Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, chtěla bych poprosit o rady, tipy na sportovní kočárek pro starší ditko. Dosud jsme měli dvojkombinaci Easywalker QTRO plus, pěkně se mi ovládal a nebyl s ním problém, ale na dovolené jsme dali dceru do golfek a od té doby se jí už ve velkém sporťaku nelíbí, špatně se ji tam sedí (je hodně zaklopený dozadu a víc už narovnat nejde) a chce být jen v golfkách, ale ty se mi zase špatně ovládají, mají malý košik, když potřebujeme zajet na nákup, no a vůbec ten komfort jízdy je hrozný. Uvažuji proto o koupi nového sporťáku. Takže požadavky jsou, pohodlné sezení, velký košik, aby snesl i nějaký ten terén (polní cesta apod.), ne úplně nejdražší, vzhledem k tomu, že je to na chvíli a HLAVNĚ, aby se dobře ovládal jednou rukou, protože malá často už chodí sama. (To mi ze všeho nejvíc vyhovovalo u toho Ewalkeru). Děkuji moc za tipy!
![]()
Já ve dvou kupovala valco snap sport 4. Je na nafukovacích kolech. Jsou to takové lepší golfky. Malé, skladné. Dítěti prostor. Lehce ovladatelné.
Tak pokud chodí sama, tak kočár už nekupovat a golfky si nechat jako zálohu když někam spěcháte a dcerka nebude nikde pobíhat. Teď mám čerstvě dvouletou dcerku a už rok mi kočár (mimochodem taky Easywalker QTRO
) straší ve skříni protože dcerka prostě preferuje chůzi a když s ní někam jdu a vím, že budu spěchat tak jsem jí hodila na záda do šátku. Poslední tři měsíce už ale chodí rozumným tempem, takže i ten šátek leží ve skříni nepoužívaný. Nákupy řeším většinou autem, protože v docházkové vzdálenosti máme jen večerku, která je dost drahá a hodí se jen když člověk zjistí že mu k vaření chybí nějaká drobnost. Další obchod je 40 minut ostré chůze.
Syn už taky ve dvou letech prakticky jen chodí anebo má odrazedlo. V kočáru neseděl tak měsíc určitě… aby to nebyly vyhozené peníze ![]()
Tak ono to zalezi, jak rodina zije. Pokud ma dite starsiho sourozence, se kterym se chodi na vylety a mladsi pres poledne spi, pripadne pokud se musi ze skolky rychle premistit na krouzky, tak kocarek chapu. Pokud je dite mladsi a urcuje rezim rodiny, tak je to zbytecne. Mame mladsi dite dvoulete, take vsude jen jezdi na odrazedle, presto na dovolenou kocarek tahneme a az zacne starsi chodit do skolky, tak verim, ze ho cas od casu rano nalozime, abychom mohli rychle v hustem rannim provozu dobehnout do skolky.
Já bych tedy už ve dvou letech žádný kočár nakupovala. Právě kolem druhého roku jsem kočár postupně rusila. Jinak pokid na tom trvas, tak taky radím valco. Mám valco snad 4, a už se těším, až ho zase vytáhnu.
Ve dvou letech jsme kočárky zrušili. Zainvestuj raději do nějakého odrážela, to jsou výborné přibližovadla. A v záloze si doma nech, to co už máte.
No ona chodí dost, i chodí celkem pěkně řekla bych, ale i v tom kočárku se jí ještě líbí, někdy když chodí, tak si i sama řekne, že si chce už sednout. Jsme zvyklé, že já ji kus vezu, někam jdeme dál, tam ji vyndám, ona kus ťape a já ji zase pak dovezu domů, vyhovuje to i mě, že mám trochu víc pohybu než když jdeme jen pěšky. A nákupy jsme taky zvyklé obstarávat kočárem, takže myslím, že ještě chvíli ho využijeme.
Jinak na Valco jsem také koukala ![]()
Odrážedlo máme a to se zatím nějak neujalo, raději chodí pěšky.
@JarEl píše:
No ona chodí dost, i chodí celkem pěkně řekla bych, ale i v tom kočárku se jí ještě líbí, někdy když chodí, tak si i sama řekne, že si chce už sednout. Jsme zvyklé, že já ji kus vezu, někam jdeme dál, tam ji vyndám, ona kus ťape a já ji zase pak dovezu domů, vyhovuje to i mě, že mám trochu víc pohybu než když jdeme jen pěšky. A nákupy jsme taky zvyklé obstarávat kočárem, takže myslím, že ještě chvíli ho využijeme.
Jinak na Valco jsem také koukala
Koukej u toho valca spíše ten s těmi nafukovacíma kolama, já ho třeba koupila bazarový a za skoro stejnou cenu před třetím rokem prodala.
https://deti.bazos.cz/…aci-kola.php
https://deti.bazos.cz/…-4-sport.php
a nebrala bych ten ultra, je to kolíbkové ležení a dost malé pro dvouletáka.
Příspěvek upraven 15.07.20 v 07:37
A co kinderkraft grande? Pokud vezmu pomer cena/vykon, nejedna se o uplne spatny kocarek… Ja osobne s nim zkusenosti nemam, ale kolem me jich par jezdi a stiznosti jsem na nej neslysela ![]()
@JarEl já jsem vozila do 3 let, takže to ještě užiješ až až, a jednu dobu dcera po obědě usínala jenom v kočárku v tomto věku
Ja jsem obe deti odvozila ve Valcu se sportovníma kolama, kočárek zazil spoustu lesnich výletu a jezdi uz 5let ![]()
Moje dcerka bude mit 3 narozeniny a kdyz si ji bere babicka, bere si kočárek, protože v nem chrni, vw 2 bych jeste poridila, tedy zalezi jak to mate.
Ja jsem z Prahy a kolikrát jsme cele dny venku, takze na spani a nebo bolave nohy.
Na pochuzky jsme uz chodili pesky.