi, protoze s nim budu jezdit prevazne ja a musi se veljit do kufru hlavne kocar…Co si myslite o ABC designu? Sice nema tu brzdu, ale asi bych to bez ni prezila…Nevim, jestli ma ale otocny drzadlo??
myslíš viper? je dost těžký, ale dobrý docela. je tu o nem diskuze.
mrknu na ni. Dekuji…
Pritel ma vetsi naroky nez ja
..Chce aby to byla trojkolka, se kterou muzu jezdit na bruslich,aby dobre jezdil i v terenu, moznost otoceni sportaku o 180 stupnu, nejlepe jeste rucni brzdu, ale samozrejme za co nejlepsi cenu.A taky rovnou trojkombinaci…A ja uz jsem z toho fakt zoufala :/
Veroniko,tak to Hoco je trojkombinace,má vše,co si přeje přítel a cena víc než přijatelná.
A já cítím potřebu po svých dobrých zkušenostech doporučit Jané Slalom Reverse.
Pokud chcete trojkolku, tak vybírat mezi „lepšími“ značkami. A s otočným sezením se ti výběr zase o dost zúží. Mně z toho vychází Spirit S3, Slalom 2010, Freestyle, HighTrek, Casualplay S3 Reverse, Britax B-Smart, Hoco Skater, Tornado, Chipolino Optima, Buzz, zatím mě víc nenapadá.
Zkus se třeba ještě mrknout na Patron Terix 3, nemá sice ruční brzdu, ale jde otočit po i proti směru jízdy, je to trojkombinace a jestli chceš menší auto, tak Terixe tam složíš určitě ![]()
Já můžu Peg Pérego jedině doporučit, byla jsem spolu s dcerou jeho spokojenou uživatelkou
. Úžasně se s ním bruslí, je stabilní, naprosto neporuchový… má obrovský úložný koš. Nechávala jsem si ho ještě pro jistotu na zimu, ale teď už ho nabízím k prodeji (my jsme měli tu červeno-černou variantu..)Včetně korbičky Naveta (v prvních měsících parádně poslouží jako postýlka díky vyklápěcím nožkám..). Autosedačka bude k dispozici v květnu, případně po domluvě i dříve. Cena - dohodou.
Z rucni brzdy uz jsem slevila…Pritel chce hlavne trojkolku a aby sel sportak otocit…je jeste chvili cas, tak budu doma na netu jen tak pokukovat a snad si nejaky zamiluju na prvni pohled:)))