Kočárek versus kárka

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2889
12.6.14 08:27

Já golfky jako jediný kočár nepoužívala nikdy a to mám celkem dobré (Pliko P3). Je tu terén, asfaltka není ani u nás před domem, jedním směrem se chodí jen po posekané louce (na některé nákupy, hřiště). Navíc dcera seděla hodně dlouho radši čelem ke mně. Myslím, že by si tak sedla i dnes, kdyby jezdila v kočáře, ve třech letech.
Mimochodem, kárka je pro mne toto: http://blog.idnes.cz/…81/karka.JPG a to skutečně místo kočárku funguje dobře. Jedna paní tady v tom má polštáře z gauče a vozí v tom v pohodě dvě děti a to dost v terénu :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
12.6.14 08:32

Za sebe takoveto golfky az tak od roka driv bych tam ditko na delsi dobu nedala.
Prilezitostne vyuzivam golfky od narozeni jako podvozek pod vajicko, od pul roku na kratke popojizdky, ale jako jediny kocar je nevyuziju ani ted a to ditku budou dva., vetsinou uz chodi a ja kocar jen vezu.
Ale myslim ze je to proste o pristupu a i o kocaru. Mame perfektni sportak, ktery se uzasne ovlada takze teoreticky bych golfky ani nepotrebovala. Mam je spis jako druhy kocar do auta 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
12.6.14 08:44

Jelikož mi jde o maximální pohodlí dítěte a v kočáře tráví dost času, tak jezdí v odpruženém sporťáku a dlouho ještě jezdit bude. Golfky pořídím maximálně na popovážení po nákupu, případně jako rezervu, až se rozhodne, že bude chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
12.6.14 08:54

Kárka, to neznám. :mrgreen: Myslíš asi golfky, lehký sporťák… Co se mi osvědčilo? Obojí. Jak velký sporťák od trojkombinace, tak lehký a skladný sporťák/golfky na cestování. Sporťák má nafukovací kola, jezdí se s ním mnohem lépe, často jsme někde v přírodě, na dovolenou jezdíme na hory… sporťák nemá problém s jakýmkoliv terénem, ta jízda je mnohem komfortnější. Zase není tak skladný a do busu si ho sama nevytáhnu. Golfky mají plastová kolečka, takže to hrká, ta jízda prostě není a nikdy nebude jak na nafukovačkách, ale zase na druhou stranu je to lehounký kočárek a využívám ho na cestování. Takže já využívám obojí, ale mnohem víc sporťák od trojkombinace, golfky vyloženě jen na cestování MHD. Zimu v golfáči si představit nedokážu a to jsem z Jižní Moravy, takže sníh tu moc není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.6.14 09:02
@JayLee píše:
Takže spis teda máte obojí holky a různě to kombinujete dle toho kam jedete nebo kde se nachazite pokud to dobře chápu :roll: :think: tudíž oboje dvoje koupeny a doma :)

presne tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
12.6.14 09:02

@JayLee Jojo, přesně tak. Volím podle toho, kam zrovna jedeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
12.6.14 09:04
@JayLee píše:
Takže spis teda máte obojí holky a různě to kombinujete dle toho kam jedete nebo kde se nachazite pokud to dobře chápu :roll: :think: tudíž oboje dvoje koupeny a doma :)

Ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11329
12.6.14 09:05
@JayLee píše:

Sportak mám doma, golfky v autě ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
12.6.14 10:16

Mám zopu fusion, asi od 7.měsíce a od tý doby jsem velkej kočár nevytáhla, nejezdila jsem s ním ráda, připadala jsem si jak kdybych před sebou tlačila tank :mrgreen: zlatej malej sporťák ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
12.6.14 12:03

@JayLee: Záleží hodně na tom, jakým terénem jezdíš. Jestli jenom po chodnících ve městě, tak podle mě jakmile si dítě samo sedne a většinu rasu v kočárku je vzhůru, klidně může jít do golfek (resp. toho, čemu říkáš kárka podle obrázku). Důležité je, aby šly napolohovat do lehu. S prodejem toho druhého bych ale i tak počkala pár týdnů, až jak se golfky osvědčí. Ale jestli jezdíš aspoň občas trochu větším terénem - polňačky, louky, les…, tak bych zůstala u sporťáku s pořádnými koly, aspoň dokud dítko nezačne samo chodit. Ony ty golfky jak mají malá kolečka, často mají problémy i na hodně hrbatých a rozbitých chodnících, do terénu je to prakticky nepoužitelné, aspoň podle mě.
Jinak já vozila asi do 7 měsíců v hluboké korbě (ke konci na bříšku nebo v kleku), pak jsme přešli na sportovní nástavbu čelem ke mě, ze začátku v pololehu, než se malá naučila sama sedět. Asi v 11 měsících jsem ji otočila čelem od sebe, protože se čím dál častěji vykláněla ven nebo se snažila otáčet a klekat, aby viděla do směru jízdy. Golfky jsem koupila před dvěma týdny, čili skoro v roce a půl, ale nechala jsem si i původní sporťák a střídám je podle toho, kam jedu a kolik vezu nákladu. Zatím rozhodně nemám v plánu sporťák uklízet (prodávat určitě ne, protože plánujeme druhé dítě).
Podle mě je podstatné, abys projela terén, který potřebuješ, a aby šel kočárek napolohovat do lehu a měl pořádnou podnožku, pokud ti v něm dítě ještě aspoň občas spí. Není dobré pasivně posazovat dítě, které to ještě samo neumí, ale to asi víš. Když dodržíš tyhle základní věci, je podle mě úplně jedno, jestli se kočárek jmenuje „sporťák“, „kárka“ nebo „golfky“, existují mraky různých typů, takže je jenom na tobě a tvém dítěti, co vám bude vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
12.6.14 12:13
@JayLee píše:

Přesně tak. Kdybych se musela omezit na neden kočárek, vybrala bych si nějaký lehčí menší sporťák (ty z trojkombinací bývají zbytečně masivní a těžké), ale určitě odpružený a s nafukovavími koly. Ale já jezdím hodně terénem. Do města a zejména do MHD jsem si teď právě pořizovala ty golfky, protože sporťák z kombinace je zbytečně veliký a těžký. Golfky narozdíl od něj vynesu do šaliny sama a zvládnu kousek poponést po schodech, když se mi je nechce obcházet oklikou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1051
17.6.14 23:18

@JayLee mám doma obojí. Na zimu sporťák z 3-kombinace a na cestování a do města golfky. Používám oboje podle nálady ;) Jinak ty golfky co máš na fotce, jdou do úplného lehu a mají veliká kola. Jsou to takové „sporťáko-golfky“… A bez obav můžeš vozit dítě od 6m do 36m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí