Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Kárka
![]()
Já měla golfky, Nunu, od půl roku malého. Kombinaci jsem ihned prodala. Jsem z města, takže normální cesty, žádnej extra terén a zima a sníh taky nic ![]()
Takže tohle určitě zohledni taky ![]()
Hlubokej mi vydrzel pul roku, autosedacka vajicko 10m. Pokud hodne nejezdis autem, kup jen hluboky, klidne z druhe ruky a pak sportak.
Karku neboli sportak klidne muzes vyuzit od pul ruku.
.Malej jezdi ve smeru od 7mesice. Trojkombinaci bych schvola kocarek na zimu. Stimhle v zime neprojdes. Ja pouzivam sportak tu karku do obchodu a občas když se potrebuju premistit.
Kárka jako golfky? Já v půl roce, ale malá už seděla a lezla, tak celkem nebylo co řešit. Měla jsem Chicco multiway, vydržely a uvezly vše, používala jsem je pak i ve sněhu s fusakem a tak tam spala i jako dvouletá. Po dvou letech velmi intenzivního používání, kdy jsem chvilkama vozila i dvě patnáctikilový děti a batohy se teda zlomil jeden šroub, ale dal se nahradit, takže s nima jezdíme dál. Pořád si je nechám, sice půjde do školky, ale na nějaký výlet se klidně ještě hodit budou.
Podle me, kdyz jde sportak sklopit do uplne roviny, tak v nem muze jet i novorozenec.
nevim, co je karka. jestli golfky, tak s tema si nevystacis, pokud chces taky chodit na vylety, golfky jsou jen na asfalt. do mesta ale bezkonkurencni.
Něco takového? Mám představu něčeho takového pod slovem kárka ![]()
@Draculka píše:
Něco takového? Mám představu něčeho takového pod slovem kárkahttp://files.dvorecek1.webnode.cz/…C3%A1rka.jpg
presne tak
to bych si misto kocarku nekupovala
Golfky jako jediný kočár jsem pro dceru měla asi od roku věku, ale měla jsem kvalitní s odpružením, takže projeli i lehčí terén.
Navíc bydlíme ve městě, takže to bylo jednodušší i pro cestování MHD.
@Pudloslava píše:
presne takto bych si misto kocarku nekupovala
Ale zas kola to má dobrý, to by i sníh zvládlo. A toho nákupu co se do toho vejde. Sakryš tam bych nacpala docela dost věcí i k dvojčatům. Že by
![]()
Tu tvoji kárku co máš na obrázku budu kupovat k 1.narozeninám. V zimě se opět vrátíme ke sporťáku z trojkombinace. ![]()
Záleží hodně na tvé osobě a co preferuješ. Moje dcera má 20 měsíců a jezdí ve sporťáku z trojkombinace a jsem naprasto spokojena a ona také. Nyní uvažuji o koupi podobných golfek, ale jen na cestování přes léto. Osobně bych v půl roce nebo podobně do takového golfáče nedala (s výjimkou třeba dovolené)
A na zimu pro dítě do 2 let taky asi nic moc.
Já golfky jako jediný kočár nepoužívala nikdy a to mám celkem dobré (Pliko P3). Je tu terén, asfaltka není ani u nás před domem, jedním směrem se chodí jen po posekané louce (na některé nákupy, hřiště). Navíc dcera seděla hodně dlouho radši čelem ke mně. Myslím, že by si tak sedla i dnes, kdyby jezdila v kočáře, ve třech letech.
Mimochodem, kárka je pro mne toto: http://blog.idnes.cz/…81/karka.JPG a to skutečně místo kočárku funguje dobře. Jedna paní tady v tom má polštáře z gauče a vozí v tom v pohodě dvě děti a to dost v terénu
.
Za sebe takoveto golfky az tak od roka driv bych tam ditko na delsi dobu nedala.
Prilezitostne vyuzivam golfky od narozeni jako podvozek pod vajicko, od pul roku na kratke popojizdky, ale jako jediny kocar je nevyuziju ani ted a to ditku budou dva., vetsinou uz chodi a ja kocar jen vezu.
Ale myslim ze je to proste o pristupu a i o kocaru. Mame perfektni sportak, ktery se uzasne ovlada takze teoreticky bych golfky ani nepotrebovala. Mam je spis jako druhy kocar do auta ![]()
Jelikož mi jde o maximální pohodlí dítěte a v kočáře tráví dost času, tak jezdí v odpruženém sporťáku a dlouho ještě jezdit bude. Golfky pořídím maximálně na popovážení po nákupu, případně jako rezervu, až se rozhodne, že bude chodit.
Kárka, to neznám.
Myslíš asi golfky, lehký sporťák… Co se mi osvědčilo? Obojí. Jak velký sporťák od trojkombinace, tak lehký a skladný sporťák/golfky na cestování. Sporťák má nafukovací kola, jezdí se s ním mnohem lépe, často jsme někde v přírodě, na dovolenou jezdíme na hory… sporťák nemá problém s jakýmkoliv terénem, ta jízda je mnohem komfortnější. Zase není tak skladný a do busu si ho sama nevytáhnu. Golfky mají plastová kolečka, takže to hrká, ta jízda prostě není a nikdy nebude jak na nafukovačkách, ale zase na druhou stranu je to lehounký kočárek a využívám ho na cestování. Takže já využívám obojí, ale mnohem víc sporťák od trojkombinace, golfky vyloženě jen na cestování MHD. Zimu v golfáči si představit nedokážu a to jsem z Jižní Moravy, takže sníh tu moc není.