Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím, právě jsme se chtěla vrhnout na renovaci našeho starého valca, ale zjistila jsem tolik závad, jejichž oprava by stála tolik peněz, že bude lepší si rovnou pořídit nový. Nechci druhé valco, je to sice Super kočár, ale přece jen nějaké výhrady k němu mám, navíc mám ráda změny. Ale chci něco na ten způsob, Vím, že je nějaký takový britax, joie, snad i peg perego. Máte někdo zkušenosti nebo tip na konkrétní model? Díky.
Já měla 2× Valco a za mě spokojenost, kamarádka si koupila Britax a pro roce se jí celý rozpadl. ![]()
Taky mam Valco
ale to asi slyset nechces, takze tedy znami maji Peg Perego a je to sunt, sportak maji vic v reklamaci nez v uzivani ![]()
No uz vic jak hodinu sedím u netu a nic z toho. Fakt se mi nechce kupovat druhý valco, ale dost možná to tak dopadne. Objevila jsem ještě oyster, ten nevypadá špatně, no uvidím. Valco chválí snad všichni, já taky, jen s emi prostě nechce vrazet spoustu peněz do opravy, když za stejně peníze můžu mít nový, který pak ještě prodám.
@Saffiraa potřebuje novou brzdu, nový kolečka (pomýšlela jsem si na nafukovací), boudu, ale tu ušiju, košík jsem chtěla taky jen opravit, ale látka je potrhana hodně, nejspíš by se to zase brzo utrhlo, takže i nový košík.. No dohromady minimálně 4500 kč, za což můžu mít i nějaký nový kočárek, nebo kvalitní bazarovy. Jenže já si nemůžu žádný vybrat, na všech mi něco vadí. Nebo když už si vyberu, tak cena je zas taková, že mi to přijde zbytečný, když je to na poslední dítě, tak na rok a půl.
Valco je super, taky jsem byla spokojená, i když už byl hodně jetý poděděný od švagrové po dvou dětech. Jelikož byl zarezlý a oprava by byla jak nový kočár, prodala jsem ho na náhradní díly.
Pak jsem zkoušela Britax B-motion 4, je skoro stejný jako Valco snap 4. Sice ten můj měl nafukovací kola, ale zdál se mi naprosto neovladatelný a těžký. Ještě mě na tomto modelu vadí, že se skládá vnitřkem ven. No debilní nápad, fakt. To je celý vnitřek hned umazaný.
Po chvíli hledání jsem koupila od známé po jednom dítěti Peg Perego Book a za mě super. Lehce ovladatelný, skladný, super náklaďák, prostorný a přitom lehký.
@asimpa @jancabr diky za tipy, projdu si to.
Manžel říkal, že se na to o víkendu podívá a třeba bude umět tu brzdu nějak „na prase“ opravit, já bych ušila tu stříšku a košík a koupily by se jen kolečka. Uvidíme, co z toho nakonec bude.
Kup bazarový Britax Motion (trojkolka je super do terénu) Já ho mám už na 3.dítě.
nebo ještě jsou kladné recenze na BD clever
@Káťa19 díky, ten britax se mi líbí nejvíc, ale asi 4 kola, trojkolky se bojím kvůli stabilite. Starší děti se na kočár pořád věší, při únavě chtějí svézt atp.